Nogomet

Iličić in Zapata popeljala Atalanto na prag zmage, a Manchester ima Ronalda

Bergamo, 02. 11. 2021 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Jakob Batič, Nina Mihalič
Komentarji
68

Atalanta je bila v četrtem krogu Lige prvakov na domači zelenici tik pred tem, da se maščuje Manchester Unitedu za poraz pred dvema tednoma. Do 90. minute je vodila z 2:1, potem ko sta zadela Josip Iličić in Duvan Zapata. V prvi minuti sodniškega dodatka pa je še enkrat več udaril kralj najelitnejšega klubskega tekmovanja Cristiano Ronaldo, ki je s svojim drugim zadetkom na tekmi poskrbel, da rdeči vragi ostajajo vodilni v skupini F.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
    12:12
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del
    14:08
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del

 

Kakšna tekma v Bergamu! Atalanta je odkrito napadala vse tri točke, goste pa je na koncu rešila individualna briljantnost Cristiana Ronalda. Domače je kmalu po začetku v vodstvo po napaki Davida de Gee popeljal Josip Iličić, ki je znova odigral odlično tekmo. Po sijajni ekipni akciji je tik pred koncem polčasa vrnil Ronaldo, a bledi vragi so se kmalu po začetku nadaljevanja znašli v zaostanku, ko je zaspano obrambo kaznoval eden najboljših na igrišču Duvan Zapata. United si kljub številnim spremembam v nadaljevanju ni uspel pripraviti omembe vrednih priložnosti, a je Solskjaerja – kot že tolikokrat poprej – odrešil Ronaldo, ki je prakitčno "iz nič" v sodniškem podaljšku poskrbel za končnih 2:2. 

United je po štirih krogih izenačen z Villarrealom na prvem mestu, Atalanta je tretja s petimi točkami, švicarski Young Boys pa je zadnjem mestu pri treh. 

V vrstah Bergamčanov sta začela Duvan Zapata in Marten de Roon, strelca na zadnji prvenstveni tekmi proti Laziu. Gasperini je v primerjavi z Laziom opravil le eno spremembo, Jose Luis Palomino je zamenjal Mattea Lovata. Od prve minute je začel tudi Josip Iličić. Ole Gunnar Solskjaer se je odločil, da bo še naprej zaupal sistemu 5-3-2, ki je sadove obrodil v soboto proti Tottenhamu, a je v primerjavi s tisto tekmo vseeno opravil tri spremembe. Eric Bailly je nadomestil Victorja Lindelöfa v osrčju obrambe, Paul Pogba je začel namesto Freda, Marcus Rashford si je priložnost prislužil z zadetkom, obsedel pa je Edinson Cavani.

Že v prvi minuti je z velike razdalje sprožil Cristiano Ronaldo, njegov strel pa je šel naravnost v Juana Mussa. V peti minuti je bil Argentinec nemočen, ko je Paul Pogba lepo našel Scotta McTominaya. Žoga se je po strelu Škota odbila od Rema Freulerja, tako da Musso ni imel več možnosti za posredovanje, a veselje rdečih vragov je preprečil okvir vrat.

Statistika Josipa Iličića proti Manchester Unitedu.
Statistika Josipa Iličića proti Manchester Unitedu. FOTO: Sofascore.com

Josip Iličić umiril razigrane vrage
Domači nogometaši so bili videti kar nekoliko pretreseni po silovitem uvodu gostov, v njihovo igro se je prikradlo kar nekaj tehničnih napak, a v 12. minuti je bilo vse pozabljeno. Z desne strani je žoga prešla na levo, kjer je podajo v prostor po srečnem odbitku dočakal Duvan Zapata. Kolumbijec je nato nesebično počakal, da so njegovi soigralci prišli v kazenski prostor, kjer se je odlično odkril Josip Iličić. Zapata ga je lepo našel, strel slovenskega reprezentanta pa je bil ravno dovolj močan, da David de Gea ni uspel posredovati. Čeprav je treba poudariti, da se Španec še zdaleč ni proslavil z obrambo, saj je žoga šla bolj kot ne v njega, a je ni uspel odbiti. Ronaldo je pri Slavku Vinčiču sicer protestiral, saj je menil, da je bil pred tem nad njim storjen prekršek v kazenskem prostoru Atalante. Moral je posredovati tudi VAR, ki pa je potrdil, da je gol Iličića, sedmi v Ligi prvakov, regularen. 

