Nogomet

Barcelona ga je spregledala, City in Chelsea pa zanj ponujata pravo bogastvo

London, 02. 08. 2022 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je večina najuglednejših evropskih nogometnih klubov pred skorajšnjim začetkom nacionalnih prvenstev praktično že zaključila s sestavo svojih moštev, gre kljub temu pričakovati, da bomo do zaključka poletnega prestopnega roka priča še kakšnemu zanimivemu prestopu. Za enega od teh konkurira tudi nesojeni levi bočni branilec Barcelone Marc Cucurella.

Da bo ironija še večja, na Camp Nouu v zadnjih dneh in tednih mrzlično iščejo rešitev prav za levi bočni položaj, kjer po besedah glavnega trenerja Xavija Hernandeza zeva velika luknja. 

Barcelona je bila sicer v dozdajšnjem poteku poletnega prestopnega roka zelo dejavna; Med drugim sta jo okrepila "kapitalca" Robert Lewandowski in Raphinha, obrambna vrsta je močnejša za nekdanjega člana londonskega Chelseaja Andreasa Christensena, zvezni vrsti pa bo med drugimi poveljeval še donedavno član aktualnega italijanskega državnega prvaka AC Milana Franck Kessie. A pereče vprašanje, na katerega klubsko vodstvo Blaugrane še ni našlo (pravega) odgovora, je povezano z levim bočnim položajem. Slednjega bi lahko, če bi bilo še ne tako dolgo nazaj več posluha s strani stroke, brez večjih težav zapolnil član mlajših starostnih kategorij Barcelone Marc Cucurella (24), ki že lep čas kaže odlične predstave v dresu Brightona v angleški Premier ligi.   

Marc Cucurella ni dobil prave priložnosti pri Barceloni, zdaj pa se za njegove usluge zanimata angleška velikana Manchester City in londonski Chelsea.
Marc Cucurella ni dobil prave priložnosti pri Barceloni, zdaj pa se za njegove usluge zanimata angleška velikana Manchester City in londonski Chelsea. FOTO: AP

Cucurella ni skrival razočaranja, ko je moral lani po dveh sezonah posoje v dresih Eibarja in Getafeja zapustiti Iberski polotok. Novo priložnost je, kot že omenjeno, našel v Brightonu, v naslednjih dneh pa bi mu lahko uspel sanjski prestop v enega od velikanov otoškega nogometa. Večina tamkajšnjih (relevantnih) medijev namreč poroča, da se za tega 24-letnega španskega nogometaša zanimata tako aktualni angleški državni prvak Manchester City kot tudi londonski Chelsea. 

Oba kluba sta za usluge levega bočnega branilca pripravljena odšteti pravo malo bogastvo v vrednosti 60 milijonov evrov, kar je trikrat več od zneska, ki ga je Brighton odštel lansko poletje (18 milijonov evrov). Cucurella je v dresu članskega moštva Barcelone odigral pičlih sedem minut, v svoj življenjepis pa je dodal tudi en nastop za špansko izbrano vrsto. Kakor koli se bo zgodba Marca Cucurelle odvijala v prihodnje, je kot na dlani, da so v vrstah katalonskega velikana izpustili lepo priložnost, da z v domačem okolju vzgojenim nogometašem že v naslednji sezoni krenejo v lov za vsemi razpoložljivimi lovorikami.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
03. 08. 2022 19.02
bomo videli, vse naj mu zelim kjer koli bo ze igral
Lucky
02. 08. 2022 17.27
+3
Čudno tole. A bojo zdej bočni branilci vredni 60 miljončkov, ali je Chelsea zgubu kompas? Sploh, če drži podatek, ki ga je navrgel friend, da je imel lani 1 asistenco in 1 gol. Seveda je kvalitetn branilec. Ampak za 60 miljončkov ti mora prnest res neko dodano vrednost. Tolk boljši od Alonsa pa dvomim da bo. Kolk ga je Barca spregledala, je stvar debate? Če gledaš, da si želijo Alonsa in se kot rezervna varianta omenja celo Reguillon od Reala, potem ogromno.
User792410
02. 08. 2022 12.39
+14
Marca Cucurella sem večkrat gledal ko je igral še za Getafe in lahko rečem, da gre za solidnega in dobro tehnično odlično podkovanega igralca, ki pa ga trenerji po pravilu tiščijo na položaj levega bočnega branilca, čeprav je daleč od tega, da bi po svojih tako fizičnih in tehničnih karakteristikah to zanj najprimernejši položaj. Fanta je po navadi polna kompletna leva stran, od obrambe do napada. Večkrat ga zelo rado, z obzirom na katerem položaju igra, včasih prehitro povleče v napad in potem ima njegova ekipa, ob prekinjenih napadalnih akcijah, lahko tudi težave. Marc Cucurella je kot branilec že v štartu fizično hendikepíran proti nasprotnikovim robustnim igralcem, saj je za klasičnega branilca prenizek in prelahek. Glede na njegovo tehnično znanje imam mnenje, da bi bil mogoče bolj uporaben v vezni liniji!? Je pa res, da je kot branilec "siten kod podrepna muha" in zelo borben nogometaš, ter s tem dobro nadomešča svoje fizične pomanjkljivosti. Skratka Marc Cucurella je daleč od tega, da bi bil klasični levi branilec, kot bi se dalo sklepati iz vsebine tega prispevka, je pa zelo dober nogometaš!
franci1972slo
02. 08. 2022 12.25
+2
Zamujate z objavo, podpisal za Chelsea.
User792410
02. 08. 2022 14.56
+4
Za enkrat podpisano še ni, bo pa to skoraj zagotovo v prihodnjih dneh, če že ne urah!? Pred par urami je eden izmed vodilnih otoških medijev poročal, da se je Cucurella danes s Chelsea dogovoril o osebnih pogojih prestopa, zdaj pa sta na vrsti še oba kluba, da dokončata in podpišeta dogovor. Ob tem pa zraven poudarjajo, da naj bi Chelsea izboljšal Cityjevo ponudbo in dodatno v posel vključil še mladega 19 letnega centralnega branilca Levija Colwilla, sicer angleškega reprezentanta U21, ki so si ga menda zaželeli v Brightonu!?
Vladimir.Krutov
02. 08. 2022 11.33
+4
Spisek je daljši kot ponedeljek po vikendu.....
NEKDO_PAČ
02. 08. 2022 11.27
+3
Glodavci!!!!!! samo glodatee in glodate