Nogomet

Balotelli: Tistim 'ljudem', ki so oponašali opičje zvoke, sram vas bodi

Verona, 04. 11. 2019 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/M.J./J.K.
Komentarji
6

Italijanski nogometaš Mario Balotelli se je zahvalil svojim soigralcem in podpornikom po rasističnem napadu, ki ga je doživel v dresu Brescie na gostovanju v Veroni. Balotelli je želel oditi z igrišča, a je tekmo naposled nadaljeval in dosegel tudi edini gol za Brescio pri porazu z 1:2 proti Veroni. Po porazu je službo za nameček izgubil tudi trener Brescie.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za zadnjega v nizu rasističnih incidentov na nogometnih zelenicah v Italiji. Mario Balotelli se je v 54. minuti odzval na rasistične vzklike, pobral žogo in jo brcnil na tribuno ter nakazal, da bo zapustil igrišče. Na zelenici je ostal šele po prepričevanju soigralcev in sodnikov. Tekma je bila zatem za nekaj minut prekinjena, da je glavni sodnik sprožil protokol za odzivanje na rasistično navijanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Vodstvo Brescie je po tretjem zaporednem porazu v Serie A odslovilo trenerja Eugenia Corinija. Brescia si s sedmimi točkami s Spalom deli predzadnje mesto na prvenstveni lestvici. Slabša je le Sampdoria. Brescia si je sicer v minuli sezoni kot zmagovalka drugoligaške Serie B priborila mesto med italijansko elito. Pred letošnjo sezono je v Serie A igrala v sezoni 2010/11, zanjo pa so v preteklosti igrali številni izvrstni nogometaši, med drugimi Andrea Pirlo, Josep Guardiola, Gheorghe Hagi in Roberto Baggio. Kolektiv povsem z repa prvoligaške lestvice, Sampdoria, pa je pred časom "vpoklicala" veterana Claudia Ranierija, ki je prevzel vajeti od Eusebia Di Francesca, ki so ga prav tako odnesli slabi izidi. Trenerske menjave smo že videli tudi pri Udineseju, AC Milanu in mestni tekmeci Sampdorie ‒ Genoi.

Uradni napovedovalec je tako sporočil, da bo srečanje odpovedano, če se nesprejemljivo navijanje ne preneha. Balotelli je po tekmi napadel rasiste in se zahvalil svojim podpornikom. Ob objavi videa, ki prikazuje, kako navijači oponašajo opičje zvoke, je na Instagramu zapisal: "Tistim 'ljudem', ki so na 'curvi' oponašali opičje zvoke, sram vas bodi. Pred vašimi otroki, ženami, sorodniki, prijatelji ..., lahko vas je sram."

Pri tem se je zahvalil soigralcem in ostalim podpornikom na in zunaj igrišča. "Iz srca se vam zahvaljujem. Ste pravi možje, pravo nasprotje tistim, ki zanikajo dokaze," je še zapisal 29-letni napadalec.

Trener Verone Hrvat Ivan Jurić je po tekmi med drugim dejal, da ni slišal "rasističnih vzklikov, sploh ničesar", predsednik kluba Maurizio Setti pa je dogajanje želel omiliti z oceno, da so navijači Verone "le dobro razpoloženi, in nikakor ne rasisti".

Na dogajanje v Veroni se je odzval tudi trener italijanske reprezentance Roberto Mancini, nekdanji trener Balotellija pri Inter Milanu in Manchester Cityju, ki je dejal, da mora Italija "stopiti skupaj, da bi preprečila ponavljanje takšnih izpadov nestrpnosti".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mega100
04. 11. 2019 21.35
+4
Levaki katero glasbo imate rajši, slovensko ali nigerijsko. Za katero nogometno moštvo navijate? Za Slovenijo ali Nigerijo?...Slučajno da ste za Slovenijo, potem ste po svojih lastnih kriterijih tudi vi rasisti in nacionalisti..pač.
Mega100
04. 11. 2019 21.31
+5
LGBT mafija, migranti, feministe, aktivisti stalno jokajo, kako so oni ubogi, stalno imajo neki kompleks žrtve. Levaki pa vaše parade pa protesti, joj res ste ubogi. Dej pojdite tem Baloteliju noge umivati, ga tolažiti pa se mu nekam prilizovati.
Mk3200
04. 11. 2019 19.54
+1
Bit če sniga
Krematorij666
04. 11. 2019 15.16
-3
Ni ta Balotelli nič boljši...
Mihacito
04. 11. 2019 14.24
+4
Italijani so ovce in ce bi naredili red kot anglezi nebi imeli kaj vec blevetat po tekmah...ce bi jim ta “post partita” odvzel bi za njih bilo podobno kot smrt..
felix59 drugič
04. 11. 2019 12.35
+15
Hrvaški trener že spet ni nič slišal , verjetno tudi ne ve , da je Piranski zaliv Slovenski.