Nogomet

Messi zmajeval z glavo, Koeman trdi: Storili smo dovolj za zmago

Barcelona, 30. 12. 2020 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Barcelone so z ligaškim remijem proti Eibarju (1:1) končali eno najslabših koledarskih let v novejši zgodovini kluba. Leto 2020 so Katalonci sklenili na šestem mestu prvenstvene lestvice, poškodovani kapetan Lionel Messi pa je na tribuni zgolj nemočno zmajeval z glavo.

Napadalec Barce Martin Braithwaite (na fotografiji) je zapravil enajstmetrovko v dvoboju s srbskim vratarjem Markom Dmitrovićem.
Napadalec Barce Martin Braithwaite (na fotografiji) je zapravil enajstmetrovko v dvoboju s srbskim vratarjem Markom Dmitrovićem. FOTO: AP
Barcelona je potrdila, da bo napadalni vezist Philippe Coutinho po poškodbi meniskusa na tekmi z Eibarjem prestal artroskopijo kolena. Zaenkrat še ni jasno, koliko časa bo Brazilec odsoten, več naj bi v klubu povedali po operaciji. V najslabšem primeru bi se na zelenice vrnil šele konec aprila oziroma v začetku maja.

Barcelona je tekmo z Eibarjem na domačem Camp Nouu dobro začela, a po tem, ko je enajstmetrovko s povsem zgrešenim strelom zapravil napadalec Martin Braithwaite, so Baski prevzeli pobudo in si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti. Na zadetke je bilo treba počakati do drugega polčasa, ko je Kike izkoristil nepazljivost branilca Ronalda Arauja in še pred iztekom ure igre mirno zaključil mimo Marca-Andreja ter Stegna.

Rezervist Ousmane Dembele, ki se do tedaj ni izkazal s svojimi streli, se je nato ob povratku po poškodbi odkupil z lepim zadetkom prek vratarja Marka Dmitrovića, potem ko ga je zaposlil Junior Firpo. A kaj več od remija Kataloncem ni uspelo iztržiti, trener Ronald Koeman, ki se bo ob tovrstnih rezultatih po prihajajočih predsedniških volitvah težko obdržal na vročem stolčku, pa je bentil nad neučinkovitostjo.

Koeman: Naslov bo res težko osvojiti
"Zaslužili smo si zmago, storili smo dovolj. Imeli so en strel v okvir vrat," je povedal Koeman. "Ustvarili smo si priložnosti, a nismo izkoristili enajstmetrovke, nato pa smo naredili napako v obrambi. Dobro smo igrali, trdo delali in storili dovolj za zmago, a to se nam pogosto dogaja. V prvem polčasu smo imeli težave s prenosom žoge iz zadnje vrste, nismo našli igralcev med linijami. Morda je na to vplival strah pred tveganjem. A ponavljam: to je bila tekma, na kateri smo si pripravili veliko priložnosti, a jih nismo izkoristili."

Nizozemec, ki kljub črnogledim napovedim v medijih po zadnjih spodrsljajih ni želel predati boja za državni naslov, je tokrat dejal, da bo osvojiti naslov "res težko".

"Če sem realist, bo osvojiti naslov res težko. Nič ni nemogoče, a moramo prepoznati tudi razdaljo, ki je nastala med nami in vodilnimi. Atletico se mi zdi res dober, močan, ne prejema veliko golov," je trenutno vodilne madridske rdeče-bele pohvalil Koeman, enako število točk pa ima ob dveh odigranih tekmah več od mestnih tekmecev seveda tudi veliki Barcin tekmec Real.

Araujo priznal, da je 'zamočil' pri golu za 0:1
Ob iskanju zmagovitega gola je moral zaradi očitno težje poškodbe z igrišča tudi brazilski napadalni vezist Philippe Coutinho, Eibar pa je lahko v sedmem poskusu proslavil prvo osvojeno točko v katalonskem nogometnem hramu. 21-letni Araujo, ki se je v tej sezoni sicer že nekajkrat izkazal, po težji poškodbi Gerarda Piqueja pa prevzema vlogo morda celo prvega srednjega branilca v klubu, je po tekmi prevzel odgovornost za vodilni zadetek gostov.

