Nogomet

Balov agent ostro nad Real: Morali bi poljubljati tla, po katerih hodi

London, Madrid, 22. 09. 2020 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Več dni po potrjeni, zaenkrat zgolj začasni selitvi iz Real Madrida v Tottenham, se je v javnosti oglasil agent Garetha Bala. Jonathan Barnett je tudi tokrat poskrbel za nekaj odmevnih izjav in namignil, da bi se lahko Bale v svoji drugi etapi pri Londončanih zadržal še veliko dlje kot le eno leto.

Bale (na fotografiji) proslavlja enega zadnjih golov v dresu Reala.
Bale (na fotografiji) proslavlja enega zadnjih golov v dresu Reala. FOTO: AP

"Pri Real Madridu bi morali poljubljati tla, po katerih hodi Bale," je prepričan Jonathan Barnett, ki je v zadnjih urah spregovoril za več različnih otoških medijev.  Poleg omenjene izjave za The Telegraph je agent Garetha Bala, ki je po več neuspešnih poskusih le uspel zapustiti vrste madridskega Reala, namignil, da bi se uvodna posoja za eno sezono lahko podaljšala oziroma pripeljala do odkupa pogodbe Valižana.

Bale je leta 2013 prestopil iz Tottenhama v Real za odškodnino, ki je šele več tednov po prestopu narasla do 101 milijona evrov in podrla takrat veljavni svetovni rekord. Pri Realu je odigral izvrstno prvo sezono in bil junak obeh finalnih obračunov v španskem pokalu in Ligi prvakov, kjer je s "kraljevim klubom" v lizbonskem finalu proti Atleticu osvojil težko pričakovani deseti evropski naslov. V podaljšku je dosegel tudi odločilni gol, a je v zadnjih sezonah bolj kot zaradi njegovih predstav na (nogometnih) zelenicah v javnosti njegovo ime odmevalo zaradi številnih poškodb, slabih predstav in odtujenosti od ekipe. To naj bi se s povratkom v nekoč že domači severni London spremenilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Upam, da bo spet odkril ljubezen do igre'
"Prepričan sem, da ne bi bilo težav, če bi se reči dobro razpletle," se je v prihodnjo sezono v vrstah Tottenhama za BBC Radio 4 ozrl Barnett. "To je klub, v katerem želi igrati. Ne vidim nobenih težav, če bi si želel dodatno leto," je dodal Barnett, ki je poleti 2019 že sklenil dogovor s kitajskim prvoligašem Jiangsu Suningom, a je Real v zadnjem hipu blokiral selitev Valižana, ki ima s klubom podpisano pogodbo do leta 2022. Z Realom je osvojil 13 pokalov, od tega kar štiri v Ligi prvakov in dva v španskem prvenstvu, z 80 goli in 40 podajami (171 ligaških tekem) pa je najboljši britanski strelec v zgodovini španske Primere Division.

"Upajmo, da se ta tema (povratek k Realu, op. a.) ne bo pojavila na dnevnem redu. Tako uspešen bo pri Tottenhamu, da si bo želel ostati, preostali del posla pa bo enostaven," je prepričan Barnett. "Upam, da bo spet odkril ljubezen do igre in igral tako, kot zna, a to je odvisno od njega. Ni na nikakršni preizkušnji. Več je dosegel kot mislim da kateri koli britanski nogometaš v tujini, zato mislim, da v tem pogledu lahko povsem miren," je nadaljeval in obudil tudi spomine na težavna zadnja leta pod taktirko trenerja Zinedina Zidana, ki je na začetku minule sezone celo javno dejal, da bi bilo za vse vpletene bolje, če bi se levonogi napadalec poslovil od Reala.

"Po mojem mnenju z njim niso ravnali tako, kot bi morali z nekom, ki je toliko naredil za velik klub," je pristavil Barnett. "Mislim, da ni bilo prav, da so se zgodile nekatere stvari. Težko je s prstom pokazati na le eno, a mislim, da nekdo, ki je za nek klub dosegel toliko, kot je dosegel on, in to v sedmih letih - z nekom takšnim bi morali ravnati bolje. Ne želim kriviti nikogar in govoriti o tem. Mislim, da je bilo ravnanje navijačev sramotno, klub pa ni pomagal. Res želim govoriti le o tem."

Brez čarovnije, odločili so dolgi pogovori
Bale bo zaradi nove poškodbe, tokrat se mu je pripetila v izbrani vrsti Walesa, trenerju Joseju Mourinhu na voljo šele po oktobrskem reprezentančnem oknu. Barnett je razkril tudi nekaj podrobnosti iz poteka pogajanj, rekoč, da je bil Tottenham tisti, ki je naredil prvo potezo. Iz Madrida se je v London sicer preselil tudi mladi bočni branilec španskih prvakov Sergio Reguilon.

