Nogomet

Atalanta po remiju z Milanom bržkone že zaključila s sanjami o naslovu

Milano, 24. 07. 2020 23.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši AC Milana in Atalante so se v 36. krogu razšli z remijem (1:1). Za domače je v Milanu že po slabe četrt ure zadel Hakan Calhanoglu, v 34. minuti pa je izid izenačil Duvan Zapata. Mreži sta v drugem polčasu mirovali, tako da se je vse skupaj zaključilo z delitvijo točk. Josipa Iličić tudi tokrat zaradi poškodbe mišice ni bilo v ekipi iz Bergama.

Milan je povedel v 14. minuti, ko je Hakan Calhanoglu mojstrsko izvedel prosti strel z leve strani, žoga je končala pod stičiščem vratnice in prečke. Gosti bi lahko izenačili že v 26. minuti, a je domači vratar Gianluigi Donnarumma ubranil enajstmetrovko Ruslanu Malinovskiju. Kar ni uspelo Ukrajincu, je popravil Kolumbijec Duvan Zapata v 34. minuti tekme, ko je bil v svojem slogu ob pravem času na pravem mestu in odbito žogo z levico z diagonalnim strelom z bližine pospravil v mrežo domačinov. 

Mattia Caldara (Atalanta) in Zlatan Ibrahimović (AC Milan)
Mattia Caldara (Atalanta) in Zlatan Ibrahimović (AC Milan) FOTO: AP

V nadaljevanju so imeli svoje priložnosti oboji. Atalanta je prevladovala, toda Milančani so bili bližje zmagi, saj so zadeli tudi vratnico. Petnajst minut pred koncem jo je stresel Giacomo Bonaventura.

Izguba pomembnih točk
Atalanta je z remijem oddala dve pomembni točki, ki bržkone pomenita, da je sanj o morebitnem presenečenju in naslovu konec. Juventus ima s tekmo manj pet točk prednost in pravcati čudež bi se moral zgoditi, da bi takšno prednost zapravil v zadnjih dveh krogih. Jasno pa je že, da v kolikor Stara dama dobi tekmo 36. kroga s Sampdorio, bo postala prvak. 

Milan je z remijem proti vroči Atalanti, ki jo avgusta čaka še četrtfinalni spopad z PSG-jem v Ligi prvakov, potrdil dobro formo. Varovanci Stefana Piolija blestijo v pokoronskem obdobju, saj sploh še niso zabeležili poraza. To je bila zanje še deseta pokoronska tekma v Serie A, na kateri so iztržili tretji pokoronski remi, sedem tekem pa so dobili. S še malenkost boljšo statistiko se lahko v pokoronskem obdobju pohvali tudi Atalanta: 11 tekem, 8 zmag in trije remiji.

Serie A, 36. krog:
AC Milan - Atalanta 1:1 (1:1)
Calhanoglu 14.; Zapata 34. 
Malinovski (Atalanta) je v 26. minuti zastreljal enajstmetrovko

Statistka tekme Milan - Atalanta
Statistka tekme Milan - Atalanta FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
25. 07. 2020 10.20
+1
Sanje so še vedno dovoljene.