Kmalu zatem je imel priložnost za izenačenje Luke Shaw, ki je z desne strani prejel lep predložek, a mu z levico ni uspelo najbolje zaključiti. V 21. minuti se je v ugodnem položaju znašel Zapata, ki je močno sprožil, a za kakšen meter mimo desne vratnice Davida de Gee. Sledilo je obdobje zatišja, ki ga je v 30. minuti prekinil Zapata. 30-letnik iz Calija se je znašel sam pred gostujočimi vrati, a se je z izjemnim posredovanjem izkazal Eric Bailly, ki je uspel odbiti v kot. Znova je bil na delu VAR, enajstmetrovko so tokrat zahtevali domači, a je še drugič ostalo pri prvotni odločitvi. Kmalu zatem je imel novo priložnost Zapata po podaji Iličića, a mu je veselje z blokom spet preprečil Bailly. 

Težave za goste so se nadaljevale, ko je na travnati zelenici obležal Raphaël Varane. Osrednji branilec, ki se je pred kratkim vrnil po poškodbi, je svoji klopi pokazal, da ne bo mogel nadaljevati. Solskjaer pa je zamenjavo izkoristil tudi za spremembo sistema, saj je Varana nadomestil z napadalcem Masonom Greenwoodom

Sijajna kombinacija, po kateri je izenačil Ronaldo
Kazalo je, da bodo Bergamaschi brez težav vodstvo pripeljali do polčasa, a zadnjo je – tako kot v zaključku srečanja pred dvema tednoma – imel Ronaldo. Rdeči vragi so pletli dolg napad, pri katerem so se žoge dotaknili skoraj vsi gostujoči nogometaši, glavnino dela pa sta opravila oba portugalska zvezdnika. Fernandes je našel Ronalda, ta je žogo prepustil Marcusu Rashfordu, ki je brez razmišljanja znova podal Fernandesu, ta pa je s petko zavrnil rojaku, ki je iz neposredne bližine v svojem slogu premagal nemočnega Mussa. 

Zapata kaznoval poznega Maguireja
Tudi v drugi del je bolje vstopil United. V 48. minuti so domači izgubili žogo na svojo polovici, Ronaldo je po prestreženi žogi našel Fernandesa, čigar strel iz obrata je blokiral dobro postavljeni Palomino. Vragi so bili nevarnejši, domačini pa so bili tisti, ki so se znova veselili. V 58. minuti je Palomino z visoko globinsko podajo našel vtekajočega Zapato, ki je prišel neposredno pred de Geo in zanesljivo zaključil za svoj prvi zadetek v tej sezoni Lige prvakov. Slovenska sodniška ekipa je sicer hitro pokazala, da je šlo za prepovedani položaj, a že po ogledu prvega počasnega posnetka je bilo jasno, da odločitev nikakor ni bila tako zanesljiva. Znova je Vinčiču na pomoč priskočil VAR in po nekajminutnem čakanju je slovenski delivec pravice pokazal, da prepovedanega položaja ni bilo. Zamudil je Harry Maguire in Atalanta je znova vodila. 

