Nogomet

Atalanta zmlela Spezio, Juve do zmage pri Laziu, Fiorentina šokirala Milan

Bergamo, 20. 11. 2021 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Atalante so skupaj z Josipom Iličićem za uvod 13. kroga italijanske lige na domačem stadionu v Bergamu premagali Spezio s 5:2 in zadržali četrto mesto na lestvici. Juventus pa je slavil v Rimu na gostovanju pri Laziu (2:0). V večerni poslastici je Fiorentina s 4:3 premagala zasedbo AC Milana. Blestel je srbski napadalec Dušan Vlahković z dvema zadetkoma in podajo. To je bil sploh prvi poraz Milana v Serie A v tej sezoni.

Iličić na tekmi s Spezio
Iličić na tekmi s Spezio FOTO: Sofascore.com

V Bergamu, kjer je slovenski reprezentant Jospil Iličić igral do 60. minute, je Spezia povedla v 11. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil M'Bala Nzola. Potem pa je vse steklo po željah domače zasedbe. Zasedba Atalante je izenačila v 18. minuti, ko je zadel Mario Pašalić, povedla v 38. minuti, ko je Duvan Zapata po ponovljenem strelu le unovčil enajstmetrovko, prednost pa povečala v 41. minuti z novim Pašalićevim golom.

V drugem polčasu je ob visokem vodstvu domači strateg Gian Piero Gasperini ponudil priložnost tudi petim rezervistom, Luis Muriel je za zadetek potreboval zgolj štiri minute. V 84. minuti je namreč povišal vodstvo Atalante na 4:1, Ruslan Malinovskij, ki je zamenjal Iličića, pa je v 89. minuti poskrbel za petardo v mreži Spezie. V sodniškem dodatku je Nzola le še kozmetično popravil končni izid na končnih 5:2. 

Duvan Zapata in Davide Zappacosta
Duvan Zapata in Davide Zappacosta FOTO: AP

Dve enajstmetrovki za zmago Juventusa
Juventus je po reprezentančnem premoru prišel do rutinirane zmage. Na vse prej kot lahkem gostovanju v Rimu pri Laziu je Stara dama v 13. krogu Serie A slavila z 2:0. Pod oba zadetka Juventusa se je podpisal branilec Leonardo Bonucci. Ta je izkoristil dve najstrožji kazni, prvič je mrežo Lazia z bele točke načel v 23. minuti, delo pa je dokončal v 83. minuti, ko je prav tako zabil z 11-metrovke. Juventus je z zmago vpisal 21. točko sezone in tako ujel zasedbo Lazia, ki je prav tako kot Stara dama pri 21 točkah. Torinčani so s pomembno zmago v Rimu prekinili črno serijo dveh zaporednih porazov.

Statistika tekme Lazio - Juventus
Statistika tekme Lazio - Juventus FOTO: Sofascore.com

Fiorentina presenetila zasedbo AC Milana
Fiorentina je gostila Milan, ki ima na drugem mestu toliko točk kot vodilni Napoli, a zdaj tudi prvi poraz v sezoni. Firenčani so prvi polčas dobili z 2:0 po golih Alfreda Duncana in Riccarda Saponare. Dušan Vlahović je v 60. minuti povišal že na 3:0.

Zimzeleni švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je nato z goloma v petih minutah Milan vrnil v igro, toda Vlahović je v 86. minuti zadal še zadnji udarec Milanu in dosegel svoj deseti gol sezone, s katerim se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Ciru Immobileju. Avtogol domačina Lorenza Venutija je le še ublažil poraz Milana, na semaforju je na koncu pisalo 4:3 v korist domače zasedbe.

Statistika Vlahovića na tekmi z AC Milanom
Statistika Vlahovića na tekmi z AC Milanom FOTO: Sofascore.com

Serie A, 13. krog:
Atalanta - Spezia 5:2 (3:1)
Pašalić 18., 41., Zapata 38./11-m, Muriel 84., Malinovskij 89.; Nzola 11., 90+1.

Lazio - Juventus 0:2 (0:1)
Bonucci 23./11-m, 83./11-m

Fiorentina - AC Milan 4:3 (2:0)
Duncan 15., Saponara 45+1., Vlahović 60., 86.; Ibrahimović 62., 67., Venuti 90+6./ag.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.