Nogomet

Aubameyang končal reprezentančno kariero

Barcelona, 19. 05. 2022 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalec španskega nogometnega velikana Barcelone, Pierre-Emerick Aubameyang, je pri 32 letih oznanil konec reprezentančne kariere. "O svoji odločitvi je gabonsko nogometno zvezo obvestil v uradnem pismu," je dejal gabonski selektor Patrice Neveu.

Aubameyang v dresu Barcelone.
Aubameyang v dresu Barcelone. FOTO: AP

"Po tem, ko sem 13 let ponosno zastopal svojo državo, oznanjam konec reprezentančne kariere. Zahvaljujem se ljudem Gabona in vsem, ki so me podpirali tako v dobrih kot v slabih časih," je zapisal Aubameyang.

Aubameyang se je februarja pridružil Barceloni, potem ko je prekinil pogodbo z londonskim Arsenalom, in za blaugrano v treh mesecih dosegel 13 golov.

Za reprezentanco Gabona je odigral 72 tekem in dosegel 30 golov, največji uspeh pa je z reprezentanco dosegel leta 2012, ko je na domačem afriškem prvenstvu zasedel peto mesto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
19. 05. 2022 14.07
+1
Auba car.... Še zanimiva novica. Sporting Club de Portugal se zanima za odkup Francisca Trincaa, poročata Record in Mundo Deportivo. 22-letni Trincao je tam posojen iz Barcelone. Volkovi imajo v pogodbi z Barco vključeno možnost nakupa igralca v višini 30 milijonov evrov, vendar je trener Bruno Lage že priznal, da jim bo odkup v takšni višini zneska finančno težko sprovesti. Sportingov trener Ruben Amorim je stopil v stik s Trincaom in dal vedeti, da bi se rad ponovno združil z njim – skupaj sta delala pri Sporting Bragi. Trincao pa je zainteresiran za selitev. Sporting bi želel podpisati krilnega igralca kot posojo za eno sezono in poskušal skleniti dogovor z Barcelono o strukturi njegove plače. Njegova trenutna pogodba z Barcelono naj bi trajala do leta 2025. Sporting je to sezono končal na drugem mestu v Primeira Ligi s šestimi točkami zaostanka za Portom.... Izvorno besedilo je obvezno, če želite pridobiti dodatne informacije o prevodu Pošljite povratne informacije Stranska podokna
Vladimir.Krutov
19. 05. 2022 20.56