"V bistvu je šlo za pogovor med (predsednikom Tottenhama, op. a.) Danielom Levyjem in mano, ko se je ta tema pojavila, sem Danielu to predlagal, in zanimalo ga je. Tako je v bistvu vse skupaj potekalo. Nobene čarovnije, samo dolgi pogovori. Daniel Levy se že dolgo zanima za povratek Garetha Bala. Vedno je bil nek razlog, zakaj se ne bi moglo zgoditi. To je bil preprosto pravi trenutek. Oni pa so naredili prvo potezo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
26. 09. 2020 18.28
Muri je izvrsten manager ... preprican sem da bo Bejl igral kot prerojen ce bo le zdrav. Muri bo imel atomski napad!
cripstoned
22. 09. 2020 19.14
-5
kaj vam to pove o agentu?...mislim da je povedal dovolj o sebi...imel je placo 16milijonov na sezono igral pa je vsega skupaj 24 tekem v popvrecju...od 40+tekem na sezono...za nedelo je bil placan da je lahko na bolniski igral golf in uzival z druzino....bejl in agent lahko poljubita realov grb da sta danes tu kjer sta...neverjetno kdo vse ima lahko danes veliko denarja...iq na nivoju radenske...
Vladimir.Krutov
22. 09. 2020 19.49
+3
Kaj pišeš neumnosti....če ni bil poškodovan je bil na raspolago trenerju.....če ga pa trener drži na klopi je pa zizujev problem....pol pa še pričakuje da bo ga reševal proti citiyu....jaz bi naredil isto.....celo sezono si me vlačo po klopi zaj bi te pa reševal.....že podatek 170 tekem in 80 golov ti mora nekaj povedat kakšen igralec je.....klasa...
Vladimir.Krutov
22. 09. 2020 19.50
+5
Dobro je vedel da ga ne bo dal v igro in je malo zadremal....lepo mu je vrnil....milo za žajfo..
samomojemnenje
22. 09. 2020 19.55
+5
Vladimir, imaš prav. Na to pa še pomislil nisem prej, da je v bistvu res veliko tekem presedel na klopi, ko ni bil poškodovan in bi ga lahko dal Zidane v igro. Zato pa tudi pravim, da samo ona dva vesta, kaj imata med sabo.
Vladimir.Krutov
22. 09. 2020 20.00
+4
Real barca in atleti so trenutno talci starejših igralcev....škoda da noben klub nima denarja da jih spoka v B ekipo pa da vidimo kak hitro bi tanko paskali....to kar se sedaj dogaja z barco bo real dobil čez 2 leti....vsi trije se uničujejo med sabo...ostala evropa pa to iskorišča....
SDS Kopriva
23. 09. 2020 09.03
+3
real ima dosti mladih in bo z lahkoto pokril stare zvezdnike ala Kross Modric Marcelo Benzema.. Barca in Atletico pa bosta imela problem
265004
23. 09. 2020 16.32
+3
crispi a kaj ti to pove o agentu?Ti jaz povem...nalil je čistega vina upravi Reala,navijačem....In ima absolutno prav.Odkar je prišel je moral prepustiti svojo pozicijo Ronaldu in kljub temu igral vrhunsko in Realu prinesel več lovorik kot Ronaldo....smolo je imel pa s poškodbami to je pa res...Ampak jaz kot navijač Barce še vedno spoštljivo govorim o Vermalenu,Dembeleju...To je veličina ki je ti ne premoreš hejter...
ehjaehja
22. 09. 2020 18.53
+5
Živ dokaz da je človek izguba časa postal,podpiše za nov klub pa se poškoduje PA DAJ LEPO VAS PROSIM A PLAČA 600.000 EUR NA TEDEN!!! KDO JE TU NOR?človek več na bolniški kot v službi.
samomojemnenje
22. 09. 2020 17.57
+5
Malo pretirava tale Bele-ov agent. Saj je za vse kar je naredil za Real, bil dobro ali predobro plačan. Takrat najdražji prestop vseh časov in normalno, da od takega igralca pričakuješ veliko in če mu daš še pregrešno veliko plačo. In zdaj naj bi se mu pri Realu klanjali. Prej obratno, lahko Bale poljubi Pereza in ostalo vodstvo Reala. Kaj sta imela z Zidanom, pa vseta samo ona dva.
samomojemnenje
22. 09. 2020 18.00
+11
Pa še to. Kako je začel sezono pri Spursih, dvomim, da ga bodo odkupili drugo leto, če bo vseskozi poškodovan. Ne vem ali je res tako krhek ali enostavno nima sreče, ker da je profesionalni športnik toliko poškodovan, je skoraj nerazumljivo. Sicer mu želim, da zaigra sezono brez poškodb in še enkrat dokaže, da je dober igralec.
Milica Pavlovi?
22. 09. 2020 16.50
+0
zadn cajt d gre iz tega skorompiranga kluba ki je podpiral fasiste...franko se je vozil na avtobusu ko so se vozl po mestu...ne sam poljublajo lizejo lahk tla kolk je naredo za real madrid
samomojemnenje
22. 09. 2020 18.01
+0
A ti si pa sestra od Cripstoneda in Halarja?
AtleticoSLO
22. 09. 2020 16.40
+16
Če bo pameten bo tam ostal
Vladimir.Krutov
22. 09. 2020 17.35
+2
Lahko je pa pameten in naslednjo leto pride pomagat mbappeu in hazardu praznit realovo blagajno.....