Nogomet

Barca še drugič v treh dneh zadala boleč udarec Realu: Rakitič mož odločitve v Madridu

Madrid, 02. 03. 2019 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Barcelone so še drugič v zadnjih treh dneh najhujšemu rivalu iz španske prestolnice zadali bržkone odločilen udarec v boju za osvojitev/ubranitev naslova španskih državnih prvakov. Na nabito polnem Santiagu Bernabeuu smo na vnovič izjemnem 'El clasicu' odločilni trenutek dočakali že v 26. minuti, ko je Ivan Rakitić mojstrsko ukanil nemočnega Thibauta Courtoisa za minimalno zmago 'blaugrane' 1:0.

STATISTIKA

Nadaljujejo se zmagoslavni trenutki katalonskega ponosa v španski prestolnici, ki so jo nogometaši Barcelone v zadnjih treh dneh osvojili dvakrat: najprej na povratni polfinalni tekmi kraljevega pokala (3:0), zdaj pa še v morda pomembnejšem obračunu 26. kroga Lalige, ko je že v 26. minuti z imenitnim pol-lobom in obenem odločilnim zadetkom Ivan Rakitić ugnal nemočnega čuvaja mreže 'galaktikov' Thibauta Courtoisa za minimalno slavje 'blaugrane' na Santiagu Bernabeuu (1:0).

Že začetek dvoboja je nakazoval povsem drugačen potek tekme, kot je bil tisti pred tremi dnevi, ko je Real predvsem v prvem polčasu zapravil nekaj imenitnih priložnosti, Barcelona pa je vse skupaj elegantno s tremi zadetki kaznovala za izločitev najhujšega rivala iz kraljevega pokala. Po začetnem 'otipavanju' sta si obe moštvi pripravili nekaj pol-priložnosti brez pravega zaključnega strela. Nato pa je nastopila že omenjena 26. minuta, ko si je strelec odločilnega zadetka Ivan Rakitić lepo izmenjal dvojno podajo s Sergiem Robertom na desni strani, nato ušel za hrbet prepočasnemu domačemu kapetanu Sergiu Ramosu in naposled s prefinjenim pol-lobom ukanil še nemočnega belgijskega reprezentančnega vratarja na začasnem delu v Madridu Thibauta Courtoisa.

Trenutek odločitve na el clasicu v Madridu: Ivan Rakitić je v 26. minuti mojstrsko ukanil nemočnega čuvaja mreže madridskega Reala Thibauta Courtoisa za bržkone odločilno zmago Barcelone v boju za naslov španskega državnega prvaka.
Trenutek odločitve na el clasicu v Madridu: Ivan Rakitić je v 26. minuti mojstrsko ukanil nemočnega čuvaja mreže madridskega Reala Thibauta Courtoisa za bržkone odločilno zmago Barcelone v boju za naslov španskega državnega prvaka. FOTO: AP

Barcelona blizu ubranitvi naslova
Najlepši priložnosti za 13-kratne evropske klubske prvake v prvem polčasu je zapravil kapetan hrvaške nogometne izbrane vrste Luka Modrić, čigar poizkus v 23. minuti je v zadnjem trenutku z nogo blokiral kapetan Kataloncev Gerard Pique, v 44. minuti pa je 33-letni Zadrčan z glavo meril prek vrat. V nadaljevanju ritem igre ni upadel; domači so v valovih pritiskali proti gostujočim vratom, Barcelona pa se je s pragmatično in čvrsto igro v obrambi uspela ubraniti pred vsemi poizkusi Reala. Barca bi lahko v 52. minuti povišala svoje vodstvo, ko je Luis Suarez stekel sam proti vratom 'belega baleta', a se je Urugvajec v zadnjem trenutku zapletel in lepa priložnost je splavala po vodi.

Junak Barcelone Ivan Rakitić je v 60. minuti večnemu tekmecu skorajda ponudil idealno priložnost za izenačenje izida, ko se je po nepotrebnem poigraval v lastnem kazenskem prostoru; do žoge se je dokopal agilni Vinicius jr., toda v zadnjem trenutku je nogo podstavil gostujoči branilec Clement Lenglet, ki je tako preprečil najhujše. Vse dvome o zmagovalcu bi lahko v 70. minuti rešil Ousmane Dembele, ki je iz neposredne bližine meril mimo leve vratnice, čeprav je imel na drugi vratnici samega Suareza. 

