Nogomet

Barca in Real gledata v prihodnost: Malen in Haland naslednji tarči

Barcelona, Madrid, 11. 10. 2019 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Velikana španskega prvenstva Barcelona in Real Madrid naj bi podrobno spremljala razvoj dveh talentiranih napadalcev, ki sta v tej sezoni Lige prvakov že nekajkrat zablestela. Katalonci so "vrgli oko" na Nizozemca Donyella Malena (PSV Eindhoven), medtem ko Madridčani razmišljajo o norveški senzaciji v vrstah Red Bull Salzburga Erlingu Halandu.

Haland (na fotografiji) slavi po svojem zadetku na Anfieldu v Ligi prvakov.
Haland (na fotografiji) slavi po svojem zadetku na Anfieldu v Ligi prvakov. FOTO: AP

Po poročanju madridskega dnevnika AS Real Madrid vztraja pri svoji "politiki pozornih ušes in odprtih oči", ko gre za iskanje najbolj talentiranih mladih nogometašev. Enega Norvežana so pred leti že pripeljali, Martin Odegaard trenutno sicer blesti na posoji pri Real Sociedadu, kmalu pa bi se lahko rojaku v Madridu pridružil še Erling Haland.

Postavni 19-letni napadalec Red Bull Salzburga je v tej sezoni dosegel že 18 golov na 11 tekmah, najodmevnejši so bili njegovi trije zadetki v mreži belgijskega Genka ob debiju v Ligi prvakov, ko je za več kot dve leti presegel rekord ukrajinske legende Andrija Ševčenka kot najmlajši s hat-trickom med evropsko elito. Nato je 1,94 metra visoki strelec zatresel še mrežo Liverpoola na Anfieldu, kjer je rdečim v nori tekmi uspelo premagati goste s Solnograškega (4:3).

HALAND

(Za zdaj) še ni preveč drag
"Strategija kluba se ni niti malo spremenila, čeprav je v ekipi že lep šopek mladih tujih talentov (Valverde, Vinicius, Rodrygo ...) ali pa nabirajo kilometre na drugih lokacijah v čakanju na vrnitev domov (Odegaard, Kubo in na primer Lunin)," poroča AS.

Madridski dnevnik dodaja, da bi se Haland popolnoma skladal s to filozofijo, njegova cena (Salzburg je zanj leta 2018 plačal vsega pet milijonov evrov) pa ne bi bila pretirana, specializirana spletna stran Transfermarkt.de trenutno tržno vrednost Skandinavca ocenjuje na 12 milijonov evrov.

Vrhunci tekme Liverpool Salzburg (pri 2:30 na posnetku):

Na dieti Cristiana Ronalda
"Talent ni vprašljiv. Na Norveškem se poznavalci in navijači še niso odločili, kateremu supernapadalcu je bolj podoben. Nekateri verjamejo, da (Marcu) Van Bastenu, drugi se odločajo za modernejšega referenta, (Zlatana) Ibrahimovića. V tej nordijski državi je dvignil navdušenje, njegov izbruh pa spominja na tistega Odegaardovega (le leto je starejši od njega). Razvoj Halanda je bil spektakularen. V zadnjih štirih letih se je raztegnil in zrasel za več kot dvajset centimetrov, do trenutnih 1,94 metra, kar pa ni nujno, da je končna višina. Do tega trenutka je kopiral dieto Cristiana Ronalda," piše AS.

Haland na naslovnici dnevnika AS z naslovom "Goli prihodnosti":

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zastopa ga vsemogočni italijanski agent Mino Raiola, ki naj bi z Norvežanovim blagoslovom zavrnil ponudbo Juventusa pred odhodom k Salzburgu. Njegov velik oboževalec naj bi bil tudi rojak na klopi Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, a vprašanje je, ali bo legendarni napadalec na klopi "vragov", ki so spet v hudih rezultatskih škripcih, zdržal toliko časa, da bi se prestop zgodil.

"Tako dober je, da ga bomo morali skrivati," se je takrat, ko je Halanda kot 16-letnika vodil pri Moldeju in mu ponudil prve priložnosti v članski konkurenci, šalil Solskjaer, poroča AS. Madridski dnevnik še poroča, da Real torej podrobno spremlja talentiranega Norvežana, čeprav je klub poleti okrepil še ne 22-letni srbski napadalec Luka Jović. Prvi napadalec "kraljevega kluba" Karim Benzema bo namreč decembra dopolnil 32 let, Realu pa, da naj ne bi bilo preveč mar, na katerem položaju potencialne okrepitve igrajo, le da izpolnjujejo postavljene kriterije klubske usmeritve. In Haland za zdaj več kot očitno jih.

