Nogomet

Barcelona padla brez Messija, Valverde pravi: To sem moral storiti

Sevilla, 24. 01. 2019 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Lionel Messi je bil tudi tokrat v središču pozornosti, čeprav prve četrtfinalne tekme španskega pokala v Sevilli sploh ni odigral. Argentinčevo ime je ob porazu njegove Barce z 0 : 2 odmevalo zaradi dejstva, da ga je trener Ernesto Valverde pustil doma, brez Južnoameričana pa je branilka državnega in pokalnega naslova utrpela poraz, po katerem jo čaka težko delo na povratnem dvoboju.

Pablo Sarabia Jasper Cillessen Amadou Semedo
Pablo Sarabia Jasper Cillessen Amadou Semedo FOTO: AP
Ob golu Seville za 2 : 0 je strelec Wissam Ben Yedder dvignil dres in pokazal sporočilo za ponesrečenega argentinskega nogometaša Emiliana Salo, ki ga po strmoglavljenju letala še vedno iščejo v Angleškem kanalu. "Za mojega brata. Bodi močen, Emiliano Sala," je v španščini zapisal Ben Yedder, ki si je z Argentincem več sezon delil francoske zelenice.

"Če mi je žal, da sem ga pustil doma? Ni mi žal. To sem moral storiti," je bil po porazu s Sevillo jasen Barcelonin trener Ernesto Valverde, ki je ob odsotnosti Lionela Messija zgolj nekaj deset ur po prihodu iz Sassuola v prvo postavo uvrstil Kevina-Princa Boatenga, na klopi pa pustil Jordija Albo, Philippa Coutinha in Luisa Suareza. Po prvem polčasu brez golov je domača Sevilla slavila z goloma Pabla Sarabie in Wissama Bena Yedderja, Barca pa kljub nekaj zrelim priložnostim, blizu sta bila Brazilca Malcom in rezervist Coutinho, ni uspela doseči vedno tako zelo pomembnega gola v gosteh.

TEKMA

Vodilno ekipo Primere Division tako pred povratno tekmo na Camp Nouu čaka veliko dela, če želi v tekmovanju, v katerem je zbrala največ lovorik v Španiji, nadaljevati z nastopi. Pod drobnogledom je dan po tekmi pričakovano predvsem Valverdejeva odločitev, da proti eni najmočnejših ekip v državi, ki je sicer močno razočarala na nedavnem derbiju z Real Madridom, odpočije številne nosilce, čeprav so dali Katalonci, tudi z Messijem na čelu, že na začetku sezone vedeti, da bodo večino svojih moči letos usmerili v osvojitev izmuzljive Lige prvakov.

Valverde: Ko menjaš, veš, da tvegaš
"Morda nam je manjkalo to, da si nismo ustvarili več priložnosti za gol. V drugem polčasu je bil trenutek, v katerem nismo prihajali do gola. V prvem polčasu smo tekmo bolj ali manj nadzirali, a tekmo lahko definira ena sama akcija," je s pojasnjevanjem razlogov za četrti poraz v sezoni v vseh tekmovanjih nadaljeval Valverde.

"Zahteval sem menjave. Menil sem, da je to najbolje za nas, ko pa menjaš, veš, da tvegaš. Ko zmagaš, si zadel, ko pa izgubiš, nisi. V nedeljo nas čaka pomembna tekma, ki jo želimo dobiti in že zdaj razmišljamo tudi o povratni tekmi (s Sevillo, op. a.). Vedno je tako, gre za verjetnostni račun. Včasih zadeneš iz prve (priložnosti, op. a.) in se vse spremeni. Oni so izkoristili, kar so imeli, mi smo imeli tisto z Malcomom in Coutinhom, a morali bi si ustvariti več. Boateng? To je bila odločitev, za katero sem menil, da jo moram sprejeti. Nismo imeli veliko manevrskega prostora. Smo 23. januarja in udeleženi v treh tekmovanjih, zato je treba dozirati. Menil sem, da je to najbolje, da bi (Boateng, op. a.) odigral uro, Luis Suarez pa pol ure."

