Nogomet

Aubameyang poskrbel za odmevno zmago Arsenala nad Cityjem in pot v finale

London, 18. 07. 2020 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Arsenala so v polfinalu FA-pokala na londonskem Wembleyju z 2:0 premagali zasedbo Manchester Cityja in se uvrstili v veliki finale tega tekmovanja. Za napredovanje je v veliki meri zaslužen napadalec Pierre-Emerick Aubameyang, ki se je podpisal pod oba zadetka topničarjev. V drugem polfinalu se bosta v nedeljo pomerila Manchester United in Chelsea.

Pierre-Emerick Aubameyang je v veliki meri zaslužen za napredovanje Arsenala v veliki finale FA-pokala.
Pierre-Emerick Aubameyang je v veliki meri zaslužen za napredovanje Arsenala v veliki finale FA-pokala. FOTO: AP

Še posebej prvi zadetek Pierra-Emericka Aubameyanga v prvem polčasu je bil pravcata mojstrovina. S podajo ga je sicer našel Nicolas Pepe, a reakcija Gabonca je bila v stilu nogometnih mojstrov, s pomočjo vratnice pa je žogo spravil za hrbet vratarja Edersona Moraesa. V 70. minuti je ob podaji Kierana Tierneya in vtekanju Aubameyanga celotna obramba Cityja zaspala, nato pa le nemočno opazovala sprint Gabonca, ki je za piko na i Edersonu žogo v mrežo spravil med njegovima nogama. City je sicer močno prevladoval v posesti žoge (71:29 %), si pripravil bistveno več strelov kot Arsenal, a taktika Mikela Artete, sicer nekdanjega pomočnika Pepa Guardiole, je tokrat zdržala od začetka do konca in povzročila ogromno frustracij modrim. Arsenal se je s taktično dovršeno predstavo tako prebil v veliki finale FA-pokala, kjer se bo pomeril z boljšim iz para Manchester United – Chelsea. V kolikor Arsenal dobi FA-pokal, se bo uvrstil v Ligo Evropo. 

FA pokal, polfinale na Wembleyju:
Arsenal* - Manchester City 2:0 (1:0)
Aubameyang 19., 71.
*potuje v finale 

