Nogomet

Oblakov soigralec pozitiven na covid-19, pri devetih zaznali protitelesa

Madrid, 08. 05. 2020 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
7

Brazilski nogometaš Renan Lodi, soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pri Atletico Madridu, je bil pozitiven na testu za covid-19. Da je okužen, so sumili že marca, a ga takrat niso testirali, pred vrnitvijo na treninge pa so ugotovili okužbo, zaradi katere je moral v desetdnevno karanteno, poročajo španski mediji.

Mohamed Salah (levo) se s soigralci ob Renanu Lodiju (desno) na letošnjih tekmah osmine finala Lige prvakov ni naigral.
Mohamed Salah (levo) se s soigralci ob Renanu Lodiju (desno) na letošnjih tekmah osmine finala Lige prvakov ni naigral. FOTO: AP

Po karanteni bodo opravili še en test, če bo negativen, se bo lahko Renan Lodi pridružil soigralcem. Lodi je na začetku mislil, da se je le prehladil, a ko so se sredi marca začele težave z dihanjem, je poklical klubske zdravnike. Ti so njegovo stanje spremljali, a ga testirali šele pred začetkom treningov. V četrtek simptomov bolezni ni kazal, v petek pa je dobil neprijetno novico.

Dvaindvajsetletni Brazilec je bil v zadnjem času v odlični formi, na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v Madridu proti Liverpoolu (1:0), ki so ga rdeče-beli kasneje izločili po podaljšku na Anfieldu (3:2), so ga celo razglasili za igralca tekme.

Prihod Lodija na sredino testiranje v Madridu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Testiranje zdaj čaka tudi njegovo partnerico in pomočnico, ki živi z njima v Madridu. Madridski časnik AS je na svoji spletni strani poročal, da je bilo v taboru Atletica pozitivnih kar deset testov (skupaj z Lodijevim), a da so pri devetih zaznali zgolj prisotnost protiteles, kar v teoriji pomeni, da so omenjeni nogometaši oziroma člani strokovnega ter podpornega osebja bolezen že preboleli oziroma bili v kontaktu z virusom. Zaenkrat še ni znano, če je med deseterico tudi slovenski reprezentant Oblak, pri vodstvu španskega ligaškega tekmovanja, LaLigi, pa so sicer že prej napovedali, da bodo rezultate ohranili v tajnosti. To se sicer v primeru Lodija, pričakovano, ni zgodilo ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
09. 05. 2020 11.51
-1
Vprasanje kolk fuzbala se bo igralo letos
samomojemnenje
08. 05. 2020 21.09
+7
Vprašanje, kako se bodo odločili, če bodo sploh nadaljevali. Ali bodo tretirali tiste, ki so okuženi, kot, da so poškodovani, ali kako? Ali je potem to sploh lahko regularno? Ima pa Atletico problem, ker mora priti med prve štiri ekipe, da lahko zaigra v CL. Ali pa če jo letos osvoji, če bo odigrano do konca. Je pa bil Lodi v kar solidni formi do prekinitve. Naj čim prej okreva.
dark horse
08. 05. 2020 20.30
+6
Konec španske lige? Barca prvak? Ta beli se bodo zjokali :D
ehjaehja
08. 05. 2020 20.53
-6
to so samo tvoje želje haha se ti tresejo kolena po komentarju sodeč:)
dark horse
08. 05. 2020 21.27
+9
Meni se nič ne tresejo ni skrbi. Tebe pa zelo skrbi zato si dnevno ustvarjaš nove profile kajne primorec :D
AtleticoSLO
08. 05. 2020 21.58
+5
Hehe..če pa se nadaljuje ter bi prav tako prvak Barva..bi pa Udriha je po sodnikih...nikoli ni nikomur prav za svoje r.ti
AtleticoSLO
08. 05. 2020 20.16
+13
Želim mu čimprejše okrevanje