"Jaz sem 'zamočil', to je napaka, ki je ne smem ponoviti," je v prvi izjavi za Movistar+ dejal Araujo. "Pri meni je šlo za pomanjkanje zbranosti, to pa so napake, ki si jih ne smemo privoščiti. Danes je bila napaka moja in dovolj sem star, da vem, kakšna odgovornost je igrati za Barcelono. Škoda, ker nam ni uspelo osvojiti treh točk, ki smo jih potrebovali in si jih želeli."

Messi zmajeval z glavo
Barcelona je po torkovem remiju izgubila že devet od 27 možnih točk na domači zelenici v tej sezoni, na šestem mestu pa je po 15 odigranih tekmah zbrala 25 točk. Atletico beži za sedem točk, a je, kot že rečeno, odigral dve tekmi manj od Barce in Reala. 

Pred tekmo z Eibarjem so iz Barcelone sporočili, da so Lionelu Messiju zaradi manjše poškodbe omogočili daljšo odsotnost s treningov in da bo Argentinec obračun z Baski izpustil. Kapetan kluba si je dvoboj ogledal s tribun, zadnje trenutke je pospremil stoje in po sodnikovem žvižgu zelo očitno zmajeval z glavo, ko se je napoti proti izhodu. Prihodnost največjega zvezdnika se je še poleti zdela največja težava na Camp Nouu, zdaj pa se zdi, da bo leto 2021 kljub zamenjavi na predsedniškem stolčku vse prej kot mačji kašelj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
31. 12. 2020 08.30
ni denarja ni volje
Konan
30. 12. 2020 20.09
+1
Ce pa messi ostane v tem klubu,potem pa res ne vem vec,upam da gre
Kollerik
30. 12. 2020 21.18
+1
Barve kluba so svete. Predati se zaradi nekaj bumbarjev v ekipi, oditi iz kluba in tako podariti sovražnikom Blaugrane najboljše možno darilo? Močno upam, da Messi OSTANE! Bolj globoko, kot so je že nemogoče, sledi lahko samo še vzpon! Z Barco v dobrem in slabem,!!
Konan
30. 12. 2020 21.42
Ne verjamem da bo še kaj osvojil z barco, zato hočem da gre, nič drugega
Kollerik
31. 12. 2020 09.18
+2
Barca je še edini inštrument v Španski La Ligi, ki daje samopašnemu, goljufivemu Realu za misliti! Že zato ne bi bilo dobro, da gre.
Kollerik
30. 12. 2020 19.56
+3
Suarez ravnokar zabil proti Geti svoj že osmi gol v dresu ATM.....
TITO 50
30. 12. 2020 18.49
+6
Sem navijač Barce ampak tako kot trenutno igrajo niso niti za Katalonsko ligo, Koeman nima pojma o nogometu, namesto njega bi se Guardiola ali Enrique sprehodila skozi ligo.
cripstoned
30. 12. 2020 19.04
-2
povsem mozno je da bodo odsli igrati v francosko ligo...tam bi bila evropa dosegljiva glede na to da se bodo morali letos v laligi zelo potruditi ce bodo hoteli igrati v evropi naslednjo sezono...
Od Halerja ati
30. 12. 2020 19.20
+2
možno. ali pa v armenijsko ligo kjer v ligi prvakov igrajo mostva na prvih sedmih mestih. Res da v Armenijski ligi trenutno vodi Arsenal, ki ima 2 tocki prednosti pred Torontom in mislim da bi bila Barca zelo konkurenčna za naslov. Tale tvoj ciciban je ful hud same hude stvari pišejo notr. hvala
Kollerik
30. 12. 2020 19.32
+4
Se sekira tale zmazo od cripsa za Barco, kajne? Dosti bolj, kot za "svoj" Real ali Juve....
Konan
30. 12. 2020 18.29
-1
Zidane pride v barco, pa figo za športnega , sam res
FORTUDO1
30. 12. 2020 17.01
+1
Bolj zabitega trenerja Barca v svoji zgodovini še ni imela. Če bi Barca imela predsednika, bi gotovo že bil preteklost!
7zigolino7
30. 12. 2020 16.38
+1
Koeman ti si najslabsi trener v zgodovini Barce.Upam,da cimprej letis
alien8potnik
30. 12. 2020 16.33
+5
a je s tem koemanom vse v redu?!
Kollerik
30. 12. 2020 17.07
-1
omega _v6
30. 12. 2020 16.23
+4