Solskjaer je odreagiral z dvojno zamenjavo v 69. minuti. Znova bledega Paula Pogbaja je nadomestil Nemanja Matić, Rashford pa je svoje mesto prepustil Cavaniju. Urugvajec je imel prste vmes pri naslednji nevarni akciji, ko je bilo do konca še 15 minut. Predložek z leve strani je lepo podaljšal na Aarona Wan-Bissako, vendar bočni branilec ni uspel dovolj natančno zaključiti. Pred tem je z igrišča odšel tudi Iličić, ob glasnih ovacijah domačih navijačev ga je zamenjal Luis Muriel

V 79. minuti je po dolgem času znova zapretila Atalanta. Davide Zappacosta je z desne strani podal visok predložek, ki ga je v osrčju kazenskega prostora dočakal Zapata, a je z glavo meril za malenkost preko vrat. Kolumbijec je bil v zadnjih minutah vidno izmučen, a je kljub temu večkrat odlično zadržal žogo in s tem soigralce v obrambi za vsaj nekaj trenutkov odrešil obrambnih muk, ki so jim jih z obleganjem povzročali gostujoči nogometaši. V 85. minuti se je Zapata v eni od takšnih akcij odločil za strel z velike razdalje, po pravi bombi pa je moral de Gea odbiti v kot in Atalanta je pridobila še nekaj sekund. 

Ko potrebuješ zadetek, pokliči Portugalca ... 
V 87. minuti sta vstopila še Donny van de Beek in Jadon Sancho, a brez omembe vrednega učinka. Nato pa je v 91. minuti še enkrat več na sceno stopil kdo drug kot najboljši strelec tega tekmovanja v zgodovini Cristiano Ronaldo. Atalanta na robu kazenskega prostora ni uspela izbiti, do žoge je prišel Greenwood, ki jo je prepustil Portugalcu, ta pa je brez pomisleka udaril in z izjemno natančnim strelom poskrbel za 2:2 ter svojega trenerja znova odrešil številnih kritik, ki bi ga zagotovo čakale, če bi se Manchester United domov vrnil praznih rok. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakov, 4. krog, izid: 

Atalanta – Manchester United 2:2 (1:1)*
Iličić 12., Zapata 58.; Ronaldo 45., 90.
Josip Iličić (Atalanta) je začel v prvi postavi in v 12. minuti poskrbel za 1:0. Igral je do 71. minute, ko ga je nadomestil Muriel.

Začetni enajsterici: 

Atalanta: Musso; De Roon, Demiral, Palomino; Zappacosta, Freuler, Koopmeiners, Maehle; Pašalić (od 46. Djimsiti); Iličić (od 71. Muriel), Duvan Zapata.

Manchester United: De Gea; Bailly, Varane, Maguire; Wan-Bissaka, Bruno Fernandes (od 87. van de Beek), McTominay (od 87. Sancho), Pogba (od 69. Matić), Shaw; Cristiano Ronaldo, Rashford (od 69. Rashford).

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.19

Hvala za vašo pozornost in lahko noč!

Jutri bomo ponovno z vami, čaka nas tekma med Liverpoolom in Atletico Madridom.

23.17

Poglejmo si še statistiko današnje tekme:

23.13
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.09

Tako pravijo tudi številke (statistika, ki jo zagotavlja SofaScore):

