Nogomet

Bale iskreno o odnosu z Ronaldom: Nikoli nisva bila na bojni nogi

Madrid, 22. 03. 2019 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši valižanski nogometaš Gareth Bale že šesto sezono brani barve najuspešnejšega nogometnega kolektiva na svetu, madridskega Reala, v katerem si je med drugim delil slačilnico tudi z enim najboljših nogometašev vseh časov Cristianom Ronaldom. O njem 29-letnik govori z izbranimi besedami in obenem poudarja, da med zvezdnikoma nikoli ni bilo trenj.

Ko beseda steče o dozdajšnjem delu sezone za še vedno aktualne evropske klubske prvake, nogometaše madridskega Reala, je jasno, da na Santiago Bernabeuu ne morejo biti zadovoljni z igrami in posledično rezultati.

Ne le (pre)zgodnji izpad iz najelitnejšega klubskega tekmovanja, temveč tudi dejstvo, da bodo galaktiki do konca španskega državnega prvenstva bili bitko le za končno drugo mesto na prvenstveni razpredelnici – v polfinalu kraljevega pokala pa jih je izločil največji rival Barcelona – je občutno premalo za ambicije najuspešnejšega nogometnega kolektiva na svetu. Tega se zaveda tudi dolgoletni član belega baleta Gareth Bale, ki je v reportaži za BT Sport spregovoril o številnih temah, med katerimi je bil najzanimivejši del, v katerem pripoveduje o svojem odnosu z nekdanjim prvim zvezdnikom Reala Cristianom Ronaldom

Gareth Bale je brez dlake na jeziku spregovoril o odnosu z nekdanjim soigralcem pri Realu, prvim zvezdnikom, Cristianom Ronaldom.
Gareth Bale je brez dlake na jeziku spregovoril o odnosu z nekdanjim soigralcem pri Realu, prvim zvezdnikom, Cristianom Ronaldom. FOTO: AP

"Mediji so nemalokrat želeli zanetiti pravo vojno med nama, a jim nikoli ni uspelo. Da razčistimo najprej eno stvar: Ronaldo je izjemen nogometaš in nadvse sem užival, ko sva igrala skupaj. Med nama resnično niso obstajala nikakršna trenja, odlično sva se razumela tako na zelenici kot tudi zunaj nje. Nikoli nisva bežala od dejstva, da sva si značajsko precej različna, toda to ne pomeni, da sva sobivala kot pes in mačka. Najini soigralci to zelo dobro vedo," je brez dlake na jeziku o portugalskem superzvezdniku povedal Bale, ki je še enkrat izpostavil besedi čast in ponos, da lahko že šesto sezono zapored nosi dres španskega velikana.

"Nikoli ne bom pozabil, koliko dobrega je Tottenham storil zame v fazi razvoja moje nogometne kariere. Toda ko pride klic Reala, je preprosto nemogoče reči – ne. Še vedno spremljam igre svojega nekdanjega kluba, ki ga obožujem, in zelo sem vesel, da gre spursom v zadnjih sezonah tako dobro v tekmovanjih, v katerih nastopajo. Prepričan sem, da niso rekli zadnje besede v Ligi prvakov," se Bale zaveda velike vloge svojega nekdanjega kluba pri sanjskem prestopu v vrste madridskega Reala pred slabimi šestimi leti.

Strelec dveh zadetkov na lanskem finalu Lige prvakov v Kijevu se je ob koncu pogovora dotaknil še svojih vzornikov iz otroštva; izpostavil je tri velika imena, ki so vplivala na njegov nogometni razvoj. "V prvi vrsti bi izpostavil legendarnega rojaka Ryana Giggsa, ki je zdaj moj selektor v valižanski izbrani vrsti. To, kar je on lahko počel s takšno hitrostjo in zavidljivim tehničnim znanjem, je svoj čas uspevalo majhnemu številu nogometašev. Tu sta še Thierry Henry in Denis Bergkamp, ki sta blestela v dresu Arsenala, v obdobju, ko so si gunnersi z neverjetnim moštvom pokorili angleško Premier ligo brez enega samega poraza. Vsak je imel svojo, avtentično zgodbo, zato jih upravičeno uvrščajo med legende našega športa," je sklenil dobro razpoloženi Gareth Bale.   

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JEZNI_JAGER
22. 03. 2019 15.03
+5
... kakorkoli, ampak po moje ga še vedno rad...
Misko5990
22. 03. 2019 14.39
-1
Skupaj zrusila liverpulu mokre sanje... to je vazno...
šumar
22. 03. 2019 14.37
-5
ja kok če bit z edino zensko v ekipi na bojni nogi to pa res nebi bilo lepo haha
blazter
22. 03. 2019 13.17
+6
No, kregala se nista. Bale ne zna špansko ali portugalsko, CR pa angleško ni htel...... se je naredil francoza.
idiu3krasne
22. 03. 2019 13.08
+6
Bale sena so poceni letos.
CrackMilko
24. 03. 2019 15.01
V četrtfinalu sledi nova epizoda serije Lionel Kjessi.
lookaaa
22. 03. 2019 12.15
+29
dejstvo je, da mediji iscejo afere in probajo vsako zadevo prestaviti kot senzacijo, pa najsi je resnicna ali ne. samo da se bere. in tudi ce sta dejansko kaj imela, je to le za slacilnico in ne za nas. tako da....
disorderliness
22. 03. 2019 13.14
+8
Edino to je res. Včasih to počnejo tudi namenoma. Pač za slavo, slava je pa denar.
martinov
22. 03. 2019 11.56
-21
Lažnivi kljukec je postal s to izjavo
pokercat912
22. 03. 2019 12.56
+6