Nogomet

Atletico vrgel 126-milijonski 'trnek' Benfici za 19-letnika

Madrid, 27. 06. 2019 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Španski Atletico Madrid, klub slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, je za 19-letnega igralca portugalskega kluba Joaa Felixa ponudil Benfici 126 milijonov evrov. Če Benfica ponudbo sprejme, bo to peti najdražji prestop vseh časov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Benfica je potrdila, da je dobila ponudbo madridskega Atletica – na klubski spletni strani so zapisali: "Dobili smo ponudbo za odkup Joaa Felixa za 126 milijonov evrov in jo preučujemo." Potrdili so tudi, da je ponudba presegla postavljeno odkupno klavzulo, ki je v višini 120 milijonov evrov. Član Atletica iz Madrida je tudi Jan Oblak, ki je trenutno najdražji nogometni vratar na svetu, ocenjen je na 100 milijonov evrov.

Za nadarjenega Felixa kažejo zanimanje tudi drugi vodilni evropski klubi, kot so Manchester City, Manchester United in Juventus. Atletico bi Felixa uporabil kot zamenjavo za francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna, ki, kot kaže, odhaja v Barcelono.

Joao Felix
Joao Felix FOTO: AP

Portugalski 19-letnik ima za seboj izjemno sezono, saj je z Benfico v portugalskem državnem prvenstvu dosegel 20 golov in pomagal klubu k naslovu državnih prvakov, uspešen je bil tudi v Ligi Evropa. Na začetku meseca je debitiral tudi v reprezentančnem dresu, ko je Portugalska v ligi narodov v polfinalu premagala Švico. Felix bi ob podpisu pogodbe postal drugi najdražji najstnik, takoj za Kylianom Mbappejem, za katerega je Paris Saint-Germain odštel 180 milijonov evrov.

felix

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
27. 06. 2019 20.39
+0
To bo novi CR ...
tekač
27. 06. 2019 20.06
-2
Naj podpiše za tri leta potem pa v Anglijo. Atletico ni velik klub. Dobra zamenjava za Grizmana.
AtleticoSLO
27. 06. 2019 12.15
+8
Joao dobrodošel si...če si kluba želiš, podpiši...drugače pa ...