23.08
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
03. 11. 2021 09.54
+3
Kaj vam dela CR7,pa vi spat nemorete od njega,,nebi bil v vaši kože,vaš junak palček,pa do gola ne pride,kaj šele da bi ga dal in to v 6ligi najboljši,,zdej se je še kao poškodoval,KAO,,vedni ko mu ne gre se kao poškoduje
Od Halerja ati
03. 11. 2021 10.10
+0
Sinko pa ko si tam biu je najbolsi bil ko je igral pa se je tam poskodoval pa ga pol ni blo in je prisel pa niso spali pa so pol ugasnali luc pa vam je to delal pa to..... Evoo tak hihihi
Rdeča kapica69
03. 11. 2021 08.58
+5
Ronaldo ima kolko let?36? Messi jih ima 33? Bo zanimivo na koncu sezone sešteti Messijeve gole v ekipi polni zvezdnikov in primerjati Ronaldove ko je imel 33 let kdo jih je več dal če že imate radi statistiko Messifili:D Raje si že zdej pripravite izgovor če ne bo preveč boleče za hejterje Ronalda.
Od Halerja ati
03. 11. 2021 09.11
-5
Ti še veš ne kolk let pa Messi kaj šele kaj drugega hihihi ahh ja škoda te je. cmok cmok
Kollerik
03. 11. 2021 09.13
-6
Za realno oceno kdo od teh dveh, Messi ali Ronaldo je res boljši, je dosti že, da prebereš vse te izjave iz nogometnega sveta, kjer svoje ocene dajejo vrhunski profesionalci direkt iz posla in ne neki kavč pocarji po forumih ala skrivnostni mož (+ še 100 nickov zraven), pa matrix itd. Tako da...sinko, kva čmu, a ne .. :)
Definbahija
03. 11. 2021 08.56
-5
Ma ta človek je že res dosadan. Za Inzagija si vedu da bo dal gol v 97minuti igre z ritjo, sam ta kvazi najboljši fuzbaler na svetu je pa šarlatan da večjega ne more bit
Rdeča kapica69
03. 11. 2021 09.00
+6
Se vidi da nimaš pojma. Drugi gol je bil čista umetnina. Akcijo pa je tudi začel sam Ronaldo💪
edenhazard
03. 11. 2021 08.55
+1
To je pa tudi vse kar united ima trenutno
ehjaehja
03. 11. 2021 08.52
+1
Res sem naivnež. Sem stavil na Atalanto a sem pozabil da je to tekmovanje od.Cr-ja😏😑
Sisli288
03. 11. 2021 09.32
-6
od kar je VAR se Ronaldo nekako ne znajede več v tem tekmovanju
Matrax
03. 11. 2021 08.46
+1
Tak banda zaj smo se malo pošpikali, zaj pa treba it kruh služit. No razen, če je kak šef ali socialec med vami mu želim lep uživaški dan. 👍
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.48
-4
Hvala piki 😘 Ampak ko bos pa mel pavzo pa le napisi v katerem povprecju si mislil da je Roncek boljsi od Messija. cmok cmok
glavni Baja
03. 11. 2021 08.50
+4
Matrax
03. 11. 2021 08.52
+5
Ko sta oba igrala igrala v špa povprečje golov na tekmo. Sam primer dam pa messija pozdravi. Reči mu da vem da je eden najboljši v zgodovini. Zaj pa arbeit do večera. Ajde👍
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.52
-5
Že delaš al si se skril pred atekom hihihi ti ti lump moj
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.53
-4
A to ti je cicibanko reku da mu vrjameš hihihi še enkrat poglej. al ti atek napiše atek ve vse podatke sej ni problema. sam noče atek da te je pol sram pa da boš reku da morš delat hihihi
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.56
-1
Messi vs Ronaldo 2009 do 2018 Messi 472 golov CR 450 golov Messi 176 asistenc CR 119 asistenc Messi 26 lovorik CR 15 lovorik Messi 5 zlatih čevljev CR 3 zlate čevlje Messi 14 zmag na klasiku 20 golov CR 8 zmag na klasiku 18 golov Messi 11 asistenc na klasiku CR 1 asistenca na klasiku
