Nogomet

Celta unovčila težave Atletov: Oblak brez obrambe ob remiju na Wandi

Madrid, 08. 02. 2021 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Atletico Madrid je bil kljub številnimi odsotnim nogometašem, ki so morali zaradi okužb z novim koronavirusom izpustiti ligaško preizkušnjo proti Celti iz Viga, tik pred novo zmago v Primeri Division, s katero bi ohranil deset točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema Barcelono ter Real Madridom. Toda po dveh golih najboljšega strelca prvenstva Luisa Suareza je Celta v enem zadnjih napadov izenačila ter poskrbela za prvi ligaški spodrsljaj Madridčanov po davnem 12. decembru (2:2).

Suarez (na fotografiji) proslavlja po golu na ponedeljkovem obračunu v Madridu.
Suarez (na fotografiji) proslavlja po golu na ponedeljkovem obračunu v Madridu. FOTO: AP
Kot so že pred časom poročali španski mediji, se Suarezu ob 15. golu v prvenstvu pri Atleticu obeta povišica. Urugvajcu bo vodstvo kluba plačo zvišalo tudi v primeru, če ali bolje rečeno ko doseže 20 golov. Barcelona mu je za predčasno prekinitev pogodbe lani izplačala šest milijonov evrov, tako da naj bi Suarez skupaj s plačo v Madridu v tej sezoni zaslužil okoli 14 milijonov evrov. Glede tega, za koliko tisočakov ali celo milijonov mu bo narasla plača po letošnjih strelskih podvigih, še ni informacij.

Sredi hude kadrovske krize, ki jo je povzročilo širjenje okužb z novim koronavirusom, je moral Atletico Madrid z Janom Oblakom v vratih na domačem stadionu Wanda Metropolitano proti Celti iz Viga odgovoriti na pritisk vseh najtesnejših zasledovalcev v boju za državni naslov. Barcelona, Real Madrid in Sevilla so v tem krogu slavili zmage, domačemu strategu Diegu Simeoneju pa ob odsotnostih Joaa Felixa, Mousse Dembeleja, Maria Hermosa, Yannicka Ferreire Carrasca, Thomasa Lemarja in Hectorja Herrere ‒ okužbi zadnjih so potrdili na dan tekme ‒ ni ostalo veliko manevrskega prostora. Priložnost sta na sredini igrišča oziroma na boku dobila Geoffrey Kondogbia in Renan Lodi, v napadu pa sta gol Celte ogrožala Angel Correa in Luis Suarez.

Prav Suarez je bil v tej sezoni že večkrat junak rdeče-belih v najtežjih trenutkih, tokrat pa ga je v vrstah sinje modrih izzval podobno "vroči" kapetan Galicijcev in ikona gostujočega kluba Iago Aspas. Ne gre pozabiti ‒ Suarezov nekdanji soigralec pri Liverpoolu. Aspas je s svojimi trenutnimi soigralci nemudoma prevzel pobudo na Wandi in se že po nekaj minutah veselil zasluženega vodilnega zadetka. Po podaji s strani je nemočnega Oblaka z neposredne bližine matiral Santi Mina. Atletico dolgo časa ni našel pravega odgovora na igro severnjakov, ki so v 26. minuti tudi brez uspeha zahtevali izključitev Corree, potem ko je napadalec domačih, ki je že imel rumeni karton, storil nespameten prekršek na robu svojega kazenskega prostora. Večino preostanka prvega polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma.

Statistika tekme Atletico Madrid - Celta Vigo.
Statistika tekme Atletico Madrid - Celta Vigo. FOTO: Sofascore.com

Atletico 'od nikoder' do preobrata
Prav v zadnji akciji polčasa pa se je zatresla tudi mreža Celte: Suarez je na robu prepovedanega položaja pred vrati pričakal podajo po tleh Marcosa Llorenteja in brez težav zabil že svoj 15. ligaški gol te sezone. Po podrobnem pregledu VAR-posnetkov je postalo jasno, da je bila na strani Urugvajca in njegove ekipe tudi igra centimetrov, glavni sodnik Guillermo Cuadra Fernandez pa je nato le še poslal ekipi na premor med polčasoma. V slačilnici je ostal srednji branilec Felipe, na zelenico pa je za drugi polčas pritekel Lucas Torreira. Že v 50. minuti je Suarez poskrbel za popoln preobrat, ko ga je z odlično podajo s strani "na prvo" tokrat našel Lodi, Urugvajec pa je v padcu matiral Rubena Blanca po skorajda identičnem "receptu" kot v zaključku prvega polčasa. Tudi tokrat VAR kljub pregledu posnetkov ni skazil slavja domačim.

