Nogomet

Atletico brez Jana Oblaka v zadnjih sekundah klonil pred PSG

Singapur, 30. 07. 2018 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Singapur je gostil zadnjo tekmo letošnje izvedbe turnirja International Champions Cup, pomerila pa sta se udeleženca naslednje sezone Lige prvakov, Atletico Madrid in Paris Saint-Germain. S 3:2 so slavili francoski prvaki, ki so osvajalce Lige Evropa premagali z golom v enem zadnjih napadov.

Jan Oblak (na fotografiji) je tekmo spremljal "v civilu" s klopi.
Jan Oblak (na fotografiji) je tekmo spremljal "v civilu" s klopi. FOTO: Damjan Žibert

Tako Diego Simeone kot Thomas Tuchel še čakata na največje zvezdnike, ki se po svetovnem prvenstvu v Rusiji počasi vračajo v klubske jate. Simeone je tokrat na klopi pustil slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je obračun tudi zaradi manjše poškodbe spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Priložnost je zato dobil novinec v madridskih vrstah, nekdanji član mestnega tekmeca Reala in seviljskega Betisa Antonio Adan, ki sprva ni imel veliko dela.

Atletico je tekmo začel bolje in prek Kevina Gameiroja in Angela Corree zapretil vratom PSG, Gameiro je zapravil najlepšo priložnost, ko je sam pred golom meril visoko čez prečko. V drugih 25 minutah prvega polčasa pa se je prebudil tudi pariški ponos in hitro tudi povedel prek Christopherja Nkunkuja v 32. minuti. V drugem polčasu so morali gledalci čakati do 71. minute, da se je mreža spet zatresla: spet je bila Atleticova, na 2:0 je povišal Moussa Diaby.

Toda Madridčani se niso predali in Victor Mollejo je že čez štiri minute znižal izid, ko pa je lastno mrežo v 86. minuti zatresel še Antoine Bernede, je bilo vse pripravljeno za novo "loterijo" enajstmetrovk, ki jih je bilo v letošnji izvedbi turnirja že kar nekaj. Junak ene od njih je bil tudi Adan, ki je ravno v Singapurju blestel z obrambami in bil celo med strelci, a tokrat ni dobil priložnosti, saj je v enem zadnjih napadov Virgiliu Postolachi s pravo malo mojstrovino postavil končni izid. 18-letni Francoz moldavskih korenin si je na tretji tekmi za člane PSG lepo pripravil prostor za strel in natančno zadel ob oddaljenejšo vratnico.

Vrhunci tekme PSG ‒ Atletico Madrid:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid tekme International Champions Cup:

Paris Saint-Germain ‒ Atletico Madrid 3:2 (1:0)
Nkunku 32., Diaby 71., Postolachi 90.; Mollejo 75., Bernede 86./ag.
Jana Oblaka (Atletico) ni bilo v ekipi.

Lestvica: 1. Borussia Dortmund 7 točk, 2. Liverpool 6, 3. Juventus 6 (-1), ... 10. PSG 3, 11. Benfica 2 (-1), 12. Atletico 2 (-1), ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
31. 07. 2018 08.00
+2
Išče flumastr so ga klical s popa da so otroci po svetu lačni ker imajo tko velike plače