Nogomet

Bale pojasnil: V Real se moram vrniti, ker tako piše v pogodbi

Cardiff, 29. 03. 2021 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je med reprezentančnim premorom spregovoril o svojem povratku v vrste madridskega Reala, ko se izteče njegova posoja pri Tottenhamu, je Gareth Bale zdaj malce spremenil svojo trditev, rekoč, da se bo v Madrid vrnil zgolj zato, ker mu tako veleva pogodba.

Bale (na fotografiji) med ogrevanjem na tekmi z Mehiko.
Bale (na fotografiji) med ogrevanjem na tekmi z Mehiko. FOTO: AP
Četrtfinalni boji v Ligi prvakov se začnejo v torek, 6. aprila, ko bomo na Kanalu A in VOYO prenašali spopad Real Madrida in Liverpoola (ob 20.30). V sredo, 7. aprila, sledi ponovitev lanskega finala med Bayernom in Paris Saint-Germainom. Zamujene tekme in vrhunce dneva si poglej na VOYO.

Gareth Bale pri Tottenhamu igra kot posojen nogometaš madridskega Reala, kjer po več nesoglasjih s trenerjem članske ekipe Zinedinom Zidanom ni več dobival resnejših priložnosti za igro. Real in Tottenham sta sklenila dogovor za enoletno izposojo valižanskega zvezdnika, ki pravi, da se želi čim bolje pripraviti na prihajajoči Euro 2020. Po tem, ko je med reprezentančnim premorom enkrat že spregovoril o povratku k Realu, ki ga čaka poleti, je o vsem skupaj na zadnji novinarski konferenci zdaj spregovoril še malce podrobneje.

"Mislim, da je zame na prvem mestu ta sezona, še vedno imam na voljo veliko tekem pred Eurom," je pred torkovim spopadom s Češko dejal Bale. "Jasno je, da se moram pred naslednjo sezono po pogodbi vrniti v Real Madrid, kar sem tudi sam dejal, to pa mislim, da ni nespoštljivo do nikogar. Po pogodbi to moram storiti. Real Madrid je moj matični klub in dogovoril sem se, da bom pri Tottenhamu na posoji do konca sezone in da se bom nato vrnil. Takšen je za zdaj načrt."

Dodal je: "Razlog, zaradi katerega sem odšel, je bil, da sem si želel igrati in priti v igralni ritem ter uživati v mojem nogometu. Jasno je, da se bom poleti vrnil k Real Madridu in bomo videli, kako naprej. Mislim, da je načrt takšen, da se vrnem, če pa se bova nato usedla z mojim agentom, bova to storila poleti."

Podpora soigralcema po novih rasističnih zmerljivkah
Tudi ob povratku v severni London, ki ga je v takrat rekordnem stomilijonskem prestopu zapustil leta 2013, ko je odšel k Realu, ima 31-letni Valižan veliko težav s poškodbami. Vseeno je na 25 tekmah pod taktirko Joseja Mourinha dosegel spodobnih deset golov. Kapetan "zmajev" je podprl tudi potezo legende Arsenala in Barcelone, Thierryja Henryja, ki je napovedal, da zaradi rasizma in ostalih nečednosti protestno zapušča družbena omrežja. Na Instagramu sta bila ob zadnji tekmi Walesa, ta je na prijateljskem obračunu v Cardiffu premagal Mehiko (1:0), sicer rasističnih zmerljivk deležna valižanska reprezentanta Ben Cabango in Rabbi Matondo.

"Nekaj se mora zgoditi. Mislim, da če bi vsi stopili skupaj in se odločili bojkotirati družbena omrežja, bi to nekaj pomenilo," je o tej temi povedal Bale. "Če bi to vsi storili hkrati, ne le en ali dva človeka, in če bi naredili kampanjo s številnimi velikimi in vplivnimi ljudmi iz športa in drugih vej življenja, ki bi zapustili družbena omrežja, potem ja, mislim, da bi to lahko pomagalo. Če bi bilo temu tako, potem bi to v popolnosti podprl."