Toda Celta se ni predala in samo izjemno posredovanje Kondogbiaja je v 56. minuti v matni situaciji ustavilo Aspasa, ki se je sam pred Oblakom po bliskovitem protinapadu predolgo pripravljal na strel. Celta je bila še naprej precej podjetnejša, a so se poskusi njenih nogometašev v redkih (pol)priložnostih ustavljali že več metrov pred nezaposlenim Oblakom. Suarez in Koke sta bila v 75. minuti blizu odločilnemu golu, a je podaja Urugvajca do Španca globoko v kazenskem prostoru Celte našla le gostujočega branilca. Lodi je v 82. minuti po novi akciji Suareza preigraval v kazenskem prostoru, njegov poskus pa se je ustavil v gostujočem bloku. Po nadaljevanju akcije je silovito z roba kazenskega prostora meril še Jose Maria Gimenez, a bil za las nenatančen. Ko se je že zdelo, da se je Celta vdala v usodo, pa je v 89. minuti udaril Facundo Ferreyra: Aspas je z mojstrsko globinsko podajo v kazenskem prostoru našel rezervista Augusta Solarija, njegov argentinski rojak Ferreyra, ki je prav tako vstopil v drugem polčasu, pa je po ostri podaji v sredino samo še podstavil nogo in zadel mimo Oblaka ter Stefana Savića.

Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid - Celta Vigo.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid - Celta Vigo. FOTO: Sofascore.com

Za nekdanjega člana Benfice, Espanyola in Šahtarja iz Donecka je bil to sanjski debi v novem klubu, potem ko se je preselil na sever iz vrst lizbonskih "orlov", katerih član je bil dolga leta seveda tudi Oblak. Vratar Atletica je skupaj s svojim kolegom Blancom tekmo sklenil celo brez ene same obrambe obrambe, Madridčani pa so lahko objokovali šele prvi zapravljeni točki po porazu na mestnem derbiju z Realom na stadionu Alfreda Di Stefana. Od 12. decembra so nato Simeonejevi varovanci nanizali kar osem ligaških zmag, njihova prednost pred Barcelono in Realom pa se je stopila na osem točk. Atletico je v primerjavi z obema velikanoma odigral tudi tekmo manj.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Izidi 22. kroga Primere Division:

Atletico Madrid ‒ Celta Vigo 2:2 (1:1)
Suarez 45., 50.; Mina 13., Ferreyra 89.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Real Betis ‒ Barcelona 2:3 (1:0)
Iglesias 38., Ruiz 75.; Messi 60., Ruiz 67./avt., Trincao 87. 

Athletic Bilbao ‒ Valencia 1:1 (1:0)
Sanmartin 43./avt.; Gabriel 66.

Real Sociedad ‒ Cadiz 4:1 (2:0)
Oyarzabal 26./11-m, 34., Isak 54., 59.; Izquierdo 65.
RK: Mauro 45./Cadiz

Sevilla ‒ Getafe 3:0 (0:0)
El Haddadi 67., Gomez 87., En Nesyri 89. 
RK: Dakonam 54./Getafe

Elche ‒ Villarreal 2:2 (0:2)
Carrillo 49., Boye 64.; Moreno 16., 35.

Huesca ‒ Real Madrid 1:2 (0:0)
Galan 48.; Varane 55., 84.

Levante ‒ Granada 2:2 (1:0)
Morales 30., 67.; Kenedy 43., Soldado 90.

