Nogomet

Inter na derbiju nadigral Staro damo, remi med Iličićem in Zajcem

Bergamo, 17. 01. 2021 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Interja so v 18. krogu italijanske Serie A na domačem stadionu Giuseppe Meazza na velikem Derbyju d'Italia premagali zasedbo Juventusa z 2:0. Pod zadetka sta se podpisala Arturo Vidal in Nicolo Barella. Juventus je z drugim porazom sezone padel na peto mesto ligaške lestvice.

Nicolo Barella je postavil končni izid na derbiju v Milanu.
Nicolo Barella je postavil končni izid na derbiju v Milanu. FOTO: AP

V sedmi minuti tekme je s prostega strela poskusil Marcelo Brozović, a meril mimo Juventusovih vrat. V 11. minuti je Cristiano Ronaldo zatresel mrežo slovenskega vratarja Samirja Handanovića, a je bil, tako so ocenili sodniki, Portugalec v prepovedanem položaju. Handanović se je pred tem izkazal z obrambo Adrienu Rabiotu, ki je z desne strani s pravcato bombo skušal presenetiti Slovenca v vratih Interja. Če je vodstvo ušlo Juventusu iz nog, pa je Inter takoj izkoristil prvo pravo priložnost in prek Artura Vidala, ki je zadel z glavo, v 12. minuti prišel do vodstva z 1:0. S krasno podajo z levico ga je zaposlil Nicolo Barella, Čilenec pa je z izjemno močnim in natančnim strelom z glavo matiral tokrat povsem nemočnega Wojciecha Szczesnyja. Inter bi lahko v 23. minuti povedel že z 2:0.

Statistika Samirja Handanovića na derbiju z Juventusom
Statistika Samirja Handanovića na derbiju z Juventusom FOTO: Sofascore.com

 Romelu Lukaku je po protinapadu sprožil z roba kazenskega prostora, Szczesny mu je strel ubranil, Lautaro Martinez pa odbitka ni uspel poslati v nebranjeni del mreže, pač pa je njegov strel romal prek Juvetovih vrat. V 32. minuti je Martinez znova poskusil z roba kazenskega prostora, a tudi tokrat meril nenatančno. Dve minuti pozneje se je za (pre)optimističen strel z razdalje odločil Ronaldo, a meril prek Handanovićevih vrat. Portugalec je znova poskusil v 37. minuti, a je tokrat z razdalje meril naravnost v Handanovića, ki je žogo brez težav ujel. Slabo minuto pozneje je Inter izvedel hiter protinapad, ki ga je zaključil Lukaku, a belgijski napadalec iz ugodnega položaja ni uspel dobro zaključiti. S slabšo desnico je meril premalo močno, tako da je Szczesny žogo lahko mirno ukrotil. Obramba Stare dame se je znova kockala v 41. minuti, a Inter po ne najboljšem posredovanju poljskega vratarja ni uspel povesti z 2:0. Polčas se je tako zaključil z minimalno prednostjo domače zasedbe (1:0). 

Pogost prizor na tekmi v Milanu.
Pogost prizor na tekmi v Milanu. FOTO: AP

Inter je bolje začel tudi drugi polčas. Praktično iz nič je prišel do drugega zadetka, in sicer v 52. minuti tekme, ko je akcijo začel Handanović, nato pa je 21-letni Alessandro Bastoni s krasno diagonalno globinsko podajo z leve strani zaposlil vtekajočega Barello, ki je z desne strani kazenskega prostora zanesljivo premagal vratarja Szczesnyja. Juventus, pri katerem se je močno poznala odsotnost poškodovanega Paula Dybale, je po dolgem času nevarneje zapretil iz kota v 62. minuti, a je Weston McKennie z glavo meril naravnost v Handanovića. V 71. minuti je znova nevarno poskusil domači napadalec Lautaro Martinez, a je ob strelu na oddaljeno vratnico meril malce mimo Juventusovih vrat. Inter, pri katerem je Handanović vpisal četrto 'ničlo' sezone, je do konca tekme zlahka zadržal prednost in se veselil dvanajste zmage v sezoni oz. 40 točke. Juventus je z drugim porazom sezone zdrsnil na peto mesto ligaške lestvice, a ima ob tem tekmo manj. 

Remi med Iličićem in Zajcem
Nogometaši Atalante so v 18. krogu italijanske Serie A remizirali na domačem stadionu v Bergamu remizirali z Genoo (0:0). Slovenski reprezentant Josip Iličić je dresu domače zasedbe tekmo začel in igral vse do 88. minute, ko ga je zamenjal Sam Lammers. Miha Zajc je pri Genoi tekmo začel, nato pa med polčasoma ostal v garderobi. 