To je bil že šesti 'el clasicu' zapovrstjo brez uspeha Reala, pri čemer je Barcelona dosegla štiri zmage ob dveh remijih. Varovanci Ernesta Valverdeja imajo s to zmago kar 12 točk zaloge pred največjim rivalom, edini, ki lahko še ogrozi 'blaugrano', je madridski Atletico našega Jana Oblaka.     

Špansko državno prvenstvo, 26. krog, izid:
Real Madrid - Barcelona 0:1 (0:1)
Rakitić 26.

Postavi:
Real Madrid (4-3-3): Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon – Modrić, Casemiro (od 76. Isco), Kroos (od 55. F. Valverde) – Bale (od 61. Asensio), Benzema, Junior Vinicius. Trener: Santiago Solari.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (od 90. Semedo), Arthur (od 71. Vidal) – Messi, Suarez, Dembele (od 78. Coutinho). Trener: Ernesto Valverde.

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (270)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
04. 03. 2019 14.15
+10
Ne vem, zakaj non stop vsi toliko opevate tega Viniciusa? Kaj je pa fant naredil tako fantastičnega in vsemogočega, da ga tako hvalite? Edino, kar sem jaz doslej videl pri njemu je v glavnem popolnoma nekoristno preigravanje po levem krilu in streljanje s praznimi naboji. Kakšna je pa njegova statistika? Koliko golov je že dal, koliko asistenc? Koliko golov je padlo po njegovih preigravanjih? Nič od nič. In pravite, da je on najboljši igralec Reala? Ja potem so pa vsi ostali res čista tema. Saj ne rečem, da dečko ni talent in, da verjetno še bo kaj iz njega. Toda zaenkrat Real od njega še nima ravno nekega velikega efekta. In nekateri potem tega igralca celo primerjate z nekaterimi igralci, ki so svojo kvaliteto že dokazali?
resnicaosvobaja
04. 03. 2019 12.28
+12
Kaj bo, ko ne bo več Messija ? Ne vem....... ampak kadarkoli je vstopil v igro po poškodbi na koncu tekme kot menjava ali pa sploh ni igral, Barcelona ni nikoli zmagala z manj kot s 4 zadetki razlike, pa ni važno, kje so igrali ( 5:1 oktober 2018, 0:4 november 2015)
resnicaosvobaja
04. 03. 2019 12.29
+12
resnicaosvobaja
04. 03. 2019 11.48
+7
Zapirač +++.......Barcelona je spet dobila le bitki in ne vojne, ki bo trajala , dokler bo nogomet. Zadnje dve bitke pa spominjajo na Stalingrad.
blazter
04. 03. 2019 08.58
-10
Barca zmagala. Ok. Igra, tako tako. Ampak zanimivo je, da zadnja leta začetnik mega prestopov ,Real, v tem ne sodeluje. Barca pa troši. Mogoče so vzrok katalonske banke, ki nočejo posojati denarja? Mogoče so sponzorji LaLige? Dejansko je Real v takšni krizi, da ni igralca ekstra kvalitete, ki bi igral za njih, Perez pa tudi plače ne želi ponuditi prevelike? Dejansko v Madrid niso pripeljali v zadnjih letih igralca ,ki bi izstopal, no imeli so CR. Z njegovim odhodom ni golov, po moje tudi kakšen € v blagajni manjka. Pereza menjat? Prodat kakšnega igralca? Biti še nekaj let drugi ali tretji? Dejstvo je, da bo Messi prenehal igrati, takrat se bo tudi v Barci marsikaj spremenilo, Real mogoče čaka na to, in noče brezglavo trošiti za drugo mesto v LaLigi? Eh...
resnicaosvobaja
04. 03. 2019 09.25
+12