Osasuna ‒ Eibar 2:1
Deportivo Alaves ‒ Real Valladolid 1:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
09. 02. 2021 20.39
Jutri sodi lahoz...
Vladimir.Krutov
09. 02. 2021 20.36
Prednost se počasi topi...ko bo prednost padla na 7 točk ob enako odigranih tekmah potem bo pritisk še večji....kdo se bo zlomil?...lahko oblak pade v krizo...lahko obramba kiksa plus kartonov bo vedno več....lahko pa tudi simeone začne fintirati kot že vrsto let..tu pa na koncu pridejo še utopljenci lige ki se zadnja dva meseca borijo kot levi...bo zanimiv april in maj..
apodgra
09. 02. 2021 16.23
+5
Upam ,da bo sreča tudi njim obrnila hrbet. Do konca je še veliko tekem in to prednost , se da izničiti . Atleti so prišli na vrh gore , sedaj se je treba spustiti v dolino , Včerajšnja tekma je bila že v nizu spusta , zdrs po letvici .
Car 1976
09. 02. 2021 18.42
+2
apodgra
09. 02. 2021 16.08
+9
Igra Atletov ni nič kaj bleščeča. Celta je pokazal veliko več in zopet sreča na drugi strani . Dve akciji in dva gola Suareza. Atleti s tako igro v nadaljevanju evro ligi nimajo kaj iskati. To da so Atleti namerno izpadli in kraljevega pokala , pa je domišljija komentatorja Obreza . Tudi Real in Bayern sta izpadla , sta tudi ta dva to storila namenoma .
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 15.52
-4
Luis Suarez je v tem stoletju najhitreje dosegel 16 golov za klub v Laligi (na 17 tekmah) in tako prehitel Ronaldov rekord s 15 goli ...Luis Suarez je to storil 10 let starejši in za 96M evrov nižjo višino prestopa v ekipi ,za katero brez pomisleka lahko prej rečemo, da igra bunker, kot da ga ne...
tuna01
09. 02. 2021 15.50
+8
Jan Oblak se lahko podpiše vsaj pod drugi gol, to je sicer moje prepričanje, stoji na golovi črti kot da 5 m prostor sploh ni njegov. Sprašujem se koliko golov bi prejel npr. v angleški ligi, ko golman poleg 5 m prostora pokriva še 16 m prostor, kar pa je Janu trenutno španska vas. pa ga sicer zelo cenim in spoštujem.
samomojemnenje
09. 02. 2021 16.54
+5
Sem tudi jaz enako razmišljal. In to ravno pri drugem golu. V takih primerih mora vratar čim bolj iz gola in v tisto "špago" da skrajša kot. To odlično počneta Ter Stegen in Neuer.
Car 1976
09. 02. 2021 18.43
+2
Se strinjam s tabo. Spremljam Atletiko. Take zoge je pobiral. Kot vkopan je bil. Moral bi preprecit
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 15.17
-9
Od trojice vodilnih bo le Barcelona v 32 dneh morala odigrati 10 tekem
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 15.32
-7
In Barcelona ima 9 poškodovanih igralcev, Real Madrid 8 poškodovanih, Atletico pa menda 5 s covidom...
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 17.22
-6
265004
09. 02. 2021 15.10
+7
crisp spodaj piše da ima Real poškodovanih 7 igralcev...To je res veliko.Samo bistvo je ,da se jim slučajno sodniki ne poškodujejo,pol bo pa kriza...k Perez zarad korone zdej težko kliče naokol...
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 15.29
-6
Saj veš, da je dan pred tekmo prihajalo do "poškodb" sodnikov , ki niso ustrezali Realu...
Lima33
09. 02. 2021 14.21
+3
Simeone se lahko zahvali Barci, ker so prvi... Zidane se pa tudi lahko zahvali Barci, da je še vedno na klopi vendar ima kufre že spakirane...upam...
Car 1976
09. 02. 2021 18.43
+1
Lima33
09. 02. 2021 19.00
+2
Simona se lahko zahvali za Suareza... Zidane pa ker Barca kiksa in ne beži Realu kar bi po videnem moralo biti...
samomojemnenje
09. 02. 2021 13.46
+2
Medtem, ko ekspert spodaj piše, da je Atletico na prvem mestu zaradi tega, ker ekipe ne igrajo 100% proti njim, pa lahko mirne duše take izgovore ovržemo in to z lahkoto. Treba je biti korekten in priznati, da je ATM tam kjer je zaradi tega, ker je letos v LaLigi zaenkrat pokazal največ. Barca in Real igrata preveč toplo-hladno, da bi bila višje na lestvici. Preveč je bilo kiksov. To je dejstvo in ne izgovori, da ekipe proti ATM ne igrajo 100%.
265004
09. 02. 2021 14.14
+1
