Nogomet

Laporta zbral več glasov podpore kot ostali trije predsedniški kandidati skupaj

Barcelona, 12. 01. 2021 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V boju za predsedniški stolček pri nogometnem klubu Barcelona je vedno bolj napeto, v vlogi prvega favorita za to mesto pa je trenutno Joan Laporta, nekdanji predsednik katalonskega kluba. Laporta med glavnimi cilji vidi ureditev klubske finančne situacije, obnovo stadiona Camp Nou in – kar je najpomembnejše – zadržati Lea Messija v dresu Barce.

Predsedniške klubske volitve so načrtovane 24. januarja, a je bilo na to temo kar nekaj pomislekov, predvsem kar zadeva aktualno zdravstveno situacijo v Španiji. Joan Laporta, ki je v preteklosti že bil predsednik Barcelone (izvoljen je bil leta 2003), je tudi pred tokratnimi volitvami v vlogi prvega favorita. To je potrdil tudi z velikim številom glasov podpore, kandidat, ki je po izobrazbi pravnik, pa pravi: "Če so dovoljene izjeme, kot je odhod na delo in podobno, potem je mogoče tako narediti tudi pri volitvah. V državi, kjer ljudje delajo na službenem mestu, lahko tudi volijo. Tako lahko opravimo volitve ob upoštevanju vseh zdravstvenih ukrepov, in to ne bi smelo biti težava."

Kot poročajo španski mediji, je Laporta leta 2015 kandidiral s 4807 podpisi (in izgubil), Josep Maria Bartomeu, zadnji predsednik katalonskega kluba, ki je moral lani odstopiti, pa je nazadnje zbral 9093 podpisov in bil tudi izvoljen. Tokrat je Laporta zbral kar 10.257 glasov, kar je neverjetna številka. V igri so še trije kandidati, a vsi skupaj niso zbrali toliko glasov kot Laporta: Victor Font (4710), Toni Freixa (2821) in Emili Rousaud (2501).

Do sedaj je rekorder po številu glasov nekdanji predsednik kluba Sandro Rosell, ki je leta 2010 zbral 12.635 glasov in bil takrat tudi izvoljen za štiri leta.

Joan Laporta
Joan Laporta FOTO: AP

Laporta opozarja, da lahko prestavitev volitev in čakanje klub drago staneta. Treba je čim prej začeti z delom, saj bo sicer klub imel težave: "Barca ne sme nič več čakati, zapravljamo 'zlate' priložnosti, kot sta januarski prestopni rok in začetek sanacijskega načrta za našo finančno situacijo. Barca nima potrjenega poročila finančnega proračuna za prejšnjo sezono in je brez proračuna za sezono 2020/2021. Takšnih težav si ne smemo dovoliti in moramo čim hitreje ukrepati ."

Začasni predsednik kluba je Carlos Tusquets, Laporta pa ob morebitni izvolitvi med drugim obljublja nove kvalitetne igralske okrepitve v klubu, obnovo stadiona Camp Nou in – kar je najverjetneje najpomembnejše – da bodo zadržali prvega zvezdnika, Lea Messija. Argentinec je hotel že lani poleti zapustiti klub, a je moral ostati. 

"Želim si, da bi lahko praznovali obletnico, 125 let kluba, na novem Camp Nouu in da bi bil z nami tudi Leo. Če bom predsednik Barcelone, bom videl, kaj mu lahko ponudim glede na klubske zmožnosti tako s finančnega kot s športnega vidika. Vem, da želi osvojiti Ligo prvakov z Barco, in moramo zagotoviti vse, kar zadeva moštvo, da bo videl, da je to mogoče," pravi Laporta.

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
13. 01. 2021 19.37
+1
Laport v par stavkih povedal vse in tudi vse je izvedljivo....
cripstoned
13. 01. 2021 18.09
samo 11 komentarjev vkljucno z mojim...verjamem da lahko moj komentar ima vec podkomentarjev kot pa celotna novica o novem predsedniku barcelone...to je ta moc cripsija in nemoc hejterjev..
resnicaosvobaja
12. 01. 2021 18.35
+6
Dejstvo je tako, da kdorkoli že bo, bo boljši kot Bartomeu. Laporta bo sebi naredil največjo uslugo, če svoje prejšnje uspehe enostavno pozabi in se spoprime s težavami, kot da je prvič na tej funkciji. Messi je ikona za ves svet, kaj šele za Barcelono. Če bo Messi še naprej srečen v Barceloni nima niti enega razloga za odhod, ne on , ne Barcelona. Z njegovim nasmehom na obrazu pa bomo največ profitirali ljubitelji nogometa, pa če bo ostal ali pa če ne bo. Če je prav, da v Realu ostane 35. letni Modrič, po IFFHS tretji playmaker desetletja, potem je še bolj logično da zadrži Barcelona najboljšega playmakerja desetletja in GOAT. Enega je Barcelona že izpustila in tokrat bi morali prisluhniti Cruyffu, ki je rekel, da še vedno dela napake , a nikoli istih...
TEDO84bv0MEDO
12. 01. 2021 18.47
-1
Saj Messi ni srečen in bo šel, ko s pogodbo ne bo več zvezan na Barco.
Johnny_J
12. 01. 2021 19.26
+3
Resnica drži kot pribito, Laporta mora začeti znova in men se zdi, da bo Messi ostal. Dvomim, da ima resno željo iti drugam in sedaj, ko bo prišel človek, ki mu zaupa, bo to željo po končanju kariere v barci še okrepil. Tudi ekipa ima potencial, da osvoji še nekaj pokalov z Messijem.
Frel
12. 01. 2021 18.04
-1
dejansko dobra novica za barco. pod njegovim vodstom je barca bila najboljša, morda se to ponovi. vsekakor pa ne pričakujem več astronomskih zapravljan za igralce ala Griezmann, Counthinio, itd. pa tudi kaj več se znajo posvetiti LaMasili katera je dala nevejretne talente ala Iniesta, Xavi, Puyol ter druge. vsekakor pa je napaka, da poskušajo messija zadržati v klubu. enostavno enkrat bo šel in kaj bo potem? zazijala velika luknja, namesto da bi se mladi razvijali ter klub pripravljali za naslednja leta forcirajo že nekoliko prežvete legende ala Messi, Busquec, Pique, Alba, itd. nevem kako na to gledajo navijači barce, ampak morda je to v zadnjem času edina dobra novica iz barcinega tabora.
Kollerik
12. 01. 2021 19.02
+2
,,vsekakor pa je napaka, da hočejo Messija obdržati v klubu,, 😆🤣🤣🤣🤣🖕
Frel
12. 01. 2021 21.59
+0
lej sem utemelil zakaj je to napaka. kaj več kot to ne morem. in nisem edini ki tako misli.
Kollerik
13. 01. 2021 08.43
+1
Kollerik
12. 01. 2021 17.42
+5
Obnova stadiona....s čim le. Naj raje ekipo izbrusijo (obramba) in Messija obdržijo. Šele potem obnova
Mother Russia
12. 01. 2021 17.35
-6
Barca ne potrebuje novega predsednika. Vse njene težave bi rešil Herr Flick!
samomojemnenje
12. 01. 2021 21.29
+1
Boš jezen, če bo to še prej uspelo senoru Pochetinu?