Nogomet

Inter brez praske proti Genoi, Milan odgovoril z zmago proti Romi

Genova, Milano, 28. 02. 2021 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.B., M.J., STA
Komentarji
8

Nogometaši Atalante so v 24. krogu italijanske Serie A gostovali v Genovi pri Sampdorii in zmagali z 2:0. Slovenski reprezentant Josip Iličić je igral zadnje pol ure tekme. Vodilni Inter Samirja Handanovića je proti Genoi Mihe Zajca slavil s 3:0, potem ko je Romelu Lukaku svoj 18. zadetek sezone dosegel že v 36. sekundi. Napoli je zatem doma ugnal Benevento (2:0), Milan pa je bil v večernem derbiju boljši od domače Rome z 2:1.

Gian Piero Gasperini je lahko zadovoljen z novo zmago.
Gian Piero Gasperini je lahko zadovoljen z novo zmago. FOTO: AP

Josip Iličić je v zadnjem času kar malce "na hladnem" pri trenerju Gian Pieru Gasperiniju – tudi tokrat je začel le na klopi, potem ko je strateg ekipe iz Bergama dejal, da si mora slovenski reprezentant mesto v enajsterici zaslužiti. So pa njegovi soigralci povedli v 40. minuti, ko je z roba kazenskega prostora v desni zgornji kot vrat Sampdorie žogo poslal Ruslan Malinovskij. V 50. minuti je za Atalanto zadel še Joakim Maehle, a gol ni obveljal zaradi prepovedanega položaja podajalca Robina Gosensa. V 59. minuti pa je priložnost za igro vendarle dobil tudi Iličić in v 65. minuti prišel do strela v kazenskem prostoru, vendar je precej zgrešil cilj. Je pa Gosens v 70. minuti le povišal na 2:0, ko je iz bližine unovčil podajo z desne strani. Slovenec je do konca tekme še nekajkrat lepo zaposlil soigralce, ki pa niso unovčili njegovih podaj, tako da je ostalo pri izidu iz 70. minute.

Gasperini je bil po tekmi zadovoljen z Iličićevo predstavo, za DAZN je dejal: "Odigral je zelo dobro. Vesel sem zanj, a dejstvo je, da ne more igrati vsako tekmo. Najpomembnejše pa je, da se pri nas počuti dobro." Strelec drugega gola na tekmi Gosens pa je z mislimi (tudi) že pri madridskemu Realu in povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. "Imamo upanje. Rezultat prve tekme nam ne koristi, a v Madrid bomo šli z vero v napredovanje. Rdeči karton je uničil tekmo, v drugo pa moramo dokazati, kako močni smo," je bil odločen nemški reprezentant.

Statistika Samirja Handanovića proti Genoi
Statistika Samirja Handanovića proti Genoi FOTO: Sofascore.com

Inter koraka po poti do naslova
Zmagoviti niz so na domači Giuseppe Meazzi nadaljevali nogometaši Interja, ki so z zmago začasno povečali prednost pred drugim Milanom na kar sedem točk. Že v prvi minuti obračuna z Genoo je udarila udarna naveza črno-modrih Lautaro Martinez-Romelu Lukaku. Belgijec je na sredini igrišča borbeno prišel do žoge, jo podaljšal na Argentinca, ta pa mu jo je "s prve" vrnil nazaj. Lukaku je v nadaljevanju vse storil sam in z desnico natančno meril v spodnji levi kot nemočnega Mattie Perina. Do konca prvega dela je ostalo pri izidu 1:0, v drugem pa sta Matteo Darmian v 69. in Alexis Sanchez v 79. minuti poskrbela za miren zaključek srečanja. Samir Handanović je bil tudi tokrat v vlogi kapetana domačih in je branil vso tekmo, Miha Zajc pri gostih pa kar nekoliko presenetljivo ni dobil priložnosti za igro. 

Lukaku je sodeloval tudi pri drugem in tretjem golu na tekmi. Darmianu je asistiral, pri zadetku Sancheza pa je sprožil prvi strel, po katerem je Perin odbil žogo na nogo Čilenca. S tistim za 1:0, ki je bil že njegov 18. v tej sezoni Serie A, se je vodilnemu strelcu prvenstva Cristianu Ronaldu približal na vsega zadetek, Belgijec pa je po tekmi povedal, da mu osebna statistika ni pomembna. "Razmišljam samo o zmagovanju. Sem v dobrem obdobju svoje kariere, ampak Inter je edino, kar je trenutno pomembno. Videti je, da napredujemo. Smo na vrhu lestvice, občutek je odličen, a to ne bo štelo, če ne bomo nadaljevali s takšnimi predstavami."  