Pique (na fotografiji) je s kapetanskim trakom na roki poveljeval precej luknjičavi obrambi Barce.
Pique (na fotografiji) je s kapetanskim trakom na roki poveljeval precej luknjičavi obrambi Barce. FOTO: AP

Pique namignil, da se z izpadom Katalonci ne bi obremenjevali
Vsaj malce presenetljive izjave je po obračunu na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana podal sredin kapetan Barcelone Gerard Pique. Katalonski branilec v paru z nekdanjim članom Seville Clementom Lengletom ni imel svojega večera, po porazu z 0 : 2 pa je dejal, da na Camp Nouu ne bodo zganjali prevelike panike, če se bo letošnja pokalna pot končala že pred polfinalom.

"Precej smo tvegali, a se ni dobro razpletlo. Z našimi navijači bomo gotovo poskušali, najprej pa moramo igrati proti Gironi v LaLigi, da bi se lahko nato osredotočili na morebiten preobrat," je za televizijo Gol povedal Pique. "Ostaja nam povratna tekma na Camp Nouu, a oni so bili boljši in izkoristili so priložnosti ter prišli do lepe prednosti. Če bomo obrnili reči, potem dobro, sicer pa nam ostaja drugo leto. Teh tekem je za igralce preveč. Imamo pa zelo konkurenčno ekipo in trener želi, da igramo vsi. Messi? Na igrišču Seville je vedno zelo težko, tako z dobrimi kot brez njih. Težko se je postaviti po robu Sevilli, a moramo zbrati moči za Camp Nou. Če pa Messi igra ali ne, pa je odločitev trenerja."

Vrhunci tekme Sevilla Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Debitant Boateng, ki je nekajkrat lepo zadržal žogo, a ni prišel v pravo priložnost za gol, je dodal: "Vse skupaj je bilo nekaj zelo posebnega, a sem jezen in žalosten. Tekma je bila zelo zapletena in težka. Če bi zadeli v prvem polčasu, ko smo nadzirali tekmo, bi bilo vse skupaj drugače. Moramo se dobro pripraviti za naslednje tekme. Je pa težko igrati z le enim treningom. Ne poznam gibanj, a gotovo se bo to popravilo. Res se želim vrniti v igro. Trener mi je rekel, da igram na en dotik in da pritiskam na branilce. Da se ne smem nehati boriti."

