Nogomet

Atletico in Simeone ostajata 'zaljubljena': Argentinec podaljšal do 2022

Madrid, 14. 02. 2019 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na dan zaljubljencev so pri madridskem Atleticu potrdili, da so podaljšali sodelovanje s trenerjem članskega moštva, Argentincem Diegom Simeonejem. Ta je zvestobo rdeče-belim, za katere je dolga leta tudi igral, obljubil do konca sezone 2021/22. Po zadnjih informacijah iz Madrida naj bi s podaljšanjem pogodbe postal najbolje plačani trener na svetu.

Simeone (na fotografiji) bi lahko na klopi Atletica presedel več kot desetletje.
Simeone (na fotografiji) bi lahko na klopi Atletica presedel več kot desetletje. FOTO: AP

Madridski Atletico je za dodatni dve sezoni podaljšal pogodbo s trenerjem Diegom Simeonejem, ki bi se mu trenutna pogodba s španskim prvoligašem iztekla leta 2020. Nekdanji vezist Atletica, Veleza Sarsfielda, Pise, SevilleInterja, Lazia in Racing Cluba je člansko ekipo rdeče-belih prevzel leta 2011 in se podpisal pod najtrofejnejše obdobje v klubski zgodovini.

ATLETICO

Na "gasilski fotografiji" s stadiona Wanda Metropolitano je v oči bodla odsotnost prvega Simeonejevega pomočnika Germana Burgosa, saj so se s "Cholom" poleg vseh vodilnih mož fotografirali tudi predstavnik za stike z javnostjo Pepe Pasques, strokovnjak za telesno pripravo Oscar Ortega, trener vratarjev Pablo Vercellone in drugi pomočnik trenerja Simeoneja Nelson Vivas. Simeone je imel sicer v teh dneh veliko razlogov za slavje, saj mu je partnerica Carla Pereyra v ponedeljek povila malo Valentino. To je njuna druga deklica, Argentinec pa ima še tri sinove iz zveze s Carolino Baldini. Giovanni, Gianluca in Giuliano so vsi nogometaši.

Prihodnost Simeoneja je bila že nekajkrat pod vprašajem, omenjala se je predvsem možnost njegovega odhoda na čelo argentinske reprezentance ali milanskega Interja, toda Atletico bo, če bo Južnoameričan pogodbo izpolnil, lahko v kratkem proslavil desetletje sodelovanja s priljubljenim "El Cholom". Njegovo podaljšanje pogodbe so oznanili na Valentinovo, 14. februarja ‒ številko 14 je Simeone kot vezist Atletica tudi nosil.

Simeone: V prihodnost gledamo z velikim navdušenjem
"Simeone 2022. Zaljubljen v Atlete," so Madridčani na kratko zapisali na družbenih omrežjih.  Simeone je od leta 2011 s klubom s stadiona Wanda Metropolitano proslavil sedem naslovov, v aktualni sezoni Lige prvakov pa se z varovanci bori za uvrstitev v finale, ki ga bo gostil novi Atleticov stadion. V osmini finala jih čakata tekmi z Juventusom.

"Hvala Enriqueju (predsedniku Cerezu, op. a.), hvala Miguelu (direktorju Gil Marinu, op. a.), hvala Andrei (športnemu direktorju Berti, op. a.), hvala vsem ljudem Atletico Madrida za podporo nadaljevanja tega projekta. V prihodnost, do leta 2022, gledamo z velikim navdušenjem, vemo, da nas čaka velik izziv," je v objavljenem videu povedal Simeone.

'Vidim navdušenje, vidim mladost'
Posnetki prikazujejo njegov podpis pogodbe na stadionu, poleg tega pa še več izsekov s treningov in tekem (vsaj dvakrat se pojavi tudi slovenski vratar Jan Oblak, čigar prihodnost je do tega trenutka prav tako nejasna). Simeone je svoj nagovor navijačem zaključil s svojo famozno krilatico "partido a partido" (tekmo za tekmo, op. a.) in dodal, da morajo vsi razmišljati le o prihajajočem mestnem obračunu z Rayem Vallecanom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V ponovno podaljšanje pogodbe z Atleticom me je prepričal pogled v prihodnost. Vidim delo, vidim ljudi, ki so predani temu, da še naprej rastejo. Vidim navdušenje, vidim mladost, ki nam lahko prinese napredek na ekipni ravni. Če bodo vse štiri noge na mizi tako močne, kakor so bile v zadnjem času, bomo ostali na enaki poti. Navijači, igralci, direktorji in trenerji. Menim, da je bila to gotovo zelo močna plat, ki smo jo imeli vse do danes. Od tu naprej se ne smemo spremeniti. Prepričan sem, da se mora pot nadaljevati, tako kot ob vsakem slabem večeru, ko moramo razmišljati le o tem, da gremo tekmo za tekmo. Zdaj pa Rayo Vallecano!" je dodal Simeone.

Postal bo najbolje plačani nogometni trener na svetu
Napredek kluba v zadnjih letih je viden na vseh področjih, ne nazadnje tudi na športnem, kjer Atletico nadaljuje z zbiranjem lovorik in uspešnimi pogajanji s ključnimi člani moštva. V zadnjih sezonah so bogatejše ponudbe domačih tekmecev in klubov iz tujine zavrnili vratar Oblak, branilec Diego Godin in pred sezono 2018/19 najodmevneje še napadalec Antoine Griezmann. Vse to je Atleticu uspelo (tudi) s pomočjo kitajskih vlagateljev, ki so "posodili" ime novemu stadionu.

"Atleti" si lahko tudi privoščijo bogato plačati usluge trenerja članske ekipe, čigar letna plača bi po zadnjih izračunih lahko znašala zajetnih 24 milijonov evrov. S tem bi Argentinec postal najbolje plačani trener na svetu, aprila ga je francoske revija France Football postavljala še na tretje mesto po seštevku bruto plače, nagradah in prispevku pokroviteljev, saj naj bi v minuli sezoni zaslužil 22 milijonov evrov. 

Postal bo celo najbolje plačani posameznik pri Atleticu: Griezmanna so po tem, ko je zavrnil Barcelono, "nagradili" s pogodbo, ki Francozu letno prinese 23,1 milijona evrov. Ko bo nova pogodba stopila v veljavo, bo Simeone še malce bolj pobegnil Josepu Guardioli pri Manchester Cityju (20 milijonov), sledita Marcello Lippi (reprezentanca Kitajske/23) in Jose Mourinho (Manchester United/25), a sta Italijan ter Portugalec že končala sodelovanje z omenjenimi delodajalci.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.