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.56
-3
Povej še prijatlu in lepo delaj. Da neboš zdej jezen v službi hihihi cmok cmok
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.58
-2
PS. Ronci ima v tem casu tudi vec odigranih tekem. Tako da upam da ves da to pomeni da ima tudi slabse povprecje. Ti lahko atek nariše pa po faxu pošlje ni problema hihihi
Kollerik
03. 11. 2021 12.48
-1
schrodingerScat
03. 11. 2021 08.39
+9
@Kollerik vceraj je niti ni dobil, zadnjic pa je bil nedvomno boljsi, vec cistih priloznosti, vec strelov, vec podaj. Ce bi bila to Barcelona, bi trobil drugace.
Anticripstoned
03. 11. 2021 08.38
-4
Dobro jutro matrax oz cripstoned oz zapiralec. kako si. naporna noč? te boli roka ker si proslavljl Ronaldovo predstavo...
Matrax
03. 11. 2021 08.43
+2
A ne to pa ni ista oseba, žal. Sam hejterjev imam poln k. Jaz vsaj priznam, da je Messi bil velik igralec, ki bo zapisan v zgodovino nikoli pa ne more človek trdit, da je najboljši vseh časov, ker v različnih obdobjih igrajo različni igralci. Če gledamo številke/povprečje je pa CR pred njim.
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.44
-3
Siiiiiiiuuuuuuu hihihi Pa sej vsi vemo da ves da je boljši hihihi
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.46
-3
uuuuu čaki čaki če gledamo POVPREČJE je pred njim hahah ok napisi katero povprečje azek komaj čaka da ti da lestvico hihihi ateku je vsec ko se samo delate pametne pa ne veste nicesar hihihi
Matrax
03. 11. 2021 08.48
+4
Povprečje golov na tekmo ko sta oba igrala v španiji na primer.
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.50
-2
hihihihi a boš sam preveru al ti bo atek? Spet boš mogu profil menjat ker ga stric Messi gladko prekaša veš. Probu pa si hihihi
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.31
-6
ooo čestitke Ronaldu končno se bo govorilo tudi o njemu še sreča da danes ne igra stric 7 zlata žoga Leo Messi. Mislim da si ne zasluži da ga vedno zasenči saj je tudi Ronaldo pri svojih letih izvrsten igralec. Že zasluži si, ker se res trudi in trenira več kot vsi ostali. Čestitke 👏
Matrax
03. 11. 2021 08.35
+2
A je Ligue 1 bolj moška liga in ne prenese 2 udarcev? Ali je v tako mizerni formi, ker vidim, da še ni spravil nobenga gola skupaj v Fra ligi, da ga je Poch poslal na tribuno? Sam vprašam za prijatlja 😁
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.38
-3
Povej prijatlu da ne rabi on golov in asistenc da so vseeno 1 v ligi in v skupinskem delu LP. Mal počiva in čisti svoje zlate žoge. Mu kar veliko časa zavzame da vse počisti hihihi Drugače pa v francoski ligi je odigral le 2 celotni tekmi. Pa saj prijatelj sigurno spremlja tekme najboljšega strica 7 zlata žoga. Mal je pozabu ampak atek prijazen kot vedno, vedno pomaga hihihi pozdravi prijatla cmok cmok
Matrax
03. 11. 2021 08.45
+4
Hvala, da si me razsvetlil, tiste trofeje naj kr fajn zglanca, ker novih ne bo razen one z 6.lige.
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.47
-4
še vseeno jih bo imel daleč največ hihihi ali poznaš še kakšnega razen Danija Alvesa da jih ima več. Ne sprašujem za prijatla ampak za zebe hihihi