POSTAVI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
25. 01. 2019 09.07
treba bo menjavo generacij
KavčStrokovnjak
25. 01. 2019 08.57
+0
Zgleda je največja hiba Barce slaba fizična pripravljenost 10ke. Kondicijsko ga še moja psica nabriše. Pa verjetno v teku na 1000m tudi... Nobena skrivnost ni, da ima Leo doma fitness studio samo za okras. V času Pepa skoraj ni bilo rotacij. Ena in ista zasedba je igrala VSE tekme in osvajali so kar se je osvojiti dalo. Danes so ti igralci "ostareli" in so očitno kondicijsko preslabo pripravljeni.
apodgra
25. 01. 2019 08.47
+4
Moti me izjava , da je vsaka taka rotacija tvegana .Potem pa res ne vem ,zakaj se toliko krat zateka k tveganosti . Potem pa naj uporablja tisto metodo, ki ni tvegana in je uspešna za ekipo. Če bi imel vsaj malo zdrave kmečke pameti, potem takih neumnosti ne bi počel. Imaš občutek , ko da vse to dela premišljeno s polno zavestjo , ne zavedajoč se vseh posledic. Pameti se na da kupiti . Lahko pa ga prisiliš k poslušnosti.
Nimasmisla
25. 01. 2019 07.42
+3
ubogi klub ki je odvisen samo od enega igralca
mptour
25. 01. 2019 07.34
+3
Kot pravi zapirač, nepomembna lovorika. Razen, če jo po pomoti osvoji Real.
FAUSTOS1
24. 01. 2019 19.28
+5
valverde ni pravi za barcelono to vedo vsi,totalno izgubljen trener
RMSLO
24. 01. 2019 19.17
-4
Eee kar sanjajte ligo prvakov, ko boste dobili juve, vam bo Ronaldo zabiu ene tri kasone in vas poslau domou hahaha
igyyp
24. 01. 2019 20.56
+8
Kako si pa ti to zdaj skombiniru, da bo juve barco dobu, ma en Atletico prvo za pospravit, real ajax, barca tud mora premagat, na koncu pa še lahko mi barco fašemo, nam nekako zadnje čase z njimi sploh ne gre, pa še vprašanje če sploh pridemo do tam. No sicer sam mnenje. Lep večer vsem navijačem.
peresni
24. 01. 2019 15.44
+7
zaka že navijam za Barco? Samo zaradi Lea...a gledati jih ne morem več.
apodgra
24. 01. 2019 15.38
+2
Nocoj se bomo prepričali s kakšno zasedbo, bo pričel Real. Ali bo v dvoboj poslal B-ekipo ali vse razpoložljive najboljše igralce, čeprav igra na svojem igrišču. Postavlja se vprašanje ali tudi trener Reala razmišlja podobno in bo polovico svojih igralcev pustil na klopi ali tribuni .
igyyp
24. 01. 2019 17.57
+4
Glede kar je objavljeno na realovi strani, z najmočnejšo, kar jo trenutno premore.
mcHudurra
24. 01. 2019 15.14
-8
Laže kot pes. Messi je spet kaznovan, dvignil je glas, ker so pripeljali princa. Smo včeraj videli še en nakup ki služi pranju denarja in pobiranju provizij. Res ne moreš verjet, kaj je naredilo nekaj de....ov iz Barce. Kvazi predsednik, kvazi trener, kvazi igralci - KATASTROFA. Res, ampak čisto zares upam, da ima Messi vsega dovolj in prestopi drugam.
apodgra
24. 01. 2019 14.47
+20
Če Messi igra ali ne igra je normalno odločitev trenerja. Ampak , tokrat in že večkrat je bila to napačna odločitev istega trenerja . Johny, če je za tebe to kakšna obremenitev , da je ta vrhunski igralec igral v enem mesecu , samo trikrat in to je preveč za profesionalnega nogometaša.. Vsaka hokejska tekma je še bolj naporna in igralci v NHL ligi igrajo tudi po tri tekme ne teden . Samo v tej sezoni so jih že odigrali 46 tekme in koliko so jih nogometaši v La Ligi.
Kollerik
24. 01. 2019 16.12
+6