Statistika tekme Roma – Milan
Statistika tekme Roma – Milan FOTO: Sofascore.com

Rebić junak Milančanov v prestolnici
Ker je Inter zopet prišel do vseh treh točk, je bil Milan v večernem derbiju še pod toliko večjim pritiskom zmage. Varovanci Stefana Piolija so za nameček izgubili zadnji dve tekmi v prvenstvu, nasproti pa jim je stala Roma, ki se bori za prvo četverico. A rdeče-črni so tokrat pokazali boljši obraz kot na zadnjih tekmah in so se na koncu zasluženo veselili zmage. 

Zopet so sicer imeli kar nekaj sreče s sodniškimi odločitvami, saj so na 24. tekmi Serie A imeli na voljo že 19. enajstmetrovko, ki jo je pred iztekom prvega dela igre za 0:1 izkoristil Franck Kessie. V 50. minuti je Jordan Veretout zabil sijajen zadetek za izenačenje po lepi ekipni akciji na levi strani napada, odgovor Milančanov pa je bil podobno kot hiter kot odgovor Rimljanov za 1:1. Ante Rebić je namreč v 58. minuti dočakal podajo Alexisa Saelemaekersa, se odlično obrnil in nato z nizkim, a močnim strelom matiral Paua Lopeza. Sinovi volkulje so do konca oblegali vrata Milana, a je bil Gianluigi Donnarumma vselej na mestu. 

Zlatan Ibrahimović in druščina so se s paketom treh točk na drugem mestu zopet nekoliko bolj približali mestnim tekmecem, za katerimi sedaj zaostajajo za štiri točke. Imajo jih 52, Inter pa 56. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v soboto so nogometaši Parme gostovali pri Spezii. Gostujoča ekipa, za katero je spet vso tekmo igral slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki ga ni bilo v kadru v prejšnjem krogu, je igrala neodločeno, 2:2. Branilec naslova Juventus si je v Veroni v boju za nov naslov privoščil nov spodrsljaj (1:1), Bologna pa je odpravila Lazio z 2:0.

Serie A, 28. februar, izidi: 

Sampdoria – Atalanta 0:2 (0:1)
Malinovski 40., Gosens 70. 
Josip Iličić (Atalanta) je vstopil v 59. minuti 

Crotone – Cagliari 0:2 (0:0)
Pavoletti 56., Pedro 60. (11-m.)

Inter – Genoa  3:0 (1:0)
Lukaku 1., Darmian 69., Sanchez 79.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo
Miha Zajc (Genoa) je  bil na klopi

Udinese – Fiorentina 1:0 (0:0)
Nestorovski 87. 

Napoli – Benevento 2:0 (1:0)
Mertens 34., Politano 66.

Roma – Milan 1:2 (0:1) 
Veretout 50.; Kessie 43. (11-m.), Rebić 58.

27. februar, izidi: 

Spezia – Parma 2:2 (0:2)
Gyasi 52., 72.; Karamoh 17., Hernani 25.
Jasmin Kurtić (Parma) je začel v prvi postavi in igral vso tekmo.

Bologna – Lazio 2:0 (1:0)
Mbaye 19., Sansone 64.

Hellas Verona – Juventus 1:1 (0:0)
Barak 77.; Ronaldo 49. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
28. 02. 2021 18.41
+1
Upam da lukaku prehiti tega prepotentneza po golih
GO INTER
28. 02. 2021 19.07
-2
HALAcR7
01. 03. 2021 11.03
-2
če bi imel še penalov kot lessi bi imel več golov kor lewa.... ti si en bolesnik,ki ti cr7 neda miru,,kako te mora boleti ko zabija ko nor in prvi v vseh pogledih
GO INTER
01. 03. 2021 18.19
+2
sej cr samo kaj ko več ku polovico golov zdne s penalov
GO INTER
01. 03. 2021 18.20
+1
glavni Baja
28. 02. 2021 18.33
+8
idemooo fc Inter 🔵⚪
glavni Baja
28. 02. 2021 18.35
+5
zavetnik baleta
28. 02. 2021 18.24
+5
Po ustaljeni praksi 24 ur bi lahko bil naslov ..... Sanchez prinesel zmago Interju , odločil tekmo in prinesel 3 točke...četudi gre le za Inter in za rezultat 3:0