Nogomet

Atletico se krepi: Milik namesto Coste, prihaja tudi Alonso?

Madrid, 29. 12. 2020 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski Atletico naj bi se s Chelseajem, ki bo nasprotnik ekipe slovenskega reprezentanta Jana Oblaka v osmini finala Lige prvakov, dogovarjal za prestop španskega bočnega branilca Marcosa Alonsa, na katerega trener Frank Lampard ne računa. Ob napovedanem slovesu napadalca Diega Coste bi lahko rdeče-beli posegli tudi po okrepitvah v napadu, tarča je Poljak Arkadiusz Milik.

Milik (na fotografiji) bi se lahko iz Neaplja preselil v Madrid.
Milik (na fotografiji) bi se lahko iz Neaplja preselil v Madrid. FOTO: AP
Atletico je na družbenih omrežjih potrdil, da se je s Costo dogovoril za prekinitev pogodbe. Madridčani bodo svojemu napadalcu po poročanju španskih medijev dovolili oditi ob plačilu 15 milijonov evrov odškodnine, s posebno klavzulo pa naj bi občasnemu španskemu reprezentantu brazilskih korenin tudi preprečili, da bi okrepil katerega od tekmecev v Primeri Division oziroma Ligi prvakov. V klubu naj bi sicer vladalo precejšnje nezadovoljstvo nad ravnanjem Coste, ki je za svoj odhod izbral tako delikaten trenutek v sezoni.

Pred madridskim Atleticom je pestra januarska nogometna "tržnica", na kateri bo madridska ekipa poskušala še izboljšati svoje možnosti v boju na vseh frontah. Poleg večtedenske prepovedi nastopanja, ki jo je od domače nogometne zveze prejel angleški branilec Kieran Trippier, tabor rdeče-belih skrbi tudi napadalec Diego Costa, ki naj bi od kluba zaradi osebnih zadev zahteval prestop.

Dnevnik AS je na svoji spletni strani zapisal, da pri Atleticu že več mesecev iščejo naslednika španskega Brazilca, ki ga želi športni direktor Andrea Berta v primeru dejanskega odhoda zamenjati s Poljakom Arkadiuszem Milikom. S članom Napolija, čigar situacija pod Vezuvom naj bi bila "zelo zapletena", kot je zapisal AS, so se pri Atleticu pogovarjali že poleti, sinje modri pa so ga zaradi nesoglasij pri pogovorih za podaljšanje pogodbe povsem umaknili iz ekipe. V minulem prestopnem roku se je pogajal z Juventusom in Romo, pri kateri naj bi že tudi prestal zdravniške preglede. Karizmatični predsednik Aurelio De Laurentiis naj bi zastopnikom igralca povedal, da njegova cena ostaja precej visokih 18 milijonov evrov. V vse skupaj se je "vmešala" še tožba zaradi oglaševanja neke restavracije, kar naj bi bilo v nasprotju s klubskim pravilnikom.

Med kandidati tudi Moron
AS dodaja, da so pri Napoliju zdaj pripravljeni sprejeti ponudbo v rangu desetih milijonov evrov, Milik pa bi tako dobil priložnost, da pred evropskim prvenstvom ostane v kombinacijah poljskega selektorja, glede na to, da kot član Napolija ni prijavljen na nobeno tekmovanje. Pri madridskem časniku omenjajo tudi Lorena Morona, o povezavi s članom Real Betisa je sicer prvi poročal radio Cadena SER, s katerim naj bi pri Atleticu prav tako že vzpostavili prvi stik. Morona bi si rdeče-beli izposodili do konca sezone, ko bi imeli tudi možnost odkupa njegove pogodbe. A najprej bodo morali poiskati nov klub Costi ...

