Nogomet

Atalanta 'opita' od slavja praznih rok iz Bologne, remi Interja v Firencah

Torino/Neapelj/Bologna, 15. 12. 2019 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 16. krogu italijanskega državnega prvenstva so nogometaši Juventusa gostili Udinese in s tremi zadetki že v prvem polčasu rešili vprašanje zmagovalca (3:1). Napoli je ob debiju novega trenerja Gennara Gattusa moral priznati premoč Parmi (1:2), Atalanta našega Josipa Iličića pa je bila v Bologni prav tako poražena z 1:2. V derbiju kroga je Inter Samirja Handanovića gostoval v Firencah in proti Fiorentini iztržil 'le' točko (1:1).

Nogometaši milanskega Interja so v derbiju 16. kroga italijanskega državnega prvenstva gostovali v neugodnih Firencah, kjer jih je pričakala visoko motivirana Fiorentina, ki ji v dozdajšnjem delu sezone sicer ne gre vse po načrtih (13. mesto).

Večji del obračuna so bili v rahli prednosti gostje, ki so za zgodnje vodstvo zadeli že v 8. minuti, ko je natančno podajo Marcela Brozovića v lep zadetek pretvoril Borja Valero. Tudi v nadaljevanju tekme so si varovanci Antonia Conteja priigrali več zrelejših priložnosti, da bi zapečatili usodo tekmeca, a bili na koncu prav zaradi neučinkovitosti v zaključkih akcij kaznovani globoko v sodnikovem dodatku, ko je v 93. minuti domačim zlata vredno točko prinesel Dušan Vlahović.

Milančani so se točkovno znova izenačili z vodilnim Juventusom (39), medtem ko tretjeuvrščeni rimski Lazio za velikima rivaloma zaostaja za šest točk.  

Cristiano Ronaldo je z dvema zadetkoma prispeval levji delež k zmagi Juventusa nad Udinesejem.
Cristiano Ronaldo je z dvema zadetkoma prispeval levji delež k zmagi Juventusa nad Udinesejem. FOTO: AP
Stari dobri Ronaldo
Cristiano Ronaldo je znova zablestel v vsem svojem sijaju in z dvema zadetkoma prispeval levji delež k 12. prvenstveni zmagi 'njegovega' Juventusa nad skromnim Udinesejem, ki ostaja pri le štirih zmagah po 16 odigranih krogih v Serie A.

Udeleženec osmine finala elitne lige prvakov je bil na svoji zelenici precej boljši nasprotnik od nogometašev iz Vidma, ob Ronaldu pa se je med strelce za 'Bianconere' vpisal še Leonardo Bonucci, ki je bil natančen v izdihljajih prvega polčasa za visoko vodstvo s 3:0. Do konca tekme so gostje uspeli le malce ublažiti poraz, ko je v četrti minuti sodnikovega dodatka končnih 3:1 postavil Ignacio Pussetto

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atalanta 'opita' od slavja v ligi prvakov izgubila v Bologni
Napoli je po presenetljivi zamenjavi trenerja Carla Ancelottija, na čigar stolček se je usedel kontroverzni Gennaro Gattuso, na domačem San Paolu moral priznati premoč moštvu Parme, ki je bilo boljše z 2:1. Atalanta našega reprezentančnega napadalno usmerjenega vezista Josipa Iličića je po velikem uspehu med tednom, ko si je po visoki zmagi na gostovanju pri ukrajinskem Šahtarju zagotovila uvrstitev v izločilne boje elitne lige prvakov, je v italijanskem prvenstvu naletela na razpoloženo Bologno, ki je z zadetkoma Rodriga Palacija v 12. in Andrea Polija v 53. minuti slavila z 2:1. Za zasedbo iz Bergama pa je bil uspešen Ruslan Malinovski v 60. minuti.

Italijansko državno prvenstvo, 16. krog, izidi:
Fiorentina - Inter 1:1 (0:1)
Vlahović 90.+3; Valero 8.

Juventus - Udinese 3:1 (3:0)
Ronaldo 9., 39., Bonucci 45.+1; Pussetto 90.+4.

Napoli - Parma 1:2 (0:1)
Milik 64.; Kulusevski 4., Gervinho 90.+3.

Bologna - Atalanta 2:1 (1:0)
Palacio 12., Poli 53.; Malinovski 60.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
16. 12. 2019 08.39
Za spremembo dva solidna gola Rončita. Pa bo mal tolažbe za zaprtega.