Nogomet

'Atleti' le do točke v Vigu, Valencio rešil korejski up

Vigo, 08. 07. 2020 00.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Atletica so v 35. krogu španskega državnega prvenstva gostovali pri Celti iz Viga in osvojili točko (1:1). Obračun na Balaidosu se je za varovance Diega Simeoneja začel naravnost sanjsko, saj je že v 56. sekundi zadel Alvaro Morata. Toda v nadaljevanju so precej bolje zaigrali nogometaši Celte, ki so prek Beltrana osvojili zasluženo točko. Na drugi tekmi je Valencia doma s precej težav ugnala Valladolid z 2:1.

To je bil že 15. prvenstveni remi za 'colchonerose', ki so po zelo dobro odigranem prvem polčasu v nadaljevanju močno popustili, kar je Celta znala izkoristiti za zasluženo osvojeno točko.

A začelo se je naravnost sanjsko za madridski Atletico, ki je že v 1. minuti obračuna izvedel lepo akcijo, ki sta jo začela Marcos Llorente in Correa, zaključil pa prisebni Alvaro Morata. V prvem delu igre so bili gostje iz prestolnice boljši tekmec; varovanci Diega Simeoneja so namreč želeli doseči še drugi zadetek, ki bi jim v nadaljevanju olajšal delo na poti do nove zmage. Toda namesto da bi povišali svoje vodstvo, so na začetku drugega polčasa – natančneje v 49. minuti – prejeli izenačujoči zadetek. Avtor tega pa z neverjetnim volejem Beltran – ob njegovem strelu je bil slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak povsem brez moči.

'Atleti' so bili v nadaljevanju dvoboja na Balaidosu neprepoznavni, zato je bila delitev točk glede na prikazano najpravičnejša. Na drugi tekmi pa so 'netopirji' na domači Mestalli gostili Valladolid, ki se je prikazal v zelo spodobni luči. Gostje so sicer v 30. minuti po zadetku Gomeza zaostajali z 0:1, a jih je v življenje vrnil Garcia v 47. minuti. Ko se je že zdelo, da bomo tudi v Valencii priča delitvi točk, je minuto pred koncem rednega dela tekme vse skupaj odločil veliki korejski up Kang In Lee.     

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Špansko državno prvenstvo, 35. krog, izida:
Celta Vigo - Atletico Madrid 1:1 (0:1)
Beltran 49.; Morata 1.

Valencia - Valladolid 2:1 (1:0)
Gomez 30., Kang-in Lee 89.; Garcia 47.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
08. 07. 2020 08.29
-7
Oblak bo spet prišel do ničle v sezoni nič novega! Naj se Diego in 24 ur vprašajo koga je Diego kupil in je zgrešen nakup.
AtleticoSLO
08. 07. 2020 08.30
+2
Kardo kupili ni bil zgrešen nakup, potrebujejo pa čas da naberejo izkušnje
AtleticoSLO
08. 07. 2020 08.19
+4
Škoda za smolo (prejeti gol), ampak kar solidno
samomojemnenje
08. 07. 2020 08.46
+6
Atleti lahko že začnejo uigravat in testirat variante za končnico lige prvakov. Tudi drugo leto imajo zagotovljeno CL. Tako, da tale remi ni nič hudega.
AtleticoSLO
08. 07. 2020 08.59
+12
Ta tekma Atleticu ni bila nevem kako pomembna tako je....LP pa je letos prioriteta se strinjam