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
30. 03. 2021 15.14
+1
Sedaj tudi real že računa koliko denarja gre za plače...poleti bo pa še bol zanimivo...radi bi okrepitve denarja pa vedno manj...
resnicaosvobaja
30. 03. 2021 08.19
+5
36 milijonov bruto plače je Real dolžan Baleu za naslednje leto...šalabajzer....pa če bo imel srečo pri iskanju novega kluba ali pa bo igral golf
Vladimir.Krutov
30. 03. 2021 15.54
+1
Pa mislim da tudi ne išče kakšnega kluba...zakaj pa bi ga?
resnicaosvobaja
31. 03. 2021 19.41
Bale je kot poslanec, ki mu je potekel mandat. A zdaj bi pa na vrat na nos iskal službo in spustil nadomestila?
cripstoned
29. 03. 2021 21.09
+1
hocemo nocemo bejl je opravicil svojo ceno in njegov doprinos v vseh teh letih ki jih je dal realu ne moremo zanemariti...pravtako ne moremo reci da ko je dobil priloznost na pomembnih tekmah ni zatajil...bejl je dal vec realu kot pa beckham...kaj je beckham osvojil z realom in kaj je bejl? ce cenimo beckhama mislim da bomo tudi bejla...nauk te zgodbe je da kdorkoli je pripomogel k lovorikam v skupno kluba bo vecno cenjen in taksen je blueprint navijacev reala....seveda mu pa vecina zameri njegov odnos do kluba ki ga je naredil se vecjega kot je bil in tako je tudi prav...bejlu manjka spostovanja do kluba ki mu ni kriv da je imel vse poskodbe in da se je moral boriti za svoje mesto v ekipi...klub je na 1.mestu ...posamezniki gredo in pridejo....lepo je real madrid naredil z ronaldom...in to ko je bil na vrhuncu svoje kariere...to lahko samo real madrid...bejlu pa vso sreco pri iskanju novega kluba..
resnicaosvobaja
30. 03. 2021 08.24
+1
...lepo je real madrid naredil z ronaldom...in to ko je bil na vrhuncu svoje kariere...to lahko samo real madrid...???? In kaj je Real naredil s cmero razen tega , da je vnaprej plačano žogo poklonil Modriču...šalabajzer ?
Od Halerja ati
30. 03. 2021 08.28
+2
Resnica joj se kar neves da je nas stric ciciban v svojem svetu... doli te napada kje si bil, sam pa je zginil kot magic aleksander ob debaklih proti Alcoyonetu. Trpi zato bolje da ga pustis da zaceli svoje rane
resnicaosvobaja
30. 03. 2021 08.29
+1
Vladimir.Krutov
29. 03. 2021 18.15
+5
Kot sem povedal že davno...pameten fant čez eno leto pa lahko gre igrat za svojo dušo kamor hoče in nihče mu nič ne more....
resnicaosvobaja
29. 03. 2021 18.07
+6
Kot sem povedal pred slabim mesecem...
cripstoned
29. 03. 2021 21.11
+0
kaj? to da bo atalanta izlocila real in da bo barca napredovala proti psgju? tudi pred zadnjim elklasikom si bil glasen potem pa mrk do dneva ko se je barcelona priblizala realu...kje ti vidis resnico meni ni jasno...hahahahaa
User513426
29. 03. 2021 21.21
-2
Kako približala, saj ga je prehitela, al si ti še vedno enih 10 kol nazaj
cripstoned
29. 03. 2021 21.22
+0
cripstoned
29. 03. 2021 21.24
+2
ker pa ocitno res spis pa naj ti povem da je moj komentar bil misljen v smislu tega da se je omenjeni sopiril pred zadnjim elklasikom in potem se je skril do dneva ko se je barcelona priblizala...od takrat naprej je spet opazen...ce se barcelona ne bi priblizala in prehitela real bi se oglasil na zacetku naslednje sezone...