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.48
-4
Matrax
03. 11. 2021 08.50
+5
Pa kam Haler. Daj vključi še zravn Iniesto pa Xavija 😂 debata je messi ronaldo. Če tak rad oz. radi primerjate ta dva.
Kollerik
03. 11. 2021 08.29
-7
Škoda za Atalanto.....MU si včeraj zmage ni zaslužil, še manj zadnjič.
Matrax
03. 11. 2021 08.32
+4
Res je, a gospod liga prvakov ima svoje načrte🤫
Matrax
03. 11. 2021 08.27
+6
Kollerik, kak kaj Leo?
Kollerik
03. 11. 2021 08.34
-5
Leo je seveda spet v najožjem izboru za svojo sedmo zlato žogo, medtem ko se je včerajšnji junak sedaj verjetno povzpel iz 9. na 8. mesto na lestvici....😁
Matrax
03. 11. 2021 08.40
+5
Lepo, da se tolažiš s tem ampak zlate žogce ne bo. Vsaj v nečem pa je pred CR7 😁 sicer če PSG letos s to ekipo ne osvoji LP pa bodo veliki Looserjiii.
Od Halerja ati
03. 11. 2021 08.41
-4
Ja no sam ne bit jezen kr nic ne pomaga. pac jih ma vec nemors pomagat. Tudi 2 mesto je uspeh. Sicer ne za vas in Ronalda ampak vseeno. Ne sekiraj se 😔
Kollerik
03. 11. 2021 09.09
-3
Ne mešaj tolažbe z dejstvi, rončilover...
Iniesta
03. 11. 2021 08.18
+10
Tale CR je pa kot vino … starejsi je, boljsi je …
Kollerik
03. 11. 2021 08.23
-6
In bolje brca (nekaznovano seveda..) v nasprotne igralce, vratarje
Matrax
03. 11. 2021 08.10
+7
Včeraj se je lepo videlo, da je Bailly dost boljši od Lindelofa in Maguirea. Sredina je še vedno zanič, čeprav brez Freda ni bilo katastrofalnih napak (vsaj nek +). Potem pa napad... Ja mladci pač ne znajo. Greenwood kr neki, Rushford se je trudil in zapiral prostor ampak tud predstava ni bila na nivoju. Nato pa starine v napadu. Cavani se lepo giba, je pravi golgeter zato upam, da dobi več šans za igro IN PA RONALDO. NI VEČ TAKO HITER, NE USTVARJA NEKEGA VIŠKA KOT NEKOČ AMPAK STREL IN KILLER INSTINKT PRED GOLOM PA 1A. SAMO KAPO DOL. BODO SE MORALI MLADEČI ŠE MARSIKAJ NAUČIT, DA MU BODO KOS ČEPRAV JIH ŠTEJE 36. Za vse hejterje pa... Ronaldo ma vas rad👏👏
HALAcR7
03. 11. 2021 08.08
+6
In vse tiho je bilo
HALAcR7
03. 11. 2021 08.05
+7
Hejteri kje ste???
Matrax
03. 11. 2021 08.11
+1
Dans jih ni, preveč boli 😂 čakajo na priliko, da mu 1x ne rata ali pa bodo stare zgodbe lajnali.
glavni Baja
03. 11. 2021 08.30
+3
aj pela desanka šakić 🙂🤭😉 @ HalaCr7
motorist_mb
03. 11. 2021 08.05
+6
CR 👏👏👏
Matrax
02. 11. 2021 21.59
+8
Ne glede na razplet tekme RONALDO vas pozdravlja 👏👏 mojster ostaja mojster 👍
Slavec1
03. 11. 2021 08.12
+8
Komentarj na spletu ,da je prestar..sedaj vam je zaprl usta.Bravo Ronaldo 😂😂👍
cripstoned
02. 11. 2021 21.53
+11
bravo za jojota, bravo za ronalda...lep 1.polcas...naj zmaga boljsi...
Od Halerja ati
02. 11. 2021 21.58
-4
Samo da te opolnim Barcelona je 5x zapored premagala Real hihiji Nočko miško. Pa ne jezen zaspat. cmok cmok
Kollerik
02. 11. 2021 21.50
-9
Jojo vrhunski zadetek, ronč tap mojster pa spet nešportno (in kakopak spet nekaznovano) z brco v vratarja....
cripstoned
02. 11. 2021 21.55
+6
zakaj ne spremljas barce?? ronaaaldo je bolj pomemben..
HALAcR7
02. 11. 2021 21.55
+7
Bolečinenza tebe so kar prehude,,lepo sanvale,ki si dobil na recept,pa lahko noč
Matrax
02. 11. 2021 21.57
+3
Kollerik ti to resno? 😂😂 Samo štorasti obrambi de gea se lahko josip zahvali.
HALAcR7
02. 11. 2021 21.46
+7