Malen (na fotografiji) v majici nizozemske izbrane vrste.
Malen (na fotografiji) v majici nizozemske izbrane vrste. FOTO: AP

Kdo bo naslednik Suareza pri Barceloni?
Medtem načrtovanje za prihodnost poteka tudi pri Realovi največji tekmici Barceloni. Prihodnost edinega pravega osrednjega napadalca v ekipi Luisa Suareza je še zavita v tančico skrivnosti, pogodba ga na Camp Nou veže le še do leta 2021, a bolj kot ne je že jasno, da je prioriteta Kataloncev nogometaš, ki bi bil podoben Urugvajcu. Potem ko so dolgo časa spremljali Jovića in je nekdanji član Benfice in frankfurtskega Eintrachta na koncu pristal v Realu, vodstvo španskih prvakov po poročanju dnevnika AS "išče naslednika Luisa Suareza", in sicer so pod drobnogledom napadalci, stari med 20 in 26 let, ne pa "nedosegljivi zvezdniki".

MALEN

Barci je zelo všeč tudi 22-letni Interjev Argentinec Lautaro Martinez, ki je za nameček tudi zadel na nedavnem medsebojnem obračunu v Ligi prvakov (2:1), a trenutno je morda še višje na seznamu želja mladi Nizozemec Donyell Malen. 20-letni član PSV Eindhovna, zanimivo, tudi Suarez je lep del svoje kariere preživel v Eredivisie (Groningen, Ajax), pa naj bi bil v prihodnjih mesecih oziroma letih tudi tarča Reala.

Izjemna predstava Malena na septembrski tekmi državnega prvenstva proti Vitesseju, ko je zabil vseh pet golov proti ekipi slovenskega reprezentanta Tima Matavža:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leao, Osimhem ...
"Barca sledi tudi Lillovemu Rafaelu Leau, Portugalcu, nekdanjemu članu francoskega kluba in zdajšnjemu članu Milana. Tu je tudi Victor Osimhem, trenutni napadalec francoske ekipe, ki je zabil osem golov na 11 uradnih tekmah v Ligue 1 in Ligi prvakov. Nigerijec je ena največjih senzacij sezone in v pisarnah Barce ga niso spregledali," še poroča AS.

"Barca je že poslala nekaj signalov nogometašem, toda natančneje bo pomerila od januarja . Kar zadeva sezono, pa ni debate, to ve tudi Luis Suarez. A zaradi vprašanja načrtovanja bo 'blaugrana' podpisala pogodbo z napadalcem prihodnosti. Nato pa se bo Urugvajec odločil, ali bo ostal."

MARTINEZ

LEAO

OSIMHEM

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
11. 10. 2019 13.12
+3
OK. Torej morebiti Håland (19 let, CF) in Rúben Neves (22, DM). Igrajo pa že Jović (22, CF), Ødegaard (20, AM), Lunin (20, GK), Vallejo (22, CB), Reguilón (22, LB), Hakimi (20, RB), Ceballos (23, CM), Kubo (18, AM), Militão (22, CB), Reguilón (23, LB), Javi Sánchez (23, CB), Odriozola (24, RB), Fede (21, CM), Vinícius Júnior (19, LW, RW), Asensio (24), Rodrygo (19, LW, RW), Mendy (24, LB)... + izkušeni igralci. Ni slabo. Sploh ni slabo.
Trend01
11. 10. 2019 13.15
+2
Ops. Pa Brahim Díaz (20 let, AM, RW, RM, LM)
Anticripstoned
11. 10. 2019 20.06
+0
trend koliko % od prodanegadresa dobijo igralec klub proizvajalec? hvala za odgovor
Barni3
11. 10. 2019 20.41
a 2 Reguilón majo en ma 22 an pa 23 let in oba igrata lb :D
Trend01
11. 10. 2019 20.52
+1
@Barni - se opravičujem. V "bistvu" je oboje pravilno. Ne vem zakaj sem ga 2x pisal. Napaka. Praznuje pa v decembru.
cripstoned
12. 10. 2019 09.11
-1
trend bravo za komentar...o tem govorim...real madrid ima top mladenice in ni ga vrag da bodo nekateri od teh z realom spisali spet svojevrsten uspeh...
cripstoned
12. 10. 2019 09.12
-3
ruben neves je pa must do opcija za zidana in real madrid...