Nogomet

Atalanta slavila v Veroni, visoka zmaga milanskega Interja

Verona, 12. 12. 2021 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Milanski Inter je na najboljši možni način izkoristil neodločen izid AC Milana na sobotni nogometni tekmi 17. kroga italijanskega prvenstva v Vidmu. Zadnji prvak Apeninskega polotoka je na zadnji tekmi visoko ugnal Cagliari s 4:0 in ima točko več od zdaj drugouvrščenega mestnega tekmeca ter tri od tretjeuvrščene Atalante, ki je v popoldanskem terminu slavila na gostovanju v Veroni (2:1). Josip Iličić je v dresu Bergamčanov igral do 57. minute.

Soigralci nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, ki je branil celo tekmo, so na San Siru povedli v 29. minuti, ko je zadel Lautaro Martinez. Argentinski napadalec je imel v 44. minuti idealno priložnost za povišanje izida, a je zastreljal 11-metrovko.

Izbranci Simoneja Inzaghija so v drugem polčasu še bolj odločno pohodili "stopalko za plin" in dosegli še tri gole. Najprej je zadel Čilenec Alexis Sanchez (51.), med 66. in 68. minuto pa še Turek Hakan Calhanoglu in Martinez. Na tretje mesto se je po današnji zmagi v Veroni prebila Atalanta. Slovenski reprezentant Josip Iličić je za zasedbo iz Bergama igral od 56. minute, za nove tri točke pa sta poskrbela Rus Aleksej Mirančuk (37.) in Nizozemec Teun Koopmeiners (62.). Za gostitelje je edini gol dosegel Argentinec Giovanni Simeone (22.).

Za senzacijo kroga je poskrbel Empoli, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Petar Stojanović in Leo Štulac. Nogometaši iz Toskane so v Neaplju zmagali z 1:0. Edini gol je padel v 71. minuti, z zvrhano mero sreče ga je po "fliperju" dosegel Patrick Cutrone, ki ga je žoga zadela v tilnik in presenetila kolumbijskega vratarja Davida Ospino. Stojanović je na jugu Italije odigral celotno tekmo, Štulac pa je igral do 64. minute.

Statistični učinek Josipa Iličića (Atalanta) na tekmi proti Hellas Veroni
Statistični učinek Josipa Iličića (Atalanta) na tekmi proti Hellas Veroni FOTO: Sofascore.com

V soboto je poleg AC Milana spodrsnilo tudi Juventusu, ki je v Benetkah načrtoval deveto zmago v tej sezoni, na koncu pa je po novi bledi predstavi osvojil le točko. Stara dama je povedla v 32. minuti, ko je zadel Španec Alvaro Morata, izenačujoči gol pa je v 55. minuti dosegel Mattia Aramu. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj je Venezio igral do 79. minute.

Zadnjeuvrščena Salernitana slovenskega vratarja Vida Belca je v soboto v Firencah visoko izgubila proti Fiorentini z 0:4. Pri Fiorentini se je dvakrat med strelce vpisal Srb Dušan Vlahović v 51. in 84. minuti. Komaj 21-letni Vlahović je dosegel že 15 golov v tej sezoni in je trenutno vodilni strelec v serie A, dva zadetka manj je zabil napadalec Lazia Ciro Immobile. Poleg Srba sta zadela še Giacomo Bonaventura v 31. in Maročan Youssef Maleh v 90. minuti.

Sampdoria je v mestnem derbiju že v petek premagala Genoo s 3:1. Torino je danes ukanil Bologno, Sassuolo Lazio, na obeh tekmah je bilo 2:1.

Italijansko državno prvenstvo, 17. krog (nedeljske tekme), izidi:
Torino – Bologna 2:1 (1:0)

Verona – Atalanta 1:2 (1:1)
(Josip Iličić je za Atalanto igral do 56. minute).
Napoli - Empoli 0:1 (0:0)
(Petar Stojanović je igral celo tekmo za Empoli; Leo Štulac je igral do 64. minute za Empoli).
Sassuolo - Lazio 2:1 (0:1)
Inter Milano - Cagliari 4:0 (1:0)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.