Nogomet

Barcelona brez odškodnine pripeljala obetavnega Todiboja

Barcelona, Toulouse, 08. 01. 2019 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pripravam članske ekipe Barcelone se bo poleti pridružil 19-letni francoski branilec Jean-Clair Todibo. Katalonci so se z dosedanjim članom prvoligaša Toulousa dogovorili za prihod brez odškodnine, saj se mu pogodba s poletjem izteče.

Športni direktor Barcelone je nekdanji član katalonskega ponosa, Francoz Eric Abidal (desno).
Športni direktor Barcelone je nekdanji član katalonskega ponosa, Francoz Eric Abidal (desno). FOTO: AP

Ključen za hitro in uspešno opravljena pogajanja z Jeanom-Clairom Todibojem in njegovimi zastopniki naj bi bil športni direktor Barcelone Eric Abidal, ki je 19-letnega rojaka prepričal, da se je za ponudbo Kataloncev odločil raje kot za tiste, ki sta ju, med drugimi, poslala Manchester City in Juventus. Todibo vse od novembra za Toulouse ne igra, saj ga je vodstvo postavilo "na hladno", potem ko je postalo jasno, da jih namerava poleti zapustiti brez odškodnine. Z januarjem se je lahko začel neovirano pogajati s snubci, ki jih kot že rečeno ni manjkalo, Barcelona pa je v torek potrdila, da je dobila bitko.

TODIBO

"Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z FC Barcelono od julija 2019 naprej. Gre za več kot klub in hvaležen sem jim za zaupanje," je Todibo na družbenih omrežjih zapisal v francoščini in španščini. "To bo nova etapa v tem začetku moje kariere in dal bom vse, kar imam, da bi dosegel velike reči. V tem trenutku sem nogometaš Toulouse FC in sem na voljo, da ves čas, kolikor mi ga je še ostalo v klubu, pomagam mojim soigralcem. Tef (Toulouse, op. a.) mi je omogočil rasti in odkriti Ligue 1 in za to jim bom vedno hvaležen. Hvala." 

Eden možnih naslednikov Gerarda Piqueja
Todibo, čigar telesne danosti primerjajo s članom madridskega Reala Raphaëlom Varanom, ki je podobno "neznan" v Španijo prišel iz vrst Lensa, se bo pripravam Barcelone pridružil poleti, klub pa ni razkril dolžine pogodbe. Do aktualne sezone Todibo v najmočnejšem francoskem prvenstvu Ligue 1 ni igral, je pa po debitantskem nastopu avgusta proti Bordeauxu nemudoma navdušil. Po desetih tekmah so ga zaradi že omenjenih pogodbenih nesoglasij poslali nazaj v rezervno moštvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že zdaj je jasno, da se bodo glede na njegove poletne predstave pri Barci odločili, če ga bodo zadržali ali pa ga bodo poslali na kaljenje v tujino. Vse je najverjetneje odvisno od uspešnosti lova za zvezdnikom nizozemskega Ajaxa Matthijsom de Ligtom in predstav še ene zimske okrepitve, Kolumbijca Jeisona Murilla, ki ga lahko po šestmesečni posoji Katalonci poleti za 25 milijonov evrov odkupijo od Valencie.

Španski državni in pokalni prvaki so se z Murillom želeli zaščititi pred morebitno operacijo Samuela Umtitija, veliko težav s poškodbami pa ima še vedno tudi Thomas Vermaelen, medtem ko naj bi Todibo in De Ligt predstavljala dolgoročnejši rešitvi, ko se bo nekoč poslovil kmalu 32-letni Gerard Pique, tudi Vermaelen naj bi igral zadnje mesece na Camp Nouu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
11. 01. 2019 13.37
-1
Čeprav bo moja izjava zgledala malo rasistično ampak, Barca bo ja počasi imela tričetrt ekipe črne???
Johnny_J
08. 01. 2019 21.10
+4
Dober zgleda, podobno kot Pique ima očitno veliko željo po golu, da je pa zastonj, pa le kapo dol Abidalu.
botihh
08. 01. 2019 16.02
-19
Barca ma očitno namen nasledno sezono igrat z 6 centralnimi branilci pa z 14 vezisti
šumar
08. 01. 2019 20.26
+9
ti ze veš haha vazn da vi kupujete same bisere haha
User513426
09. 01. 2019 07.13
+1
botihh
09. 01. 2019 19.49