Nogomet

Atletico 'ujel' še enega talenta Benfice, po Felixu prihaja Šaponjić

Madrid, Lizbona, 07. 07. 2019 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Atletico naj bi se že dogovoril za prestop novega člana, ki ga je očitno klub Jana Oblaka spet našel v lizbonski Benfici, od koder je pred petimi leti prišel tudi Škofjeločan. Po rekordnem in več kot 127 milijonov evrov vrednem nakupu Joaa Felixa naj bi se k rdeče-belim v kratkem preselil še talentirani srbski napadalec lizbonskih "orlov" Ivan Šaponjić.

Šaponjić (desno) z rojakom Radovanom Pankovom po zmagi nad Brazilijo v finalu SP do 20 let.
Šaponjić (desno) z rojakom Radovanom Pankovom po zmagi nad Brazilijo v finalu SP do 20 let. FOTO: AP

Kmalu 22-letni Ivan Šaponjić bo očitno postal naslednji v vrsti talentiranih nogometašev, ki se bodo iz vrst portugalske Benfice podali v osrčje Iberskega polotoka in okrepili Atletico Madrid. Nogometaš, ki je kariero začel v domačem Zlatarju iz Nove Varoši, nadaljeval pa pri Slobodi iz Užic in beograjskem Partizanu, se je B-ekipi Benfice pridružil leta 2016, vmes pa so ga "orli" tudi posodili belgijskemu Zulte Waregemu.

ŠAPONJIĆ

Sodeč po informacijah iz Kolumbije je blizu Atleticu tudi James Rodriguez. Enega največjih junakov SP 2014, ki si je s podvigi v Braziliji v dresu kolumbijske reprezentance priigral prestop v Real Madrid, so Madridčani leta 2017 posodili Bayernu, ki pa ga ne bo odkupil. V zadnjem času se je omenjalo ponovno sodelovanje s trenerjem Carlom Ancelottijem pri Napoliju, a v Kolumbiji trdijo, da si Rodriguez želi vrniti v Madrid in obleči dres Atletica.

Pri članih v Benfici prave priložnosti ni dobil, Atletico pa je v članu šampionske srbske ekipe s svetovnega prvenstva do 20 let našel naslednika Hrvata Nikole Kalinića, ki si bo po neuspešnem letu v vrstah madridskih rdeče-belih najverjetneje že v kratkem poiskal novega delodajalca. Atletico, poroča madridski dnevnik AS, v Šaponjiću vidi nekoga, ki bi si delil minutažo z Alvarom Morato oziroma Diegom Costo.

Ne želijo si ponovitve 'primera Jović'
Šaponjića naj bi spremljali že dolgo in pričakujejo, da mu bo uspela zelo uspešna kariera, ki jo je nogometaš z jugozahoda Srbije napovedal že v vrstah Partizana, s katerim je igral v kvalifikacijah za Ligo prvakov in v skupinskem delu Lige Evropa. Takrat je Benfica zanj odštela nekaj manj kot tri milijone evrov, kot posojen član Zulteja pa je na 39 tekmah dosegel sedem golov in se nato vrnil na Portugalsko.

Benfica je pozimi zavrnila ponudbi nizozemskega Ajaxa in belgijskega Anderlechta, ki sta si želela izposoditi Srba, saj bojda niso želeli ponoviti napake, ki so jo s še enim srbskim napadalcem Lukom Jovićem storili v poslu z Eintrachtom iz Frankfurta. Jović je kot posojen nogometaš zablestel v nemški 1. Bundesligi, pred tedni pa prestopil v Real Madrid brez da bi "orli" bogato zaslužili. Atletico naj bi se za prihod Šaponjića, ki ga primerjajo z nekdanjim hrvaškim napadalcem kluba Mariem Mandžukićem, že dogovoril s Portugalci, ki bodo tokrat od morebitne naslednje prodaje dobili precej lepši kos denarne pogače. Že v nedeljo naj bi Šaponjić prispel v Madrid in prestal zdravniške preglede pred podpisom dolgoročne pogodbe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
07. 07. 2019 12.51
+7
Ivan dobrodošel, čeprav te ne poznam...upam da ti uspe...
resnicaosvobaja
07. 07. 2019 12.42
-4
Barcelona pobratena z Ajaxom, Atletico z Benfico ....
cripstoned
07. 07. 2019 15.23
-1
lahko zberes vse 4 skupaj pa bodo v spanskih in evropskih naslovih se vedno za stevilko 1....real madrid...
Sisli288
07. 07. 2019 19.27
+4
Barca je pobratena tudi z realom saj lahko trenirajo na bernabeu, kot tudi mladinci ajaxa ki so se letos igrali z zlato zogo