a dej no kakšen Real??Če smo čisto pošteni so v katastrofalni formi,brez igre...rešujejo jih samo sodniki od začetka prvenstva...Zidane ne zna postaviti igre,opira se na stare preverjene igralce,mladi jim pa bežijo...Medtem se Barca z mladino počasi dviguje in bo konkurenca Atleticu...imaš pa prav ,da Barca igra toplo-hladno,samo če bi jim sodniki pomagali toliko kot Realu bi bli na lestvici izenačeni z Atleticom...
Lima33
09. 02. 2021 14.17
-1
Se kar strinjam s tabo številka... Real je v k... Barca bo pa kmalu ujela Atletiko... Real s tako igro oz.ne igro bo težko 3-ji... Žal tako pač je...
apodgra
09. 02. 2021 16.17
+0
samomojemnenje Vsekakor druga moštva proti Atletom igrajo na polno in tudi fortuna je bila večkrat na njihovi strani. .Da so na vodilnem mestu se morajo zahvaliti samo kiksom Barce in Reala . Tudi proti drugim moštvom so pa imeli več sreče ,kot pameti. Pa tudi sodniki jih sedaj bolj podpirajo , kjer vidijo nevarnost pred Barco.
Anticripstoned
09. 02. 2021 13.39
+0
Gil Hernandez Lahoz...Real ne potrebuje igralcev s tako ekipo :)
ABCD15
09. 02. 2021 12.57
+6
Atletico igra naslednji 2 ligaski tekmi obe v gosteh (Granada in Levante), na papirju lahko nasprotnika, vendar sta obe ekipi letos relatino solidni (8. in 9. mesto). Nevem koliko mankajocih igralcev bo do takrat ze nazaj, ampak s tako ekipo kot vceraj zna kiksnit vsaj 1 od teh dveh tekem. Upajmo sicer, da ne, ampak zna se zgodit.
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 12.56
-7
Cripsi od kdaj pa je Kroos na spisku poškodovanih ?
samomojemnenje
09. 02. 2021 12.51
+2
Včeraj pa slaba tekma za gledalce. Vse se je odvijalo na sredini igrišča. Vsaka ekipa po dve priložnosti iz katerih so padli tudi goli. Vse ostalo za pozabo. Atletico je pač izgubil dve točki, ampak so še vedno trdno v sedlu in sami odločajo o svoji usodi oz. o naslovu v LaLigi.
idiu3krasne
09. 02. 2021 12.28
-1
Mic po mic...počelo tudi Atletom škripat...nič bat...pride še huje.
ehjaehja
09. 02. 2021 11.06
+7
Atleti so imeli ogromno smole da so prijeli gol ob koncu tekme no vsaj malo so podaljšali upanje Barceloni ter Realu ki upasta potiho na "srečen" konec in tako je postalo tudi nam navijačem malce bolj zanimivo. Sicer danes pa bo Real vstopil v tekmo proti Getafeju brez sedmih igralcev skoraj vsi so bili v preteklosti ključni igralci Zizuja težka tekma bo zelo je pa res da zadnji mesec je vsaka tekma težka za Real tudi če igra proti slabim ali najslabšim tako da mislim da so potrebne radikalne spremembe v klubu.
Rdeča kapica69
09. 02. 2021 11.12
-1
ehjaehja
09. 02. 2021 11.20
+5
pa po čemu sklepaste tako samozavestno nekateri navijača Reala da je že zmaga odločena pred tekmo? A samo jaz gledam tekme Reala?
Rdeča kapica69
09. 02. 2021 11.47
+4
Atleti so včeraj naredili na videz nepomembni kiks a hkrati zelo pomembne izgubljene točke...boš videl Real in Barca sta s tem dobila ogromno samozavesti....
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 11.57
-1
Vprašanje kola je , koliko poškodovanih igralcev Reala realno lahko nadomesti en sodnik ?
dark horse
09. 02. 2021 12.26
+6
Z redno stranko getafejem ne bodo imeli težav ni to espanyol ki je šel na glavo proti barci.
AtleticoSLO
09. 02. 2021 12.27
+3
Malo smole ter tudi nekaj sreče...saj sta bila oba gola zelo na meji ofsajda...ampak sem zadovoljen...saj so odigrali solidno z popolnoma neznano kombinacijo začetno...6 jih manjka...veseli pa da vedo kje največja težava....težava pa je zadnje kroge preveč prejetih golov... kakorkoli...gremo tekmo po tekmo
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 12.40
-5
Kakšna sreča je to , če je na meji prepovedanega položaja ? Potem je vsak koš z zvokom sirene sreča ?
Kollerik
09. 02. 2021 13.34
+1
Sodniki zadnje čase nekoliko pomagajo Atletom :)
265004
09. 02. 2021 14.59
+1
cripstoned
09. 02. 2021 10.58
-8