Barci očitno kraljevi pokal ni prioriteta. Samo to še manjka, da bi se še Messi poškodoval na kakšni relativno nepomembni tekmi. Po moje Valverde že ve, kaj dela. Če hočejo Ligo prvakov in še La ligo zraven, se morejo popolnoma fokusirati. Bom ponovil, včeraj so imeli šanse za gol, in jih niso izkoristili. Pride dan, ko ne gre in gre.
rolica
24. 01. 2019 16.34
+6
zaradi takega razmišljanja se zna zgoditi da ostanejo brez vsega...
Johnny_J
24. 01. 2019 12.54
+15
Ne vem kaj tak cirkus glede postave, ki je včeraj igrala? Prav je, da se odpočije glavne igralce in, da dobijo priložnost tudi tisti, ki je drugače ne morejo. V la ligi imajo le 5 točk prednosti in potrebujejo svežino v tekmovanjih, ki imajo prednost pred pokalom.
saturnsky23 saturnsky23
24. 01. 2019 13.43
+12
Uh kako je vseskupaj enostavno. Zdaj ko so se fino odpočili, lahko pričakujemo v nedeljo z Girono 5:0 v sredo s Sevillo tudi 5:0, ali celo na igrišče jim ne bo treba, tolk se jih bo spočiteže Sevilla bala. To pa je neki vrhunski izum Valverdeja.
dadaljudi
24. 01. 2019 14.18
+15
cirkus? mislim da bi girono prej premagal z tako postavo kot pa sevilio uceraj. kar se tiče pa počitka mislim da messi nebi umrl če bi igral pu ure
apodgra
24. 01. 2019 15.16
+2
saturnsky23 Počitek običajno poleni človeka in ne prinese tistega kar se pričakuje. Po njegovi butasti logiki in spočitimi ključni igralci. bosta obe ekipe premagani zamalo malico. Bomo videli, kako se bo ta njegov patentirani izum uresničil. Njegov nos bo še daljši in podoben leseni lutki iz znane pravljice.
FAUSTOS1
24. 01. 2019 12.42
+16
celi svet vidi ,da je valverde šibki člen barce zraven pikea ,ki se izključno posveča samo ustanovitvi lige za košarkarje ,trenira le na vsakih 14 dni a vedno v prvem timu pa tudi krivec več kot pol prejetih zadetkov
igyyp
24. 01. 2019 12.15
+9
Teh, 2:0 bo barca nadoknadila vsaj pomoje iz prejšnjih izkušenj. Bi bilo pa pametno da je včeraj valverde šel z polno ekipo, pa vsaj zadel, bi bilo lažje. Verjetno će ve kaj dela. Sicer moje mnenje.Lp vsem navijačem
apodgra
25. 01. 2019 08.40
+2
igyyp Če so igrali na to karto, da bodo doma vsako razliko nadoknadili , so stavil na napačnega konja. Kader si v nekaj prepričan in to stoodstotno, se ponavadi ,kaj zalomi in sledi eno samo razočaranje . Upam ,da se motim.
saturnsky23 saturnsky23
24. 01. 2019 11.51
+17
Nekaj nam mora biti jasno. Saj mogoče, ali pa bo uspela Barcelona na povratni s Sevillo, vendar, kolikšna je to cena. Kaj to kakšno odpočitje, da cel pogon, rezerve, drugi igralci, navijači, klubsko vodstvo, trpijo, so cel teden v negotovem pričakovanju, živci na tnalu. Utemeljeno prepričanje mnogih je, da Barcelono vodi lahko tudi neki igralec, pod pogojem, da je Messi prisoten. Z drugimi besedami, Valverde zganja nepopravljivo škodo podobno sabotaži(ne prvič), celo bi se pomislilo, da je še na kakšni drugi plačilni listi.
julij19
24. 01. 2019 11.50
+25
Ta trener je totalni bedak,spočiti tekmovalce,pa se je sezona po novem letu komaj začela.Kaj ti nogometaši po tekmi delajo v rudniku,da jih mora spočiti?Pa saj so vendar profi nogometaši,če je treba morajo igrati vsaki dan tako tekmo,za tako plačilo kot ga dobijo pa bi morali igrati dve tekme na dan pa nebi smelo zmanjkati moči.Zato menim,da bi vodstvo kluba moralo dati trenerja na počitek,pa naj drugje razmišlja o pametnih ali neumnih potezah.
neznanec7
24. 01. 2019 12.46
-3