Koeman kako te ni sram tega izjaviti?? Gledal sem tekmo in Barcelona je igrala ZANIČ!! Nobeden od igralcev ni pokazal nič!! Za takšen klub je sedanji trener SRAMOTA!!
Lucky
30. 12. 2020 15.50
+5
Vsak ima svoj pogled na krizo. Vsi pa se strinjamo, da je glavni vzrok zadnji predsednik. Hudič je v tem, da so ga izvolili člani kluba. Zame se je začela pot navzdol s prodajo Alvesa. V vsej krizi pa nas spremlja še smola. Ko misliš, da nižje ne gre, da hujše ne more biti, se pojavi zgrešen penal in takšna napaka v obrambi. Si misliš, da kar tekmujejo, kdo bo naredil večjo neumnost. Ampak vse to je posledica negativne energije. Hočeš, nočeš, tako funkcionra ta svet. Ko se bodo našli ljudje, ki bodo prinesli pozitivno, nas bo začela spremljati tudi sreča in bomo takšne tekme kot včeraj rutinsko zmagali.
Kollerik
30. 12. 2020 18.25
+0
Že dolgo nisem bil tako jezen in razočaran, kot včeraj! Enostavno ni izgovorov za takšno blamažo in to še na Camp nouu! Nedopustna sramota!
MesOjediPinGvin
30. 12. 2020 15.33
+6
Ne vem, če sva s Koemanom gledala isto tekmo. Za zmago daš vsaj en gol več od nasprotnika, ne pa, da komaj remiziraš...
Definbahija
30. 12. 2020 15.29
+6
Zdej je Thomas Tuchel fraj. Sigurno bolj sposoben kot Nizozemc z Trumpovo frizuro. Predvsem je pa Nemc. In Nemci uvedejo disciplino in spoštovanje v igro in klub
Kollerik
30. 12. 2020 17.09
+2
Nemec in latinci. Misliš, da to ge skupi? Bi pa bil ziher boljši od Koemana,.
samomojemnenje
30. 12. 2020 17.27
+1
Kaj pa vem. Čeprav je Nemec, mi Tuchel deluje bolj mevžasto. Barca bi potrebovala trenerja tipa Bielsa, Klopp ali kaj podobnega.
Iztok Draksler
31. 12. 2020 12.45
-13
Messi je igralec majhnih tekem nikoli ni osvojil najprestiznejse nogometne lovorike zato ga zal ne moremo uvrstiti med top 56 vseh casov zal tako je
manucao
30. 12. 2020 15.15
+0
Thomas Tuchel je prost in bi vsekakor veliko pomagal Barceloni.
yanay
30. 12. 2020 14.43
-1
Za Barcelono bi bilo najbolje, da začne pomlajevati moštvo, del ekipe je itak še golobrad. Nato pa to ekipo par sezon utrjevati s težkimi tekmami in ni vrag, da bo mlada, uigrana ekipa v nekaj letih zopet v vrhu. Dober primer je Liverpool, ki je s Kloppom nekaj let medil ekipo, sedaj pa je v vrhu. Ni dovolj, če pokupiš vrhunske igralce, njihov veliki ego je bil dostikrat velika cokla v igri ekipe.
manucao
30. 12. 2020 15.09
+4
Se strinjam a Kloop je za Koemana doktor nogometa!!!
cripstoned
30. 12. 2020 14.21
+2
od zacetka ko je bilo jasno da bo koeman prevzel barcelono sem govoril da gre za legendo tega kluba in da ze ima neke svoje karakterne osebnosti s katerimi BI lahko naredil preporod barcelone...potrebno je tudi razumeti in sprejeti dejstvo da je koeman prevzel barcelono v najslabsem casu od obstoja tega kluba...skratka prevzel jo je na dnu in z nezadovoljnim messijem ter slabo klopjo oz ekipo...sam osebno ga se vedno ne krivim za trenutno situacijo barcelone ampak lahko ga krivim da ni trener ki bi lahko pomagal barci...enako kot ne morejo barci vec pomagati messi in ostali....krivec ni samo en ampak jih je vec in glavni krivec za trenutno stanje je bartomeu...koeman je kriv samo da ne zna vleci pravih potez in nima vizije s katero bi lahko videli napredek...v 1.delu sezone ni napredka, izgubili so borbo za naslov po vsega 3mesecih in vse kar jim ostane je to da se borijo za evropska mesta v naslendji sezoni...pa se tukaj bodo trpeli...potem pa clovek da se taksno izjavo in razumem da bi marsikomu odklenkalo...vse kar vem je da nic ne stima pri barcleoni...od kluba pa vse do 70% navijacev ki to niso...