Statistika Josipa Iličića na tekmi z Genoo
Statistika Josipa Iličića na tekmi z Genoo FOTO: Sofascore.com

Atalanta si jo od domačega obračuna z Genoo veliko obetala, a ostala zgolj pri točki. Bergamaschi so namreč v zelo dobri formi in niso izgubili že vse od 28. novembra 2020. Tokrat so sicer prevladovali na domači zelenici v Bergamu, toda poti v mrežo žilavega nasprotnika, ki je v gosteh v tej sezoni le enkrat zmagal, niso uspeli najti. Josip Iličić je tekmo v napadu začel skupaj s Kolumbijcem Duvanom Zapato in Ukrajincem Ruslanom Malinovskim, nato pa je zelenico zapustil v 88. minuti tekme, ko ga je zamenjal nizozemski napadalec Sam Lammers. Atalanta je vpisala še 32. točko sezone in s tekmo manj zaseda šesto mesto Serie A. Genoa, pri kateri je slovenski reprezentant Miha Zajc tekmo začel in odigral celoten prvi polčas, je vpisala šele 15. točko sezone. 

Šestica v mreži Fiorentine
Precej bolj razpoložen v napadu kot Atalanta pa je bil tokrat Napoli. Ta se je na domačem stadionu Diega Armanda Maradone znesel nad Fiorentino. Že v prvem polčasu so Neapeljčani po golih Lorenza Insigneja, Diega Demma, Hirvinga Lozana in Piotra Zielinskega vodili s 4:0. V drugem polčasu je en zadetek dodal Insigne, in sicer iz enajstmetrovke, končnih 6:0 pa je postavil rezervist Matteo Politano. Napoli je (s tekmo manj) vpisal še 34. točko sezone, Fiorentina, pa ostaja pri 18.  

Serie A, 18. krog, izidi nedeljskih tekem:

Inter - Juventus 2:0 (1:0)
Vidal 12., Barella 52.

Statistika tekme Inter - Juventus
Statistika tekme Inter - Juventus FOTO: Sofascore.com

Napoli - Fiorentina 6:0 (4:0)
Insigne 5., 72./11-m, Demme 36., Lozano 38., Zielinski 45., Politano 89.

Crotone - Benevento 4:1 (2:0)
Glik 5./ag., Simy 29., 54., Vulić 65.; Falque 82. 

Sassuolo - Parma 1:1 (0:1)
Đuričić 90+5.; Kucka 37.

Atalanta - Genoa 0:0 (0:0)

Statistika Mihe Zajca na tekmi z Atalanto
Statistika Mihe Zajca na tekmi z Atalanto FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
18. 01. 2021 14.01
+3
A jokica ja mahal spet za penal
stoj?kov
18. 01. 2021 11.34
+2
fejk ronaldo ne zna osvajati državnih naslovov...milan-inter-napoli-atalanta v boj za scudeto
encylolek10
18. 01. 2021 11.17
+1
zmaga interja kljucna za ac milan, le ,če ta danes zmaga
RUBEŽ
18. 01. 2021 11.04
+4
Kaj najboljši, najlepši, najučinkovitejši igralec sveta ni igral? Kje ste zdaj vsi, ki tako vztrajno ponavljate, da CR rešuje tekme in da je Juve toliko boljši z njim? Zgodi se lahko, in upam da se, da niti v ITA ne bodo prvaki, kaj šele v CL. In to naj bi bil NAJ 1 NA SVETU? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Chaparral
18. 01. 2021 19.18
-1
Kaj pa "messi"? Je igral? Resno, brez smeha!
lookaaa
18. 01. 2021 09.08
+4
Juve je potreben prenove. Iz leta v leto je slabse. Imajo kvaliteto, a kljucni akteri se starajo in niso vec tako hitri kot mlajsi tekmeci. Dogaja se jim podobno kot Barci! Obramba je obupna in ce napad resi svoje se vcasih izvlecejo. sedaj pa kokurenca v Italiji raste, sami paa padajo. Letos se zna zgoditi, da ostanejo ne samo brez naslova, ampak tudi brez LP. To bi bila zausnica.
Anticripstoned
18. 01. 2021 08.55
+2
Zakaj Ronaldo ni igral?
Chaparral
18. 01. 2021 10.23
-3
Zato, ker tudi Messi ne, proti Atleticu B.