Očitno nekega denarja, ki je bil v preteklosti lahko na strani kluba brez dokazovanja izvora, pomoči države ni več, delo z mladimi slabo, cene igralcev pa v nebo. V klub morajo priti igralci, ki si v klubu želijo igrati. Lep primer igralci, ki si zmanjšajo plačo ali regresirajo prestop ali odpustijo agenta, da lahko igra za Barcelono. Barcelona ob menjavah igralcev z La Masie je potrošila ogromno, še vedno pa je od Messijevega podpisa na prtičku 2001 Real za igralce potrošil 1745 milijonov evrov, Barca 115 milijonov manj z De Jongom vred
grozjak
04. 03. 2019 11.01
+11
hmm, blazter, z vsem spoštovanjem, sam sem videl odlično igro barcelone in še boljšo potezo valverdeja, ki je z Vidalom ugasnil vse igralce reala na levem boku....In ne pozabi, Barca je igrala v gosteh, dvakrat!
Kollerik
04. 03. 2019 11.06
+9
bergi ++++++, igra Brace je bila vrhunska. Imeli so več priložnosti v napadu, kot real (ki je tudi igral dobro), da o res prijetnem presenečenju glede izvrstne obrambe Blaugrane (ter Stegen, Pique, Lengelet in nazadnje še Vidal, pa tudi Roberto je dobro opravil v obrambi) niti ne govorom.
bala sena
04. 03. 2019 07.52
+13
zakaj bi se pa messi moral truditi če je mel samo trening😋
Opazovalec2020
04. 03. 2019 07.43
+6
Neprecenljivo.
ehjaehja
03. 03. 2019 21.43
-53
Ni kej čestitke barci,dobili ste bitko vojno pa izgubili kajti vaš Messi spet nič posebnega mlad več ni tolko na drugi strani pa imamo 18letnega super talenta Viniciusa ki je povsem zasenčil messija ter ostale zvezdnike,le strelsko tehniko mora popraviti,Katalonci so kot na vrtiljaku ko jih mladenič obrača:D Vseeno je prihodnost svetla za kraljevi klub:) HALA MADRID!!!
Alen Vre?er
03. 03. 2019 21.48
+22
Vinicious bo se moral marsikaj pokazat in se naucit, da se bo videlo ce je tapravi. Zaenkrat strela v prazno. Ne vem zakaj ti tak gre Messi v nos. Da bo Vinicious ujel Messija je zlo malo moznosti. Poleg tega sploh ni vazn kak Messi igra, vazn, da ekipa zmaga.
ehjaehja
03. 03. 2019 21.50
-30
Ja sej nima veze samo pravim da je vinicius bil boljši od messija včeraj zakaj se takoj užališ čim nekdo odigra boljšo partijo od messija?
Johnny_J
03. 03. 2019 22.16
+19
Hahahaha, ko je vinicius dobil zogo, smo vedeli, da ni straha. Ko je do njega prisel pique, je kar sam zbezal od zoge. Messi pa v drugi prestavi in vsi so tresli, ko je dobil zogo.
dark horse
03. 03. 2019 22.18
+14
Haha kakšne blesarije od dvornega norčka 😂😂😂 še ene 5x si posnetek poglej potem pa se loti objektivnega komentiranja. Ampak pri tebi to ne gre ker si trol
sportko47
03. 03. 2019 22.25
+15
Noben ni užaljen če ti rečeš da je Vinicius boljši od Messija ! Čist noben , sam minus ti stisnejo... eni celo ne vedo kaj si napisu ... brez skrbi !
MarjanBor74
04. 03. 2019 07.47
+8
Daj enkrat objektivno komentiraj, Vinicius lahk da bo najboljši na svetu, lahko pa se bo izgubil v povprečju kot Realov super talent Asensio.
idiu3krasne
04. 03. 2019 10.45
+10
Zapirač Primerjat Vinkota z Messijem je kot da bi tebe primerja z travno biljko... seveda travna biljka premore več IQ-ja.
grozjak
04. 03. 2019 11.04
+8
Viniciusa je ugasnil Vidal, z asensiom in valverdejem in še kom vred....Prihodnost reala je morda svetla, a se bojim, da bo težko najti stikalo za luči.....
realmadrid
04. 03. 2019 11.39
+8
Daj kaj te nekaj v prazno nabijas, vinicius se ni blizu, da bi koga zasenco. Je dober ampak se bo trajalo predn bos lahko reko, da je nekoga zasenco.