Od Halerja ati
30. 12. 2020 14.24
-1
ammm nisem prebral ampak samo vprasam a si preveru 2x al si spet iz cicibana prepisal? kr ti noben vec ne vrjame
cripstoned
30. 12. 2020 14.26
+2
karma mi verjame zato pa je stanje taksno kot je....vi jocete mi se vam smejimo...vi hejtate mi smo v igri za naslov.....to se ne preverja to se vidi...
HALAcR7
30. 12. 2020 14.49
+2
domenej wee weee wee šmrk šmrk šmrk wee weee weee šmrk šmrk šmrk,kako kaj papa šmrkobrez
Od Halerja ati
30. 12. 2020 14.50
-1
ne me vikat nism tok star. smejali smo se pa prejle pod tvojimi komentarji vrjetno sam tebi ni blo smesn. eeee moj krispi si mim useku. Ej ker ciciban pa maš to zgleda ful zanimiu js bi se tut naroču...
Od Halerja ati
30. 12. 2020 14.58
+0
HalaSoler 4:1 razumem da ljudje vrtajo po nosu, sedijo na betonu, sede lulajo... ampak da si lajkajo svoja stanja in to iz 6 profilov eeee tega nebom nikol razumel
manucao
30. 12. 2020 15.13
+9
Glede Koemana je vse že znano.Kot igralec je bil "kosotolomec" in dokaj povprečni igralec. Zadnjič ga je en v komentarjih primerjal s Zidane-jem.A je Zidane bil kot igralec doktor nogometa za Komena. Glede tega je vse jasno. Toda bolj pomembno je to, da je slab kot trener in v tej smeri bo Barcelona za brez veze izgubila celotno sezono. Upam si trediti, da je celo Setien bil boljši od Koemana.
samomojemnenje
30. 12. 2020 17.43
-1
manucao, očitno tebi ni najbolj znano, če trdiš, da je bi Koeman povprečen igralec. Primerjati ga z Zidanom je res neumnost. Naj ti malo povem. Koeman je bil steber obrambe v klubih in reprezentanci. V svoji karieri je za klube odigral 586 tekem in dosegel 211 golov in 56 asistenc, kar je za obrambnega igralca nadpovprečno. Za repko Nizemske je odigral 78 tekem in dosegel 14 golov in 6 asistenc. Primerjati ga z Zidanom je sploh neumestno, ker sta igrala povsem različni poziciji. Kot trener pa je slab, kar je tudi že dokazano v Angliji in Španiji. Edini svetel preblisk je imel z reprezentanco Nizozemske.
cripstoned
30. 12. 2020 18.00
-2
u dosezki v nogometu se z zidanom ne moreta primerjati tako ronaldo kot messi...z dosezki kot trenerji pa se z zidanom ne more primerjati nihce...4x prvak evrope v 5sezonah...od tega 3x zapored prvak lige prvakov....prekinil prevlado barcelone z klubom zdemoliral vse top klube iz evrope...pa naj gre za klube iz anglije, italije, spanije, nemcija, francije...vsi so padli pred zidanovim realom...samo vprasanje casa je kdaj bodo spet ponovili vse to...z mbappejem gredo lahko spet najvisje in v to ne dvomim...brez zidana real madrid ne bi danes bil tu kjer je...
Kollerik
30. 12. 2020 18.14
+1
Bla bla bla.... maš Kloppa, maš Flicka! In BREZ SODNIKOV real madrid ne bi bil danes tu kjer je....
Harmo1980
30. 12. 2020 18.16
-2
Pa kakšno legendo kluba,razen tega da je odločil eno finale.??
Harmo1980
30. 12. 2020 18.18
+0
Nič ne očitam dosežkom Zidana,ampak lepo se mu je vse poklopilo...
samomojemnenje
30. 12. 2020 18.24
-1
Cripstoned, čakam, da še Frel potrdi tvoje pisanje. 👀👀🤣🤣
Od Halerja ati
30. 12. 2020 18.27
+0
vazn da je Zidan 4x osvojil LP a 2014 je bil Anceloti trener. no pa sej pr njemu zej že vem da nima pojma. ko bi vsaj svoj klub poznal ce druga ne. jooj jooj
Od Halerja ati
30. 12. 2020 18.29
+1