Statistika tekme Arsenal - Manchester City
Statistika tekme Arsenal - Manchester City FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
19. 07. 2020 15.08
+3
Ocitno City te tekme ni vzel resno ali pa jim ta pokal ne pomeni prav nic...le se dodatne tekme in moznost novih podkodb in utrujenosti,glede na to,da je povratna tekma z Realom ravno pred vrati..Pep ni nor..noce riskirat,saj cilja na zmago v CL! tak da mene ta poraz ne preseneca...je pa dejstvo,da ga je po koroni Real tudi mogoce malo prestrasil in hoce bit na povratni tekmi zdrav in max pripravljen!
cripstoned
19. 07. 2020 16.32
+7
hahahha vse lepo in prav ampak zakaj samo letos priznas da je premier liga pred laligo? ker je real prvak...seveda...dejstvo pa je da je angleska liga ze lep cas najmocnejsa liga sploh zaradi dejstva ker igra 6 ekip ki se borijo za prvenstvo...za razliko od spanske kjer sta ze 20let prvaka le dva...italijanska in nemska pravtako...najbolj sem pa vesel da je letos vzel atletiko skalp liverpoola in v kolikor bo se real madrid napredoval proti cityu (v kar ne verjamem) potem bo to vas (hejterski) pogreb...
cripstoned
19. 07. 2020 16.33
+5
napaka ..moj komentar je bil namenjen hejteru real madrida spodaj ki spet laze in maze uspeh najvecjega kluba v zgodovini nogometa...tebi pa seveda lep sampionski pozdrav...
samomojemnenje
19. 07. 2020 19.22
+1
Dany, dvomim, da so kar tako predali FE pokal, ki je v Angliji druga najbolj prestižna lovorika takoj za Premier ligo. Pep je deloval kar nervozeno, ko niso uspeli zabiti. So napadali celo tekmo, vendar je vratar Martinez vse ubranil, pa tudi David Luiz je tokrat odigral vrhunsko v obrambi.
kameltrajbar
19. 07. 2020 13.10
+6
zadnc liv, zdj se city....... mega👍
sp9s
19. 07. 2020 11.13
+6
bravo arsenal... samo ne izgubit finala
HALAcR7
19. 07. 2020 09.52
-2
Če bo City,tako igral proti Realu(upamo)je oplel.potem naprej 100%%%
samomojemnenje
19. 07. 2020 09.39
+8
Danes pa drugi polfinale FE pokala Chelsea-ManU. Pričakujem spet dobro tekmo, polno tempa, saj oboji igrajo napadalen nogomet. Seveda bom držal palce za Chelsea. Je pa Angleška liga trenutno daleč pred vsemi ostalimi ligami. Veliko bolj gledljive tekme, več tempa, borbenosti, bolj napadalna igra. Že lani so dokazali, da imajo kvalito, ko so bile v finalih CL in EL same angleške ekipe.
cripstoned
19. 07. 2020 16.32
+1
hahahha vse lepo in prav ampak zakaj samo letos priznas da je premier liga pred laligo? ker je real prvak...seveda...dejstvo pa je da je angleska liga ze lep cas najmocnejsa liga sploh zaradi dejstva ker igra 6 ekip ki se borijo za prvenstvo...za razliko od spanske kjer sta ze 20let prvaka le dva...italijanska in nemska pravtako...najbolj sem pa vesel da je letos vzel atletiko skalp liverpoola in v kolikor bo se real madrid napredoval proti cityu (v kar ne verjamem) potem bo to vas (hejterski) pogreb...
KeepTheBlueFlagFlyHigh
19. 07. 2020 17.19
+4
Cripsi ne bluzi, Premier je dosti bolj prestižna in dosti bolj težja liga kotLaLiga
samomojemnenje
19. 07. 2020 19.18
+1
Se sprašujem, kako stresno življenje mora živeti človek, ki ima vse ljudi okoli sebe za hejterje. In kot se rad hvali, sam proti vsem. In če pogledam še odnos do žensk, me za takšnega človeka še bolj skrbi, glede na izjavo Cripstoneda "danes steje samo denar...zenske vedno bolj padajo pod vpliv denarja sploh zaradi raznih sovov kardasiank in glasbe v kateri je 80% materiala, jahte, plaze, zlato, sampanjci itd...sam osebno sem mnenja da so taksne zenske neke vrste psihopatk saj so za denar pripravljene storiti vse...pa da ne bo pomote enako velja za moske ampak ne v taksnem procentu kot zenske...vse bi imele chanel, gucci, armani torbice in cevlje itd...nobena pa nima karakter ki bi ga cenil...zalostno na kaj padejo mlade sposobne in lepe zenske...." Cripstoned, poskusi s kakšno, niso vse takšne, kot jih opisuješ.
samomojemnenje
19. 07. 2020 09.30
+13
Sigurno je Zidane včeraj gledal to tekmo in mu je Arsenal pokazal, kako se spopasti s Cityjem. Igra na posest ne pije več vode. Obramba Arsenala je včeraj odigrala za 10. Vsi, ki so Real že vnaprej odpisali, se lahko upravičeno vprašajo, če niso to storili prehitro. Tale poraz Cityja in nemoč v napadu, ter porozna obramba, bodo Cityju vlili še dodatne skrbi in jim je sigurno malo načelo samozavest. Na drugi strani pa je Real že osvojil LaLigo in nima kaj izgubiti in bo šel v tekmo dosti bolj sproščeno. Poleg tega City lovi prvo lovoriko v CL in lahko pregori v preveliki želji, Real pa tudui če je ne osvoji, ne bo tragedija, saj jih ima že dovolj.
Trend01
19. 07. 2020 09.44
+3
Če bo začel tekmo s hitrim Viníciusom, bi znalo biti nevarno za City. Pa seveda Benzemajem. Bo pa žal - po vsej verjetnosti - luknja na RW. Hazard pač ni na 100%. Žal.
samomojemnenje
19. 07. 2020 09.51
+2
Včasih je bil Bale za velike tekme. Mogoče pa Zidane preseneti in ga bo dal v igro. Na velikih tekmah je Bale malokrat razočaral.
cripstoned
19. 07. 2020 08.44
+17
ucenec (arteta) premagal ucitelja (pepa)...arsenal je takticno nadigral city in so povsem zasluzeno prisli do finala pokala FA...
KeepTheBlueFlagFlyHigh
19. 07. 2020 17.20
+1
Bodo pa pač v finalu proti nam zgubli, slej ko prej.