mptour
04. 03. 2019 11.49
+8
Messi naredi več od celega tvojga baleta, samo, da stoji na igrišču. Mate vsi pol tolk dela, da on ne rabi narediti nič.
ledr
04. 03. 2019 14.05
+1
V čem pa je bil boljši??? V preigravanju "v prazno" ali v streljanju "v prazno"???
ehjaehja
03. 03. 2019 21.39
-26
Edini plus je bil da ko je super vini dobil žogo so Katalonci zelo trepetali ter tudi to da je bil najnevarnejši na igrišču in da je bil boljši od messija:D
Johnny_J
03. 03. 2019 22.18
+23
Ce ze moramo koga iz reala izpostavit, je to reguilon. Pob je res dober in prihodnost, ne pa vinicius...ti se spoznas na nogomet, kot krava na balet.
StarDeluxe
03. 03. 2019 22.23
+13
mptour
04. 03. 2019 09.22
+8
Ha, ha. Pa kje jih pobiraš? Na kermu programu ti tekme gledaš?
Alen Vre?er
03. 03. 2019 20.57
+11
Barcelona je najboljsa!!! Sivi baletek pac ne
idiu3krasne
03. 03. 2019 19.59
+19
Zapirač...da te ni zaprlo...donat popij....odpira...weeeee...weeeee
ledr
03. 03. 2019 19.52
+20
Na včerajšnji tekmi pa sem bil še posebaj presenečen nad Barcino obrambo. Tako vrhunske igre Barcelone ne pomnim vsaj zadnjih 10 let. Pique, ki ste ga v večini že pošiljali v penzijo in k Šakiri in nevem, kam še vse, je zadnjih nekaj tekem odigral resnično vrhunsko, včeraj fenomenalno. Čeprav mmikica pravi, da je cela ekipa včeraj odigrala vrhunsko (glede na končni rezultat se sicer s tem lahko strinjam), sicer pa ne. Suarez in Dembele zame včeraj pač nista bila na nivoju, Messi pa kot smo videli je v drugem polčasu v glavnem le še hodil po igrišču. A kljub temu, je to še vedno dovolj, da Barca premaga Reala v svojem trening centru v Madridu.
Kollerik
03. 03. 2019 20.46
+10
Nismo pošiljali samo Piqueja, tudi Suareza in Valverdeja..... :)
Kollerik
03. 03. 2019 20.46
+14
Še Vidal na s je postavil na laž tistih zadnjih 15 minut....
ledr
03. 03. 2019 21.22
+8
mmickica
03. 03. 2019 21.44
+9
Ledr, se stronjam glede Suareza za vcerajsnjo tekmo. Kae se tice Dembeleja, sem videla malo drugace kot ti, ocitno. Messiju se pa pozna, da ga muci ena rahla poskodba. Ne gre ravno na polno, ce res ni treba! Ampak tudi mene je navdusila predvsem njihova obramba. Tega res ze dolgo nismo videli pri Barci, obramba "ala Juve", ...
mmickica
03. 03. 2019 21.45
+10
Kolerik, res je. Se Vidal je odigral odlicno.
Kollerik
03. 03. 2019 22.57
+6
Danes sem si še enkrat ogledal vse skupaj.... Alba je prav tako sijajno odigral, pa Lenglet. Obramba od ena do pet....čista petka. Le kdo bi to verjel....
ledr
03. 03. 2019 19.46
+20
PIŠE SE ZGODOVINA!!! Ne pozabite tega, da je z včerajšnjo zmago Barca povedla v številu zmag proti Realu. Kljub temu, da je v Španiji dolgo časa vladala Frankova diktatura (mi nekoliko starejši se tega pač še spomnimo...) in, da je v tem času po "nekih pravilih" pač moral zmagovati Real, je Barca v novem tisočletju, to je v obdobju nekega čisto drugega in modernega nogometa izničila to Realovo (z diktatom doseženo) prednost. V tem novem tisočletju Barca ne samo, da Reala redno premaguje, ampak ga kar pogosto celo ponižuje. Zato še enkrat, BRABO Barca!!! Kapo dol!!!
zazezizozu
03. 03. 2019 19.40
-3