plačani so ampak so vseeno ljudje...napori, ki jih imajo in kaj vse so mogl nardit, da lahko igrajo zahtevne tekme na 3 dni si ti še predstavlaš ne. Tut če bi navadn člouk fizično na gradbišču mogu usak dan delat 13 ur a mislš, da bi zmogu tut če bi meu plačilo 10000€? js mislim da ne. regeneracija je pomembna ampak ti in ostali, ki niste nikol športal nemorte tega razumet, če pa ste, je pa še tok bol žalostno.
saturnsky23 saturnsky23
24. 01. 2019 13.01
+8
Ma nemoj. Trening obstaja in ga imajo vsak dan, mnogokrat je težji od tekem. kaj misliš, da je vrhunskim in drugim igralcem, sedeti na klopi lepo'. Reci ti Ronaldu, Suarezu in drugim, da bo sedel na klopi, neigral, jih boš kmalu dobil po grbi. Če si gdaj bil športnik, jaz sem, bi znal povedat kako je mučno sedenje, posebno če tvojim ne gre.
apodgra
24. 01. 2019 14.55
+6
julij19 O tem že trobim in pišem ves čas. Tu ni potrebna nobena strokovnost in napake ,ki jih dela so pri njemu stalnica in nič kaj dobro za ekipo Barce. Neznanec 7 še vedno opravičuje Valverda , da so njegove odločitev glede počitka opravičene in nujne . Ko smo bili otroci smo se cele dneve podli po igrišču in to celo poletje dan za dnem . Igrali smo bosi po lešu ali redkokdaj po travi in naše noge so izgledale vse drugo ,kot noge.
šumar
24. 01. 2019 11.28
+0
prav je tako bo povratna bolj zanimiva tko je blo tut pred leti ko je milan po prvi tekmi vodil 2-0 ko je baloteli plesal v vip lozi haha vsi so govorili izpad barce potem pa povratna 4-0 za barco me ssi pokazal gdo je tle bo pa isto
šumar
24. 01. 2019 11.28
-5
prav je tako bo povratna bolj zanimiva tko je blo tut pred leti ko je milan po prvi tekmi vodil 2-0 ko je baloteli plesal v vip lozi haha vsi so govorili izpad barce potem pa povratna 4-0 za barco messi pokazal gdo je tle bo pa isto
janezdollar
24. 01. 2019 11.13
-18
Barca brez Messija je čist povprečen klub...navijači naj se kar počasi pripravijo, ker so ga leta že začela loviti... 😝
krneki_123
24. 01. 2019 11.25
+19
šumar
24. 01. 2019 11.25
+21
kolk je ze bil rezultat proti realu ko je bil messi poskodovan dej me spomni sm pozabu
janezdollar
24. 01. 2019 12.29
-14
Ti kar zadihaj...prihajajo slabši časi za Barco...niso več daleč...
šumar
24. 01. 2019 14.04
+10
haha ti se kr tolazi slabsi od reala nemorjo bit
apodgra
24. 01. 2019 14.58
+10
Vsaj včerajšnja tekma je ravno to potrdila. Ko sem videl postavo, sem dejal, da s to ekipo ne bodo zadeli niti enega gola in prognoza se je uresničila. Še kako Barca potrebuje Messija .
Kollerik
24. 01. 2019 17.03
+3
Če bi jih poslal na el classico, bi drugače igrali.
kritika1
24. 01. 2019 10.58
+15
Človek je res komedijant. Saj so plačani za to kar delajo in plačani so tako dobro, da bi morali vsak dan odigrati vsaj dve ali tri tekme! Dejstvo je, da model počasi a vztrajno demontira ekipo. Ni problem v rotaciji, problem je v pristopu, problem je, da je ekipa delovala dokaj izgubljeno. To, čemur on pravi nadziranje igre je komično. Sevilla je bila ves čas zelo nevarna, Barcelona 90 časa povsem nenevarna. Vse kar so počeli se je dogajalo do kazenskega prostora potem pa je bila samo še tema. Vsem je jasno, da je Suarez nevaren samo če igra Messi, ki ve kakšne žoge potrebuje. Tukaj ne gre za vprašanje da imaš ali nimaš sreče, gre za znanje in poznavanje igralcev njihovih sposobnosti in dober trener je tisti, ki s tem kar rima potegne maksimum, tu pa je težava, da šele ko so vsi najboljši na igrišču pride do rezultata ampak tudi to ne vedno, kar pomeni, da ni problem v igralcih!