Pri njegovem nekdanjem delodajalcu, londonskem Chelseaju, bi lahko Atletico našel okrepitev za levi bok obrambe, ki je eden redkih "deficitarnih" položajev madridskega moštva. The Independent je poročal o začetku pogajanj za prestop španskega branilca Marcosa Alonsa, na katerega trener Frank Lampard ne računa, nazadnje je novopečeni 30-letnik igral 26. septembra. Atletico bi si Alonsa prav tako izposodil, izkušeni levičar pa bi na levem boku predstavljal konkurenco Renanu Lodiju in Manuju Sanchezu. Tudi Alonso se je že poleti pojavljal v kombinacijah za selitev v domači Madrid, kjer se je izobrazil v nogometni šoli mestnega tekmeca Reala.

Lampard: Ziyecha si želimo nazaj
Atletico bo seveda nasprotnik Chelseaja na dveh prihajajočih tekmah osmine finala Lige prvakov. Če so Madridčani v prvem delu sezone 2020/21 izvrstno opravili z ligaškimi izzivi in z dvema tekmama manj od Reala z identičnim številom točk zasedajo vrh lestvice, so se londonski modri v ponedeljek zvečer vnovič "opekli", in sicer na domačem obračunu z Aston Villo (1:1). Lampard je po tekmi dejal, da njegovo moštvo pogreša ustvarjalnost novinca Hakima Ziyecha, ki bi se lahko vrnil že do nedeljskega zvezdniškega obračuna z Manchester Cityjem. Brez nekdanjega člana Ajaxa, ki se je poškodoval ob zmagi nad Leeds Unitedom 5. decembra, so modri dobili le eno od petih ligaških tekem.

"Mislim, da je bil Hakim zaradi načina, na katerega je igral, za nas zelo učinkovit v smislu podaj, ustvarjanja golov, priložnosti in nekaterih zadetkov," je po remiju v Londonu dejal Lampard. "V tistem trenutku smo igrali zelo tekoče. Pogrešal boš igralce na tej ravni, želimo si ga nazaj," je dodal nekdanji vezist West Ham Uniteda, Chelseaja in Manchester Cityja, ki je po eni redkih tekem, ki jih je začel od prve minute, pohvalil še enega talentiranega krilnega nogometaša, Calluma Hudsona-Odoija. Ni pozabil niti na Christiana Pulišića, ki se prav tako vrača na svojo najvišjo raven.

"Jasno je, da je naslednja stopnja končni produkt. Ko se ozreš na številke in vrhunske krilne nogometaše, ki jih je v zadnjih letih proizvedla Premier League, Callum gotovo ima te sposobnosti, to pa bo zanj naslednja stopnja. Tudi Christian je bil vso tekmo zelo pozitiven. To je izvrstno zanj, v smislu pripravljenosti, da je tekmi odigral s tako malo počitka med njima. Ustvaril je veliko priložnosti, tudi sam je imel priložnost, ko je zadel zunanji del mreže, videti pa je bilo, kot da je že zadel. A na splošno je bil res pozitiven," tudi sam ostaja pozitiven Lampard.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Crazy_Horse
29. 12. 2020 10.20
+1
če so to okrepitve? bo pokazal čas igralci ki v svojih klubih grejejo klop in so naktranskem tiru niso neke okrepitve
Ciercq
29. 12. 2020 10.35
-5
v klubu kjer ugra Oblakec je tudi Lemar okrepitev.samo v barceloni ne znajo kupovati to je 24 strokovnjakov za vse
realmadrid the best
29. 12. 2020 10.11
+3
Mislim da sobz tem prestopom nekaj izgubili in se niso okrepili.
Ciercq
29. 12. 2020 09.28
-1
Se niso pohvalili uprave atletica ker so osvojili 1lovoriko v 15letih ...admin hvala za zbrisane komentarje
AtleticoSLO
30. 12. 2020 09.28
+0
O lovorikah nimaš pojma..tako da bodi tiho, ne glede na to leto tekmovanje je , da mamo 7 lovorik v zadnjih 9 letih.tako da ne pametuj