Nogomet

Atalanta nadaljuje z odlično formo: v Bergamu klonil še Napoli

Bergamo, 02. 07. 2020 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atalante so naredili nov velik korak na poti k uvrstitvi v Ligo prvakov. V Bergamu so bili z 2:0 boljši od Napolija. Zadela sta Mario Pašalić in Robin Gosens v prvih desetih minutah drugega polčasa. Josip Iličić še ni popolnoma zdrav in je srečanje preživel na klopi. Na drugi četrtkovi tekmi je Udinese slavil na Olimpicu pri Romi (0:2).

Gian Piero Gasperini je lahko sila zadovoljen po novi odlični predstavi Atalante.
Gian Piero Gasperini je lahko sila zadovoljen po novi odlični predstavi Atalante. FOTO: AP

Spremljali smo enega redkih polčasov, v katerem nogometašem Atalante ni uspelo doseči zadetka. A to se je spremenilo že kmalu po začetku drugega, ko je v 48. minuti filigransko asistenco Alejandra Gomea izkoristil Mario Pašalić. Za Argentinca je bila to že 15. podaja za gol soigralcev v tej sezoni, s čimer je podrl absolutni rekord Serie A, odkar se beleži statistika asistenc (od sezone 2003/2004 dalje, op. a.). Le osem minut kasneje pa je 'Boginja' še povišala prednost. Izjemno ekipno akcijo je kronal Robin Gosens, ki je prej odlično asistenco Rafaela Toloia

Gennaro Gattuso se je na zaostanek hitro odzval, na igrišče je poslal Hirvinga Lozana, Arkadiuzsa Milika in Joseja Mario Callejona, ki pa niso uspeli spremeniti poteka srečanja. Predvsem v zadnjih desetih minutah so gostje imeli nekaj polpriložnosti a je bil Pierluigi Gollini vselej na pravem mestu. Josip Iličić očitno še ni popolnoma okreval po poškodbi in je tekmo pospremil s klopi.

Atalanta s 60 točkami ostaja varno na četrtem mestu, medtem ko se bo Napoli do konca boril zgolj za Evropsko ligo, saj zaseda šesto mesto in ima pred sedmim Milanom dve točki naskoka. 

Statistika srečanja Atalanta - Napoli
Statistika srečanja Atalanta - Napoli FOTO: Sofascore.com

Na petem mestu je prva Atalantina zasledovalka Roma, ki pa si je tokrat privoščila velik kiks, saj je na domačem Olimpicu izgubila z Udinesejem. V 12. minuti je za goste iz Vidma zabil kapetan Kevin Lasagna. Delnice Rimljanov pa so se dodatno znižale v 30. minuti, ko si je veliko neumnost privoščil sicer izkušeni Diego Perotti, ki je nesramno pohodil enega od gostujočih nogometašev, zaradi česar je prejel direktni rdeči karton. 

V drugem delu so sinovi volkulje krenili po preobrat, a z igralcem manj niso imeli pravih možnosti. Udinese je na drugi strani prežal na protinapade. Najprej jih je kopico zapravil,  v 78. minuti pa je enega od številnih le uspel kronati makedonski reprezentant Ilija Nestorovski za končnih 0:2.

Udinese po treh točkah spet nekoliko lažje diha, saj ima na 14. mestu šest točk naskoka pred 18. Leccejem, ki mu kot prvemu grozi izpad. 

Rezultata, Serie A, 2. julij:

Atalanta – Napoli 2:0 (0:0)
Pašalić 48., Gosens 56. 
Josip Iličić je obsedel na klopi

Roma – Udinese 0:2 (0:1) 
Lasagna 12., Nestorovski 78. 
Rdeči karton: Perotti 30.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
03. 07. 2020 12.12
+2
Gledal tekmo včeraj. fantje igrajo napadalno kombinatorno da jih je veselje gledat, sploh drugi gol je bil dosežen iz zelo lepe akcije, kopica podaj iz prve.
Malo_sutra
03. 07. 2020 09.08
+4
AS1983
03. 07. 2020 08.03
+6
Atalanta se naprej blesti, med top4 bojo zlahka