atletiko je imel do tekme z celto 8dni pocitka...medtem ko je real madrid v teh 8dneh odigral 2tekmi, barca pa 3 z pokalom vred...in ze danes samo 3dni po tekmi z huesco odpira 22.krog ravno real madrid...pa ceprav mocno oskodovan in brez 7igralcev 1.ekipe...na spisku poskodovanih so ramos, kroos, rodrygo, valverde, vasquez, carvajal in hazard ki bi sigurno zaceli tekmo...tezka tekma caka real madrid ampak preprican sem da bodo vzeli 3 tocke...pravi karakter ekipe se pokaze ko si najnizje in ob vseh teh poskodbah in kiksih reala je real madrid v tem trenutku se nizje kot pa tisto sezono ko so bili brez lovorike...drugace pa privoscim naslov atletom ampak dejstvo je da tako lahke poti kot jo ima letos atletiko dolgo ni imel nihce....razporedi in ekipe ki ne dajo 100% so pa razlog zakaj je temu tako....
dark horse
09. 02. 2021 11.15
+0
Da je na pokalnih odigrala podaljške kar znese še za eno tekmo zraven je zate nepomebno kajne kripsl
dark horse
09. 02. 2021 11.57
+0
Kripsl še en minus z drugega profila si pozabil dati,ker jih zmeraj dobim 6 iz tvojih profilov :D
idiu3krasne
09. 02. 2021 12.30
+2
Royal nima za burek...še malo pa Zizu leti z Rajan Er...v Alžirijo.
dark horse
09. 02. 2021 13.34
-2
Kripsl kako je Kroos poškodovan če ima kartone 🙈
samomojemnenje
09. 02. 2021 13.35
+4
Majhen popravek. Real ne odpira 22. krog z tekmo z Getafejem, ampak je to zaostala tekma prvega kroga LaLige.
cripstoned
09. 02. 2021 10.58
-7
atletiko je imel do tekme z celto 8dni pocitka...medtem ko je real madrid v teh 8dneh odigral 2tekmi, barca pa 3 z pokalom vred...in ze danes samo 3dni po tekmi z huesco odpira 22.krog ravno real madrid...pa ceprav mocno oskodovan in brez 7igralcev 1.ekipe...na spisku poskodovanih so ramos, kroos, rodrygo, valverde, vasquez, carvajal in hazard ki bi sigurno zaceli tekmo...tezka tekma caka real madrid ampak preprican sem da bodo vzeli 3 tocke...pravi karakter ekipe se pokaze ko si najnizje in ob vseh teh poskodbah in kiksih reala je real madrid v tem trenutku se nizje kot pa tisto sezono ko so bili brez lovorike...drugace pa privoscim naslov atletom ampak dejstvo je da tako lahke poti kot jo ima letos atletiko dolgo ni imel nihce....razporedi in ekipe ki ne dajo 100% so pa razlog zakaj je temu tako....
romantika umira
09. 02. 2021 10.57
+13
Danes pa Real-Getafe... Ali lahko Real pokaže še eno bledo in slabo predstavo in tako izgubi dve morda celo tri točke ki jih krvavo potrebuje?
cripstoned
09. 02. 2021 11.02
-8
kot navijac reala verjamem da lahko real madrid danes vzame vse 3tocke...ne glede na to da je 7igralcev iz 1.postave out mislim da bi vsi ostali morali prinesti 3 tocke realu....
resnicaosvobaja
09. 02. 2021 12.00
-6
Upanje umre zadnje...Getafe pa nasprotnik po meri za tako zdesetkano ekipo, ki se mi zdi , da ima celo 8 poškodovanih in Krossa z rumenimi
mptour
09. 02. 2021 12.43
+1
265004
09. 02. 2021 15.02
-1
mislim da iz te moke ne bo kruha..Getafe je le prvoligaš in ni iz tretje lige proti katerim Real tudi izgublja...
Kollerik
09. 02. 2021 10.56
+0
ATM močno oslabljen, zato je rezultat realen. Posledice tempa zaradi prevelikega števila tekem... (zlasti pri Barci, ki mora igrati povrhu še Copa...evo... že kar jutri s Sevillo) in še kovida povrhu so čedalje manj zdravih igralcev.
cripstoned
09. 02. 2021 11.01
-4
kaksna dvolicnost...pa real je igral brez 6igralcev in danes bo brez 7ih pa se vedno pljuvas v kolikor kiksnejo....taksen razpored kot ga imata real in barca atletiko pac nima...in tako kot igrajo letos vse ekipe proti realu in barci tako ne igrajo proti atletom.....pa kaj tebi govorim ce si osredotocen samo na tekme reala in sojenje...hahahahaha
Kollerik
09. 02. 2021 13.36
+5
kakšna dvolicnost..... pa je barca igrala brez 5 igralcev in jutri jih bo brez 6ih, pa se vedno pljuvas vkolikor kiksnejo.... "hahahaha"
Kollerik
09. 02. 2021 13.41
+4
Pique, Araujo, Fati, Roberto, Coutinho.... "hahaha""
265004
09. 02. 2021 15.03
+1
crisp,ti si verjetno pozabil da ima Real še tri sodnike,za vsak slučaj pa še VAR....
Jules12
09. 02. 2021 15.07
+3
Kako ti enacis razpored Barce z razporedom Reala?? 20. januarja so izpadli iz Cope. Res si majster. Sploh preberes preden kaj napises?