Nogomet

Bajčetić: Modrić je nekaj posebnega in upam, da nekega dne dosežem njegovo raven

Liverpool, 05. 03. 2023 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stefan Bajčetić je trenutno eden od najbolj nadarjenih nogometašev na stari celini. Komaj 18-letni mladi španski nogometni reprezentant srbskih korenin je z nekaj odličnimi predstavami v dresu angleškega velikana Liverpoola v zadnjem obdobju močno opozoril nase, kar se med drugim kaže tudi v vse večjem zanimanju medijev. V zadnjem intervjuju za The Times je Bajčetić spregovoril o izjemnem vezistu madridskega Reala Luki Modriću, ki ima po njegovih besedah vse, kar mora imeti sodobni nogometaš sredine igrišča.

Strateg redsov Jürgen Klopp ni okleval z uvrstitvijo mladega in zelo nadarjenega Stefana Bajčetića v prvo postavo Liverpoola na prvi tekmi osmine finala elitne Lige prvakov proti madridskemu Realu, ki je s sijajnim drugim polčasom povsem nadigral v letošnji sezoni neprepoznavno zasedbo angleškega velikana.

Pomembnost tekme na slovitem Anfield Roadu ni vplivala na najmlajšega nogometaša na igrišču, ki je prikazal dobršen del svojega razkošnega talenta in tako upravičil zaupanje karizmatičnega nemškega strokovnjaka. V pogovoru za The Times se je Bajčetić med drugim razgovoril o svojih vzornikih, med katerimi posebno mesto zavzema sicer veteran Reala in dolgoletni kapetan hrvaške izbrane vrste Luka Modrić.

Luka Modrić (v dvoboju z Robertom Firminom) po mnenju enega od najbolj nadarjenih nogometašev v Evropi pooseblja vse tisto, kar bi moral imeti sodobni nogometaš sredine igrišča.
Luka Modrić (v dvoboju z Robertom Firminom) po mnenju enega od najbolj nadarjenih nogometašev v Evropi pooseblja vse tisto, kar bi moral imeti sodobni nogometaš sredine igrišča. FOTO: AP

"Ko človek spremlja igro Modrića, se ne more znebiti občutka, da prav ta njegova lahkotnost in mirnost rešujeta mnoge še tako kočljive situacije na zelenici. Toliko preudarnosti v igri, kot je premore Luka, je težko najti pri katerem koli drugem vezistu," je kopico pohval na račun svojega precej starejšega nogometnega kolega navrgel Stefan Bajčetić, ki ne skriva, da si nekega dne želi doseči vsaj podobno raven nogometne igre in inteligence.  

"Od takšnih nogometašev se mlad igralec lahko največ nauči. Kar me najbolj navdušuje pri njem, je tudi popoln nadzor nad dogajanjem. V vsakem trenutku ve, kaj se dogaja na igrišču, in s svojimi izkušnjami spreminja ritem igre svojega moštva. Videli smo na prvi tekmi na Anfieldu, da Real kljub našemu zgodnjemu vodstvu z 2:0 ni izgubil niti igre, ampak se je takrat še dodatno mobiliziral in začel igrati svojo igro. Lukova mirnost na žogi Realu ogromno pomeni, zato si želim nekega dne igrati na podobni ravni kot on," je še dodal mladi up zasedbe iz mesta Beatlov. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
05. 03. 2023 18.47
A mogoče kdo ve kako je v finalu na 800 m tekla Anita Horvat
brodarko
05. 03. 2023 14.57
+5
Bajčetić je izreden talent.
Mcmrtfg
05. 03. 2023 13.30
+5
od vseh Srbskih igralcev ai je izbral hrvata pa daj ne pribijajte
HALAcR7
06. 03. 2023 21.05
+1
noben srbski igralec nemore Modriču kopačke pucat,mali že dobro ve