Nogomet

Atletico po preobratu do zmage v derbiju kroga proti Valencii, Sevilli le točka

Madrid/Sevilla, 22. 01. 2022 23.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
3

Nogometaši Seville so v tekmi 22. kroga španske lige presenetljivo igrali le neodločeno 2:2 s Celto iz Viga. A so bili na koncu v drugi ekipi la lige lahko zadovoljni, da so dobili vsaj točko, saj so izgubljali že z 0:2. Atletico Madrid Jana Oblaka pa je zvečer po preobratu premagal Valencio s 3:2.

Sevilla, ki je na drugem mestu lestvice, je tako zapravila priložnost, da bi se začasno še bolj približala vodilnemu Realu iz Madrida. Ta bo tekmo tega kroga z Elchejem igral v nedeljo, za zdaj ima na vrhu 49 točk, Sevilla pa po današnjem spodrsljaju s tekmo več 46.

Statistika tekme: Atletico Madrid vs. Valencia (3:2)
Statistika tekme: Atletico Madrid vs. Valencia (3:2) FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Seville so sicer podaljšali niz tekem brez poraza na svojem stadionu na 13, a je bila to na koncu slaba tolažba zaradi dveh izgubljenih točk ekipe, ki je realno ostala edini tekmec madridske zasedbe v boju za naslov. Gostje so ob koncu prvega dela dosegli dva gola v le štirih minutah, najprej je zadel Franco Cervi, potem še Iago Aspas.

Odgovor Seville v nadaljevanju je bil sicer podobno hiter: potem ko so gostje zdržali nalete do 71. minute, sta Papu Gomez in Oliver Torres tudi dosegla gola v štirih minutah za 2:2.

V preostalih današnjih tekmah je Villarreal visoko s 3:0 odpravil Mallorco in začasno skočil na šesto mesto. Cadiz pa je v obračunu ekip z dna lestvice premagal Levante z 2:0.

Atletico Madrid je v večerni tekmi gostil Valencio. Jan Oblak, odigral je celo tekmo za Madridčane, ter soigralci so slabo začeli. Valencia je bila v prvem delu boljša in je premoč tudi kronala z dvema zadetkoma. Yunus Musah v 25. in Hugo Duro v 44. sta poskrbela za trdnih 2:0. Atletico je v nadaljevanju sicer strnil svoje vrste, Matheus Cunha je v 64. minuti tudi znižal, a kazalo je, da mu ne bo uspelo. Potem pa je tik pred koncem tekme izenačil Angel Correa, že globoko v živčnem in razvlečenem sodnikovem dodatku pa je za popoln preobrat poskrbel še Mario Hermoso. Atletico je četrti na lestvici, ima pa 36 točk.

Špansko državno prvenstvo, 21. krog, izidi petkove in sobotnih tekem:
Espanyol - Betis                          1:4 (1:2)
Levante - Cadiz                           0:2 (0:1)
Villarreal - Mallorca                     3:0 (2:0)
Sevilla - Celta Vigo                      2:2 (0:2)
Atletico Madrid - Valencia                3:2 (0:2)
(Jan Oblak je igral celo tekmo za Atletico).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
23. 01. 2022 11.00
+1
to mora danes real izkoristi proti elcheju...vamoooos campeeeeoneees..
AtleticoSLO
23. 01. 2022 10.12
-1
Ekipi manjka motivacija, to je glavni razlog
poserjemsenavas
23. 01. 2022 09.33
+2
Lepa tekma, v drugem polčasu so jih povozili.