Nogomet

Barca prvič uradno o povratku Neymarja: Nismo še bili v kontaktu

Barcelona, 27. 06. 2019 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podpredsednik Barcelone Jordi Cardoner je kot prvi uradni predstavnik katalonskega velikana spregovoril o možnosti povratka Neymarja Jr. Na četrtkovi novinarski konferenci je Cardoner dejal, da klub še ni vzpostavil kontakta s svojim nekdanjim napadalcem. V četrtek so sicer potrdili prihod brazilskega vratarja Norberta Neta iz vrst Valencie, kamor je Barca manj kot 24 ur prej poslala Nizozemca Jasperja Cillessena.

Neymar (desno) na tekmi skupinskega dela minule sezone Lige prvakov.
Neymar (desno) na tekmi skupinskega dela minule sezone Lige prvakov. FOTO: AP

Jordi Cardoner, podpredsednik Barcelone, je kot prvi predstavnik katalonskega velikana javno in neposredno spregovoril o govoricah, ki na Camp Nou po dveh letih v vrstah Paris Saint-Germaina selijo brazilskega napadalca Neymarja Jr. Južnoameriški zvezdnik je Katalonce zapustil leta 2017 ob plačilu 222-milijonske odkupne klavzule, s čimer je postavil nov svetovni rekord, v zadnjih tednih in mesecih pa naj bi močno pritiskal, da bi ga Barca ponovno vzela pod svoje okrilje.

NEYMAR

"Iz tega, kar sem prebral, se zdi res, da se želi Neymar vrniti k Barci," je v četrtek z "bombo" na novinarski konferenci postregel Cardoner. "A s tem, da želi Barca kupiti Neymarja, s tem delom (informacij, op. a.) se ne moremo strinjati. Obstaja možna želja igralca in zdaj smo v trenutku, ko se moramo odločiti. S strani medijev se je napihovalo to informacijo, tisti pa, ki se moramo odločiti, ne vemo, če se bo vse razpletlo pozitivno ali ne. Znašel sem se pred netočnimi komentarji (o tem, da naj bi Neymar Barceloni že povedal, da si želi povratka, op. a.), z njim namreč nismo bili v kontaktu," je nadaljeval.

Kakovost ni sporna, vprašljivo pa je tisto, kar ga obdaja
"Ne preseneča, da se želi igralec, ki odide, vrniti. Tako, kot je bilo tukaj, ti bo objektivno le v peščici klubov. To kaže na našo vrednost. So igralci, ki so se odšli izboljšat, ostali pa ne. Primer Neymarja je drugačen. On se je enostransko odločil zapustiti Barco. Jasno je, da je Neymar velik igralec, športni del ni vprašljiv, to, kar ga obkroža, pa moramo oceniti. Verjamem, da imajo včasih člani kluba netočne informacije. Smo v obdobju iluzije, kjer se slišijo imena. A potrebujemo proračunsko ravnovesje. Videli bomo, kako bo z odhodi, nato bomo videli, katere igralce moramo pripeljati. So reči glede njegovega odhoda, ki jih ne razumem. Nam so sporočili željo igralca in potrebo po spremembi okolja," še pravi Cardoner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer je katalonski velikan v četrtek potrdil prihod dosedanjega vratarja Valencie, Brazilca Norberta Neta, ki je v zameno za 26 milijonov evrov odškodnine podpisal štiriletno pogodbo z odkupno klavzulo 200 milijonov evrov. Z Netom je Barcelona zakrpala vrzel, ki je nastala po slovesu Nizozemca Jasperja Cillessena, ki je odšel ravno na Mestallo, h klubu, ki je Barcelono premagal v letošnjem finalu španskega pokala v Sevilli (1:2). Cillessen je sicer "netopirje" stal devet milijonov več kot Brazilec, ki je odšel v nasprotno smer.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
30. 06. 2019 08.25
+1
Prihod Neymarja nazaj, bil bila ena velika sramota -klafuta za vodstvo Barce in pa popuščanje skesancu , ki si ne zasluži nobenega spoštovanja in še to za veliko denarja . Kdo bo prerezal Godrijski vozel astronomskih cifer nakupa teh nepismenih nogometašev in postavil stvari v normalno stanje . Uefa in Fifa prav gotov ne .
tekač
27. 06. 2019 19.56
+4
Neymar bo prej ali slej v Barceloni in grenka izkušnja mu lahko koristi ,da bo videl,da se v nogometu ne cedi samo med. Sedaj bo moral biti malo bolj zrel za igranje na visokem nivoju ali pa bo kariere konec. Na razpotju je.....
le?o
27. 06. 2019 19.45
+4
Pogreta župa ni več istega okusa.
dugi159
28. 06. 2019 20.26
+2
firewall
27. 06. 2019 18.12
+25
Tega klovna Barcelona ne potrebuje vec. Prinasa samo nemir v ekipo.
JackSparrovwvw
27. 06. 2019 17.26
-24
Neymar je ravno pravi za katalonske pocarje, originalen Parcelonar.
kritika1
27. 06. 2019 17.11
+23
Diplomatsko je povedal, da ga nočejo in da se lahko meče po tleh, kapital je zapravil že prvi teden po odhodu, potem pa samo še navzdol do nočnih klubov ..... poškodbe si celi na zelo poseben način?
Johnny_J
27. 06. 2019 16.57
+14
No evo, vceraj ste ga pa novinarji ze razglasili za tako rekoc Barcinga. Ampak, dokler so ovce sledilci, potem bodo tudi novinarski trači. Še bolj smešen članek je na drugi slovenski strani sportnega casopisa, oziroma televizije, kjer so napisali, da barca pripravlja teren za Neymarja, govori pa o tem, da so prodali Cilessena...šokantno!
janezpodre
27. 06. 2019 16.34
+27
10% igralnega časa igra, 10% se zvija v groznih bolečinah na zeleni trati, 80% je pa poškodovan, majnka mu še samo vamp in Rolex na vsaki roki, tko, ko ma un debeluh Maradona. V cirkus nej gre.
alien8potnik
27. 06. 2019 15.58
+20
štorast prevod. je google translate tole prevajal? v glavnem, človek je izrazil skepso glede neya. med drugim je rekel. da barsa ne razmišlja o tem, da bi podpisala z njim. da to vprašanje trenutno ni na agendi. da niso bili v kontaktu z njim. da je potrebno razumeti okoliščine, ki ga obkrožajo. da mora barsa skrbeti za uravnotežene finance. itn.