Nogomet

Avstralci so grozili z novo senzacijo, Francozi so jih hitro kaznovali

Doha, 22. 11. 2022 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
2

Skupina D je po šokantnem porazu Argentine proti Savdski Arabiji v večerni tekmi ponudila spopad favorizirane Francije in Avstralije. Po zadetku Craiga Goodwina (9.) in vodstvu Avstralcev so Francozi hitro odgovorili prek Adriena Rabiota (27.) in Olivierja Girouda (32.) ter ob polčasu vodili 2:1. V drugem polčasu je sledil zadetek Kyliana Mbappeja (67.) in drugi zadetek Girouda (71.) za zmago 4:1.

Spopad kenguruja in petelina bi v naravi bil zelo hitro odločen, saj slednji verjetno ne bi imel resničnih možnosti za preživetje. A pustimo izmišljene scenarije in odpotujmo na popolne zelenice stadiona Al Janoub Stadium, kjer sta se spopadli reprezentanci Avstralije in Francije. Po začetnem petelinjenju Francozov, ki so v prvih petih minutah pretili predvsem prek vedno nevarnega Kyliana Mbappeja, so prvi udarec na tekmi v deveti minuti zadali Avstralci. Craig Goodwin je po preprosti in hitri akciji ter podaji Mathewa Leckieja premagal Huga Llorisa in šokiral samozavestne Francoze.

Strelca zadetkov za Francijo v prvem polčasu Adrien Rabiot in Olivier Giroud
Strelca zadetkov za Francijo v prvem polčasu Adrien Rabiot in Olivier Giroud FOTO: AP

Po zadetku se Francozi niso hitro predramili, sledila je poškodba branilca Lucasa Hernandeza in prihod njegovega brata Thea Hernandeza v igro. V 22. minuti je po silovitem strelu Mitchella Duka Avstralija skoraj povedla 2:0. A Francozi niso kar tako aktualni svetovni prvaki. Če imajo Argentinci zvezdnika, imajo Francozi zvezdnike in za povratek med žive galski petelini niso potrebovali Kyliana Mbappeja, ampak Juventusovega Adriena Rabiota. Vezist je najprej po podaji rezervista Thea Hernandeza v 27. minuti dosegel izenačujoči zadetek, pet minut pozneje pa je po akciji Rabiota žogo za avstralskega vratarja Matta Ryana poslal Milanov zvezdnik Olivier Giroud. Francoski napadalec, ki je pred štirimi leti v Rusiji zaslovel kot igralec, ki je v konici napada odigral vse tekme v izločilnih bojih, kljub temu pa ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka ni dosegel zadetka, je dosegel svoj skupno drugi zadetek na svetovnih prvenstvih.

Avstralci, ki so pred povratkom Francozov bili sila samozavestni, so se po njem popolnoma umirili in zavladali so zvezdniki nasprotne ekipe. Mbappe, največji med njimi, je v 45. minuti bil zelo blizu prvemu zadetku na prvenstvu, vendar je osamljen pred nasprotnim vratarjem žogo poslal preko vrat. A kenguru je najbolj nevaren, ko je ranjen in v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je Avstralija bila zelo blizu izenačenja. Jackson Irvine je zadel okvir vrat po tem, ko je streljal z glavo.

V drugi polčas je Mbappe vstopil z jasnim ciljem, želel se je vpisati med strelce in to mu je končno uspelo v 68. minuti, ko mu je podal Ousmane Dembele. Tri minute pozneje je odlični Mbappe podal Giroudu, ki je dosegel svoj drugi zadetek na tekmi in 51. v reprezentančnem dresu. S tem je na večni lestvici dohitel Thierryja Henryja in skupaj z njim postal najboljši strelec Francije vseh časov, njuna Francija pa se je zavihtela na vrh lestvice v skupini D. Sledi sobotna tekma proti senzacionalnim Savdijcem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid tekem v skupini D:

Danska - Tunizija 0:0

Francija - Avstralija 4:1 (2:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozefStefan
22. 11. 2022 21.39
+0
Težko najdeš klub, ki ima več "tujcev" kot jih ima Francoska reprezentanca.
whattheuck
22. 11. 2022 21.56
-1