aja pa zakaj se Ronaldo in Messi ne moreta primerjati z Zidanom po dosežkih kot igralca? a zato ker je Zidan osvojil SP al kaj boš spet vn izstrelil iz svojega cicibana?? zanimiu si res to ti pa priznam hahah omg
Kollerik
30. 12. 2020 14.18
+2
Koeman je z včerajšnjo in podobnimi predstavami ekipe pod svojo taktirko dobesedno "uničil" zaupanje in simpatije navijačev Barce, v to smo lahko prepričani. Everton, Valencia, Southampton... in zdaj še Barca... to je samo del spiska Komenaovih ""uspehov", kjer je kot trener pogorel na celi črti. Žal.
cripstoned
30. 12. 2020 14.28
+3
smesno...vi ''navijaci'' ste ze zdavnaj unicili sliko barcelone kot kluba pa ste se vedno tukaj...
Od Halerja ati
30. 12. 2020 14.51
+1
ti si se ze zdavnaj poslovil za letos pa si še vedno tukaj. ko pol vsaj nebi bil jezn pa kej resnicnega povedal ne pa da takle mim sekas kot spodi ko si prepisoval iz svojega cicibana. jeej jeej
samomojemnenje
30. 12. 2020 14.57
+3
Zanimivo. Medtem, ko nas Cripstoned označuje, da smo tukaj samo zaradi Reala, pa sam, kljub temu, da se je dva dni nazaj poslovil od portala, zopet aktivno piše o Barci. Če bi Barca včeraj zmagala in prikazala solidno igro, ga mogoče res ne bi bilo. Vsaj s profilom Cripstoned. Ali je morda Cripstoned tukaj samo zaradi Barce? In naslajanja ob slabi igri Barce? Kdo bi vedel.
Kollerik
30. 12. 2020 15.40
+2
Tukaj smo zaradi Reala samo v njegovi zmedeni glavi, saj je to vendar članek o Barci! V bistvu on sam z nekaj svojimi pajdaši redno smeti pod članki o Barci že leta in leta.
Od Halerja ati
30. 12. 2020 15.46
+1
pa ta take piše da še sam seb vrjame. si vidu kaksne je prej mel? haha mene res zanima od kot mu tisti podatki vrjetno je sam probu pa mislu kak je pametn da pojma nimamo. ne recem se zmotis pr enmu rezultatu al pa pozabis... neee nas Krispi si je kr sproti vse zmislu. a mislis da to zato ker je jezen?
Kollerik
30. 12. 2020 17.13
+2
Hm, sedem minusov.... Res je čarobna ta sedmica, ki se kar naprej ponavlja zadnje dni, a ne cripsi...
samomojemnenje
30. 12. 2020 17.48
+3
Ja, večkrat kar izmisli kaj in to vehemntno napiše. Ali ne preveri ali pa hoče zavajati in manipulirati. Jaz sem mu že marsikaj dokazal in navedel točne podatke in številke in statistike in je zaradi tega tako jezen, da se sploh ne pogovarja več z mano. On misli, da je s tem mene zafrknil, ampak je sam sebe. Če piše razne nebuloze, mu niti ne odgovarjam, na prste mu stopim samo še takrat, ko se laže in zavaja, kot na primer danes.
-6
Messi je majhen igralec tako kot je barca majhen klub ki je sinonm za krajo laz podkupovanje izdajo zmoto pa se to messi ni in nikoli ni med top 60 vseh casov nikoli
yanay
30. 12. 2020 14.37
+2
Tako majhen igralec, pa ti da v svoji karieri cca 700 golov? Vem samo za Peleja, da jih je dal več. Naštej mi teh 60 igralcev, ki so dali 700 golov!
ledr
30. 12. 2020 13.54
+8
Pa ta Koeman je res padel na glavo!!! Pa kako si sploh še upa dat kakšno izjavo po tem kar kaže Barca pod njegovim vodstvom??? Obrekovali smo Valverdeja ter mu očitali, kako ga biksa. Ampak, kaj pa počne ta človek??? Pa kako je tak človek sploh lahko nogometni trener? Pa ja nima osnovnega pojma in znanja o nogometu. Glede taktike in postavitve igralcev je še Obrez za njega "višji profesor"!
Rdeča kapica69
30. 12. 2020 13.37
+0
strah nemoč jeza jap to je postala definicija navijača Barce.
Kollerik
30. 12. 2020 17.14
+2
Spet nov nick? Še en stari novi hejter Barce.