Haha Real se potaplja že celo desetletje. Dobro bluzite eni ni kaj. Seveda so trenutno res slabi. Ronaldo je šel in z njegovim odhodom bi morali spremenit vse, ker ko je on bil pri Realu se je igralo na njega in za njega. Enako bo nekega dne pri Barci ko odide Messi.
idiu3krasne
03. 03. 2019 19.55
+13
zakaj bluziš...Real je bil tepen od Barce 2x zaporedoma...in Messi se je drugo tekmo samo še sprehajal...kupi očala...
Anticripstoned
03. 03. 2019 18.50
+19
Dany75 zadnih 10 elclassicov na Sant B. 10 zmag Barce...tvoja teorija je... ni važno z Cr7 brez njega, z varom brez vara... Barca je največji klub vsrh časov
Dany75
03. 03. 2019 19.01
-17
Te zmage so zate vec vredne kot bilo ker naslov... kakor kdo... meni pa vec pomenijo trije zaporedni naslovi Reala v LP,cesar Barca nebo nikol povohala! Da pa je B najvecji klub vseh casov pa bi lahko razpravljala tri dni... itak vsak hvali svojega konja!
ledr
03. 03. 2019 19.39
+20
Če bi Barca osvojila tri naslove na tak način, kot Real, bi bilo mene kot navijača Barce pošteno SRAM!!! In s tem se zagotovo nikoli in nikjer ne bi hvalil.
Dany75
03. 03. 2019 19.51
-21
Hahahaha... seveda,ker za Barco sploh ne ves kolko afer in umazanih zmag,podkupovanj in naslovov je dosegla v svoji zgodovini. Daj nehaj bit pameten...
Kollerik
03. 03. 2019 20.48
+10
smo spet videli včeraj z ramosom...raje ugasni....
Iniesta116
03. 03. 2019 20.53
+10
Ve se kateri klub je 2x v zadnjih 10 letih osvojil trojček lovorik...real lahk o tem sam sanja
Dany75
03. 03. 2019 22.34
-8
ti itak vidis samo Ramosa in vse ves... ocitno pa ne poznas zgodovine svojega opevanega kluba! sramota zate.... res si troll
Kollerik
04. 03. 2019 12.22
+3
prej ko se sprijazneš s srebrnino, bolje bo
Kollerik
04. 03. 2019 12.23
+4
Aja, se opravičujem za netočnos, ATM je drugi.... torej je v igri samo še bron...
Anticripstoned
03. 03. 2019 18.01
+19
Najtežja stvar na svetu je biti navijač Reala M. Sožalje vsem
Dany75
03. 03. 2019 17.27
-9
Dany75
03. 03. 2019 17.34
-18
Na nobeni tekmi Barca ni nadigrala Reala... ima boljso realizacijo,Real pa nima nekoga ki bi znal zabit gol...vsega bo enkrat konec.. kakor teh zapravljenih priloznosti Reala,tako kot tudi teh zmag pri Barci.. ze cez noc se lahko vse obrne.. pride kaksna poskodba glavnih akterjev in ze se ti vse porusi.. Real ne igra slabo,le zakljuckov nima,in potrebno bo pripeljat nekaj novih da bo ekipa spet v pravem zmagovalnem ritmu ... oba el clasica bi bila postena ce bi se ko cala z remiji, a je Barca z izkusnjami znala kaznovat napake Reala in zmagal, zakar vse navijacem tudi cestitam! Tisti ki pa se znate le delat norca pa se pridete enkrat na svoj racun,da se bomo tudi mi lahko vam smejali... morda ne bo dolgo tega! Barca bo zasluzeno prvak Spanije,bo pa v LP verjetno bolj napeto kot eni peicakujete! V dobrem in slabem- Hala Madrid!
šumar
03. 03. 2019 17.36
+13
vecni izgovori vecno jokanje haha dvakrat zgubit doma v treh dneh ne mi govort real je bil boljsi haha če če če če če če haha pojma nimate s sodniki vred
Dany75
03. 03. 2019 18.16
-13
