Nogomet

Bale spet dviguje pritisk: Real mi postavlja veliko ovir

Cardiff, 03. 09. 2020 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Precej v senci prerekanja Lionela Messija z vodstvom Barcelone je usoda valižanskega zvezdnika Garetha Bala, ki naj bi tudi letos poskusil zapustiti Real Madrid in si poiskati novega delodajalca. V zadnjem intervjuju za Sky Sports News je dejal, da mu vodstvo Reala v tej želji postavlja celo kopico ovir.

Bale (na fotografiji) je morda že odigral zadnjo tekmo v Realovem dresu.
Bale (na fotografiji) je morda že odigral zadnjo tekmo v Realovem dresu. FOTO: AP

Gareth Bale je odigral precej "anonimno" sezono v vrstah madridskega Reala, kjer ga trener Zinedine Zidane ni uvrstil niti v ekipo za povratni obračun osmine finala Lige prvakov z Manchester Cityjem. Bale se je, ne prvič v zadnjih letih, v Madridu zabaval na igrišču za golf, s čimer je vnovič ujezil že tako precej naveličane privržence Reala, ki so se v zadnjem času že večkrat lotili nekdanjega člana Southamptona in Tottenhama.

ESPN je poročal, da je njegov odnos z Zidanom dosegel najnižjo točko, klub pa naj bi bil končno pripravljen prodati nekoč najdražjega nogometaša na svetu. A uradne ponudbe še ni, Bale pa je ob začetku nove sezone Lige narodov v domačem Walesu spregovoril za Sky Sports News.

'Blokirali v zadnji sekundi'
"Če se bo kaj pojavilo, je to nekaj, kar bi z gotovostjo proučil," je o morebitni vrnitvi na Otok povedal Bale. "Čas bo povedal svoje, to pa predvsem zato, ker menim, da je odločitev v rokah Real Madrida. Lani sem poskusil oditi, a so vse blokirali v zadnji sekundi. Šlo je za projekt, ki me je navduševal, a se ni razpletlo po naših željah. Bili so tudi drugi primeri, ko sem poskusil oditi, a klub tega ni dovolil ali pa je nekaj storil. Odločitev je odvisna od kluba." 

Bale naj bi bil poleti 2019 blizu odhodu na Kitajsko, a ga Real takrat ni želel izpustiti brez plačila zajetne odškodnine. Časnik Marca je v sredo poročal, da naj bi se njegov agent Jonathan Barnett v sredo dobil na sestanku z vodilnimi pri Realu, da bi se pogovoril o prihodnosti svojega varovanca, čeprav ESPN trdi, da gre za "popolno izmišljotino".

"Želim igrati nogomet, še vedno me motivira igranje nogometa, zato je verjetno vse skupaj v rokah kluba. Oni nadzirajo vse," je pred tekmama s Finsko in Bolgarijo še povedal Bale. "Imam pogodbo. Vse, kar lahko storim, je, da nadaljujem to, kar počnem, upam pa, da se bo nekaj pojavilo. Imam šele 31 let, a še vedno čutim, da sem v izvrstni formi, in še vedno čutim, da lahko veliko dam. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Vse je v rokah kluba, a če sem pošten, mi postavljajo veliko ovir."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
03. 09. 2020 21.17
+1
Ozadja ne poznam. Ampak, obnašanje klubain igralca mi ni všeč. Ponuditi odpravnino in prekiniti pogodbo? Na pošten način. Preveriti zakaj toliko poškodb? Podobnih? Zaporednih? Sprejeti pogoje in oditi, pokazati nekje drugje, da si imel prav in ,da je bil odnos in obnašanje nepošteno? Mislim, da nekdove, da je konec vrhunskega nogometa v ltopligah, zaporedne tekme. Nekaj ne zdrži.
ehjaehja
03. 09. 2020 19.54
-2
ne skrbi Bale sedaj boš dobil pajdaša za igrati golf bosta ga skupaj z Messijem igrala pa ti bo manj dolgčas😂
borut30
03. 09. 2020 14.08
+3
Temu Bale-ju se pa res je.be za cel svet :-) Enostavno ga boli k..., četudi nč ne igra. Realu je breme, da to ni res. Pogodbo ima in to je to. Zna iti Messi drugo leto po njegovih stopinjah, če bo moral še eno leto odigrati tam, kjer ne želi več. Ampak zakaj pa ne (iz njihovega zornega kota), če si lepo plačan, delaš pa kot delaš. Samo leta pa tut gredo in na enkrat bo vsega konec. Tko d avsaj za Messija upam, da bo kje zadovoljen igral. Bale se je že odločil, da to je to :-)
cripstoned
03. 09. 2020 12.18
+2
ko smo ze pri realu...odegard se je vrnil in ze opravil trening z 1.ekipo real madrida..no to je dobra novica za real madrid...
Iztok Draksler
03. 09. 2020 11.42
+17
30 miljonov dobiva..da sam sedi...dober biznis..razumem bale..da mu ni za iti....ima sanjski posel
samomojemnenje
03. 09. 2020 11.20
+8
Saj človek ne ve komu verjeti. Bale govori eno, iz kluba prihajajo drugačne informacije. Bolj logično bi bilo verjeti klubu, da ga želijo prodati, saj bi s tem dodatno sprostili proračun za njegovo plačo. Tudi Baleove poteze in obnašanje niso po volji vodilnih v klubu in navijačev. Po drugi strani pa ne vemo kaj sta imela z Zidanom, da ga Zidane ignorira in potem se tudi Bale tako obnaša.
cripstoned
03. 09. 2020 11.04
-8
in potem joce ko mu zvizgajo navijaci...bejl ko bos spostoval klub ki te placuje za nedelo in se bos obnasal do tega kluba tako kot pred prihodom iz anglije bomo tudi navijaci drugacni...do takrat brez milosti za bejla ne glede nato da je tudi on z svojimi predstavami resil marsikaj v prid reala...klub je na 1.mestu pa naj gre za bejla ali pa ronalda ali messija...
Kollerik
03. 09. 2020 10.58
+12
Ker car tale Valižan...
cripstoned
03. 09. 2020 11.05
-17
car je messi ki demantira vse to kar so vam mediji vcepili v glavo o njemu...pravtako je najvecji car KARMA ki poskrbi da vse slabo kar hejteri zelite realu potem doleti tisti klub za katerega ''navijate''...v zadnjih letih je bila to barca...zdaj gleda da bo city...hahahaah
beauceron
03. 09. 2020 13.22
+2
Mojster kje si se pa ti zgubil. Kaj hitro je pozabil real kdo jim je osvojil zadnjo zmago v LP .
Kollerik
03. 09. 2020 13.39
+8
stoj?kov
03. 09. 2020 13.50
+13
članek o golfistu,cripsi pa piše o svoji največji mori Messi-ju...