Nogomet

Atletico pobegnil Realu, Zidane ostaja optimist: Za to ekipo je meja le nebo

Madrid, 19. 04. 2021 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometni zapleti na najvišji ravni, ki so nastali po objavi načrtov za ustanovitev nove superlige, so precej zasenčili nedeljske dogodke v španskem prvenstvu, ko je novi "superligaš" Atletico z visoko zmago nad Eibarjem resno opozoril svoja najbližja zasledovalca (5:0). Eden glavnih pobudnikov novega tekmovanja, Real, je nato z remijem na mestnem derbiju z Getafejem še dodatno zapletel letošnji boj za naslov (0 : 0).

Zidane (na fotografiji) med prvo tekmo z Getafejem v aktualni ligaški sezoni.
Zidane (na fotografiji) med prvo tekmo z Getafejem v aktualni ligaški sezoni. FOTO: AP

Močno oslabljena ekipa Real Madrida je imela veliko sreče, da se je z gostovanja na južnem obrobju prestolnic vrnila s točko. Blestel je predvsem vratar Thibaut Courtois, ki je preprečil poraz po sicer sila uspešnem tednu, v katerem je Real napredoval v polfinale Lige prvakov in dobil ligaški "el clasico" proti Barceloni. A po tem, ko je Real zaradi zmage Atletica nad Eibarjem (5 : 0) vnovič za tri točke zaostal za mestnim sosedom, ga lahko na lestvici spet prehiti tudi Barcelona, ki ima po zaslugi pokalnega finala (premagala je Athletic Bilbao s 4 : 0) tekmo manj od obeh rivalov.

Trener Zinedine Zidane, ki se že tako ubada s številnimi odsotnostmi, je zaradi koronavirusnih protokolov tik pred gostovanjem v Getafeju ostal brez pomembnega vezista Federica Valverdeja, ki je bil v stiku z okuženo osebo, a je bil na testiranju negativen. 

Marcelo: Tu je vedno težko
"Tega ne vidim kot dve izgubljeni točki, saj je tukaj vedno težko," je po tekmi bojevito dejal izkušeni bočni branilec Marcelo. "Vedeli smo, kako bo, igrišče je bilo zelo suho in z žogo nam ni uspelo hitro krožiti. Komaj smo imeli kaj časa za počitek, a moramo še naprej dajati vse od sebe, takšen je v tem hipu nogomet."

Zidane je tekmo začel tudi brez prvega strelca Sergia Ramosa, pa tudi ob odsotnosti kapetana moštva Karima Benzemaja, medtem ko je moral na svojo priložnost na klopi čakati tudi izkušeni vezist Toni Kroos. Dvoboj je poleg neizkušenega branilca Victorja Chusta odigral celo 20-letni vezist Antonio Blanco, ki je vstopil s klopi.

Statistika tekme Getafe – Real Madrid.
Statistika tekme Getafe – Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Pritožbe domačinov naletele na gluha ušesa
"Osredotočamo se na eno besedo. Nimamo omejitev," je dejal Zidane. "Nekaj bomo naredili. Še naprej se bomo borili, karkoli se bo zgodilo, do konca sezone bomo dvignili nivo, saj ta ekipa ne pozna meja, zanjo je meja le nebo. Naša morala je v dobrem stanju, moramo si odpočiti in vztrajati naprej."

Domače moštvo je imelo celo kopico pripomb nad sojenjem, potem ko je Realov branilec Eder Militao najprej zrušil Enesa Unala znotraj 16-metrskega prostora, nato pa ob strelu nepravilno oviral tudi Angela, a je piščalka glavnega sodnika Joseja Marie Sancheza Martineza obakrat ostala nema. Zanimivo je tudi dejstvo, da je pri tekmi Reala že drugič zapored, po nedavnem "el clasicu", prišlo do zamenjave sodnika v zadnjem hipu. Na tekmi v Getafeju bi sicer prvotno moral soditi rojeni Barcelončan Alfonso Javier Alvarez Izquierdo, madridski obračun večnih tekmecev pa prejšnji konec tedna Valencijčan Mateu Lahoz.

Correa se je odkupil navijačem in trenerju, ki vanj brezpogojno verjame
Po nizu neprepričljivih predstav se je Atletico že pred nedeljskim madridskim derbijem v Getafeju "snel z verige" in brez prvega strelca Luisa Suareza ter portugalskega zvezdnika Joaa Felixa do vrha napolnil mrežo zadnjeuvrščenega Eibarja (5 : 0). Na stadionu Wanda Metropolitano je dvakrat zadel Angel Correa, nato pa sta končni izid postavila Yannick Ferreira Carrasco in z dvema goloma še Marcos Llorente.