Daj ne nabijaj... nihce ne pravi da je bil Real boljsi.. enakovreden v igri je bil,ce tega ti ne vidis je to tvoj problem... druga zgodba je,ce ne znas izkoristit svojih priloznosti... ko je Barca v prvenstvu remizirala dva krat ste vsi njeni navijaci ze prodajali Zubareza,sinfali Piqueja , pa se koga... zaj so pa vsi najvecji carji... ti si le sllep in vidis samo najboljse stvari... ko pa bo slo kaj narobe ps se skrijes... bomo vidli kak bo ko bo slo kaj narobe,kako bos takrat glasen in ti jolal...
Kollerik
03. 03. 2019 18.48
+7
Dany, kar sprijazni se, da se Real potaplja že celo desetletje. Tale tvoja "enakovrednost v igri" stoji bolj na trhlih temeljih. Kot prvo, Real je zadnja dva el classica odigral na domačem terenu, kar je avtomatsko prednost za domači klub. Kot drugo, zmaga z skupno 4:1 (kraljevi) in 1:0 v La ligi je več kot očitna. Včerajšnja zaslužena zmaga Barce je tudi statistično prevesila tehtnico najboljšega v Španiji na Barcino stran. Itak pa že vsi vemo, razen nekaterih trdobučnežev, ki se furate na daljno zgodovino Reala, da je Barca zadnje desetletje absolutni favorit v Španiji. Neponovljiva postava Messi-Da Villa-Xavi-Iniesta-Puyol itd...z Guardilo na čelo pa je bila tudi najboljša na svetu.
Kollerik
03. 03. 2019 18.59
-1
265004
03. 03. 2019 19.05
+2
Tako je dany, tričetrt navijačev Barce tu gor ni navijačev ampak kavčarjev ki se ne spoznajo na šport vključno z zloglasno mickico....samo šimfanje če kaj ne gre. Določeni še sedaj iščejo dlako v jajcu....
Dany75
03. 03. 2019 19.07
-9
Ti kar uzivaj v tem,nimam nic proti,tudi ce si najbolj pameten na tem planetu...upam da mas kaj od tega,in da te Barca lepo placa! Vsak hvali svojega konja kot sem ze povedal,in zame je Real najvecji klub na svetu,ko pa pri Barci vec Messija ne bo,pa bos ti celo desetletje jokal,kaj sele da bi se kdaj veselil treh zaporednih naslovov Barce v LP!
Kollerik
03. 03. 2019 20.49
+4
šumar
03. 03. 2019 16.53
+11
najboljpametna na svetu zaprti in crips sta se skrila v luknje haha upam da tam tudi ostaneta za vedno kekca
Janezcesnik
03. 03. 2019 18.03
+4
To se je tud pricakoval ceprav sta bla pametna da se nebota
NESDSU
03. 03. 2019 16.34
+9
Maxx365
03. 03. 2019 15.04
+17
pričakujem, da bo tam nekje v torek proti večeru zaprti potihoma prilezel na portal, kot da se nič ni zgodilo
srebrnibreg
03. 03. 2019 16.11
+13
Lucky
03. 03. 2019 13.49
+11
Še ena rutinska zmaga. Mene veseli dejstvo, da imamo skoraj na vsaki tekmi druge junake. Ali je to posledica slabe ali dobre rotacije Valverde-ja si v prisotnisti strokovnjakov na tem portalu ne bi upal soditi. Včeraj se je izkazal Rakitic z golom, Vidal pokazal, kako se s pravočasnim podvajanjem ustavi Vincius, Roberto vsekakor bolje kot zadnjič Semedo. V bistvu, edini dolžnik je še vedno Coutinho. Do konca sezone mu ostaja še cca 20 tekem. Sanjsko bi bilo, da se prebudi in začne zadevat na koncu.
Lucky
03. 03. 2019 14.00
+19
Brutalna serija tekem se počasi končuje. Barca jo je začela zadržano, z izločanjem Lyona, pa bi se končala sanjsko. Osvojenega ni še nič, kaže pa lepo. Ko sem v 90-ih spremljal klasike in so vedno povedali kakšno je medsebojno razmerje zmag in porazov se mi je zdelo težko predstavljivo, da bi Real kdaj ulovili. Proti Realu, sodnikom, proti vsem mogočim, ampak evo, prišel je ta dan. Neprecenljivo in daje upanje, da jih kdaj ulovimo tudi po UCL naslovih.
Kollerik
04. 03. 2019 12.24
+1