Nogomet

Atalanta do točke na gostovanju pri Spezii, 'Juve' brez težav premagal Cagliari

La Spezia, 21. 11. 2020 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.K.
Komentarji
1

Nogometaši Atalante so v 8. krogu italijanskega državnega prvenstva gostovali pri Spezii, kjer so skušali upravičiti vlogo favoritov na papirju. A potek tekme je bil tak, da si ne eno ne drugo moštvo ni zaslužilo zmage. Slovenski reprezentant Josip Iličić je v dresu Bergamčanov odigral večji del srečanja, toda tokrat brez vidnejšega učinka. V večerni tekmi pa je Juventus doma brez večjih težav ob dveh zadetkih prvega zvezdnika Cristiana Ronalda odpravil Cagliari (2:0).

Josip Iličić je igral do 84. minute in tokrat ni dosegel zadetka v dresu Atalante.
Josip Iličić je igral do 84. minute in tokrat ni dosegel zadetka v dresu Atalante. FOTO: AP

Juventus je na domači zelenici gostil moštvo Cagliarija in ga po dveh zadetkih prvega zvezdnika Cristiana Ronalda zasluženo premagal z 2:0. Tudi sicer so bili varovanci trenerja Andree Pirla precej boljši nasprotniki, ki so si kljub vodstvu z dvema zadetkoma prednosti v nadaljevanju tekme pripravili še nekaj lepih priložnosti, a so na njihovo žalost ostale neizkoriščene.

V vsem svojem sijaju je vnovič zablestel Ronaldo, ki je najprej v 38. minuti z natančnim strelom s kakšnih 15 metrov neubranljivo meril za vodstvo z 1:0, le štiri minute pozneje pa je spretno povišal na končnih 2:0 Z osmimi zadetki se je portugalski superzvezdnik izenačil na lestvici strelcev s še enim zvezdnikom svetovnega nogometa. Stara dama se je s to zmago prebila pod sam vrh prvenstvene lestvice, kjer od začetka sezone "kraljuje" AC Milan z izjemnim Zlatanom Ibrahimovićem na čelu. 

Iličić igral do 84. minute
Na obeh straneh smo videli po en strel, ki je zatresel okvir vrat nasprotnika. Josip Iličić je igral do 84. minute, se trudil, a tokrat brez pravega učinka. Še najbližje zadetku so bili gostje v 57. minuti, ko je domačega vratarja že premagal Robin Gosens, a je glavni sodnik obračuna ta zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja, v katerem se je znašel Duvan Zapata

Statistika tekme Spezia – Atalanta.
Statistika tekme Spezia – Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Atalanta je v zadnjih petnajstih minutah tekme še bolj pritisnila proti vratom Spezie v želji, da bi prišla do novih treh točk, a so bili Iličić, Zapata in druščina tokrat brez pravih rešitev v zaključkih akcij. S tem remijem Bergamčani ob še eni odigrani tekmi ostajajo na šestem mestu s 14 točkami. 

Na popoldanski tekmi je rimski Lazio v gosteh z 2:0 ugnal zadnjeuvrščeni Crotone in se tako povzpel na 7. mesto ligaške razpredelnice. Za sinjemodre iz prestolnice sta zadela Ciro Immobile in Joaquin Correa.

Statistika Josipa Iličića na tekmi Spezia – Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Spezia – Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Italijansko državno prvenstvo, 8. krog, izidi:
Spezia – Atalanta 0:0
(Josip Iličić je v dresu Atalante igral do 84. minute).

Crotone – Lazio 0:2

Juventus – Cagliari 2:0 (2:0)
Ronaldo 38., 42. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
23. 11. 2020 09.12
+1
Milan in Ibra pa trgata,bravo rosso neri!!!