"To, da smo tako prepričljivo in brez težav dobili to tekmo, nas izjemno veseli," je po dvoboju dejal Correa. "Tekma je bila precej izenačena do prvega gola, nato pa se je odprla in uspelo nam jo je zaključiti. Izvrstna reč pri nogometu je, da imaš vsak teden priložnost za maščevanje. Čutil sem nekaj tega, ko sem zapravil tiste priložnosti (proti Betisu, op. a.), a danes sem vesel, saj so žoge šle noter."

Simeone: Želimo si, da ne bi vedno zmagal Real ali Barcelona
Jan Oblak v vratih Atletica ni bil deležen niti enega strela v okvir svojih vrat, razen predložka Alejandra Poza proti osamljenemu Kevinu Rodriguesu, ki je bil sredi prvega polčasa za las prekratek, pa se v Atleticovem 16-metrskem prostoru ni zgodilo kaj dosti. Tudi Atletico do prvega gola Corree ni imel nobene zrelejše priložnosti, nato pa je začel neusmiljeno udrihati po nemočnem tekmecu. Blestel je predvsem Correa, ki je zabil fantastičen drugi zadetek in se vsaj deloma odkupil za zapravljene priložnosti na zadnjih tekmah.

"Ali podpiram superligo? Mi smo pripravljeni na to, da treniramo klube. Naš klub bo sprejel najboljšo odločitev za prihodnost," je po zmagi dejal trener Atletica Diego Simeone. "Najpomembnejše je, da lahko zmagaš. To ti prinaša mirnost pred naslednjim krogom. Govorili ste, da špansko prvenstvo ni na visoki ravni, Madrid pa je v polfinalu Lige prvakov, Villarreal je v polfinalu Lige Evropa, Barcelona je osvojila španski pokal, Sevilla se bori za naslov med štirimi najboljšimi ekipami, obeta pa se nam res lep zaključek, v katerem si želimo, da ne bi bilo monotono in da ne bi vedno zmagal Real Madrid ali Barcelona. Correa? Veliko let delava skupaj. Razumemo, kdaj je treba govoriti in kdaj je treba nogometaša pustiti pri miru, saj številke govorijo zase, govorijo o tem, kako mu zaupamo, on je edini, ki je igral na vseh tekmah v sezoni. Vedno poskrbi za vrtoglavico, za nevarnost, ko mu reči uspevajo, je odločilen, ko pa mu ne, ima težave z izkoriščanjem priložnosti."
 

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
19. 04. 2021 21.41
+1
Honda ti si si ziher že glavo razbil jel
walter2
19. 04. 2021 20.27
+2
Mejo mu bo postavil Čeferin,ko ga bo izbrisal iz La Lige in CL v Petek!
Konan
19. 04. 2021 20.12
+2
Blablablabla muflon goljuf
User513426
19. 04. 2021 20.12
+4
dobr za real da bo superligaš, saj v laligi ne more prebagat niti ekip proti koncu lestvice
Lukas92
19. 04. 2021 20.58
A pol je bla Barca prejsn viknd na predzadnem mestu ko jo je Real premagu? Samo vprasam?😀🤣
jodr
19. 04. 2021 19.25
+5
A sedaj Realu že sodnike izbirajo? Tudi z sodniško pomočjo mu ne bo uspelo priti do državnega prvaka.
stoj?kov
19. 04. 2021 19.17
+3
v la ligi sta le še dve ekipi odvisni izključno od svojih rezultatov tako da hvala Getafe ...
messibog
19. 04. 2021 19.04
+7
ta zidane se mi zdi mal čuden ...
Kollerik
19. 04. 2021 18.55
+8
Maš lopovščine s sodniki v žepu in si glasen.
Konan
19. 04. 2021 20.14
+4
Hinavec dobro ve da so sodniki na njihovi strani
Kollerik
19. 04. 2021 20.27
+4
Saj zato pa se napihuje. Bolj ko gre liga v špico, bolj lahko pričakujemo nove sodniške umazanije v škodo Barce, ter tudi Atm in v korist Reala
Lucky
19. 04. 2021 21.46
Odvisno kakšen človek si. Če ti je OK, se veseliš takih lovorik, potem pove o tebi vse.
Jevgenij Suhov
20. 04. 2021 08.23
+1
Jevgenij Suhov
20. 04. 2021 08.24
+1
dark horse
19. 04. 2021 18.49
+8
Za to ekipo je meja le nebo 😂😂😂😂 kaj on kadi, jst bi tud 🙈🙈🙈
User513426
19. 04. 2021 19.41
+2
pa saj je prav povedal. meja je nebo sam ko pride pa pod mejo bo pa auč trd pristanek