Nogomet

Barcelona proti Napoliju lovi prvo zmago v Ligi Evropa

Neapelj, 17. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
36

Barcelona bo prvič v svoji zgodovini zaigrala v tekmovanju Liga Evropa. Po prvem izpadu v skupinskem delu Lige prvakov po 17 letih se bodo za napredovanje v osmino finala Lige Evropa soočili z italijanskim Napolijem. Prenos obračuna si boste lahko od 18.30 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Ko je Xavi znova vstopil skozi vhodna vrata Camp Noua novembra lani, je še vodil klub v Ligi prvakov, a to se je spremenilo po porazu proti Bayernu (3:0) in remiju z Benfico (0:0). Tretje mesto v skupini je njegovo moštvo pripeljalo v Ligo Evropa in edino kredibilno možnost za osvojitev naslova v letošnji sezoni. Izpad v španskem pokalu in zaostanek 15 točk za vodilnim Realom v španski La ligi sta Uefino drugorazredno evropsko tekmovanje postavila v ospredje Xavijevih misli.

"To je dobra priložnost za nas, saj je glavni cilj kluba, da se znova uvrsti v Ligo prvakov. To lahko dosežemo na dva načina; preko La lige ali Lige Evropa. To je evropsko tekmovanje in potrebujemo svoje navijače. Pričakujemo odlično atmosfero. Nismo imeli sreče z žrebom, ampak cilj je napredovati čim dlje v tekmovanju," je o novi resničnosti kluba, s katerim je v 17-letni igralski karieri osvojil 23 naslovov, dejal Katalonec.

Njegov odnos do tekmovanja je očitno pustil vtis tudi na njegovih igralcih, saj je mladi varovanec Pedri na novinarski konferenci pred tekmo dodal, da želijo v tem tekmovanju biti konkurenčni. "Pozivam navijače, da pridejo na tekmo, ker bomo na igrišču dali vse od sebe," je dejal 19-letnik.

Barcelona in Napoli sta se v Uefinih tekmovanjih do zdaj srečala zgolj enkrat. V osmini finala Lige prvakov v sezoni 2019/20 se je tekma v Neaplju končala 1:1. Povratno tekmo na Camp Nouu je dobila Barcelona z rezultatom 3:1.

Napoli zelo nevaren nasprotnik

Za razliko od Barcelone so Neapeljčani v svojem državnem prvenstvu z dvema točkama zaostanka veliko bližje vodilnemu moštvu (Milan). Italijani so na sedmih tekmah v letu 2022 ob dveh remijih in enem porazu zmagali štirikrat. Tri zmage na zadnjih štirih tekmah pa so poskrbele za dobro vzdušje na jugozahodu Italije. 

V tekmo z ranjenim velikanom evropskega nogometa bodo vstopili brez pritiska, kar je potrdil tudi njihov trener Luciano Spaletti. "To so čudovite tekme, na katerih je vredno nastopati že samo zaradi statusa nasprotnika. Nastopiti moramo odločno in upam, da bomo to intenzivnost in svoj talent lahko vzdrževali celotnih 90 minut," je svoj pogled na dvoboj podelil italijanski strateg.

Xavi na tekmi proti Napoliju verjetno ne bo mogel računati na Ronalda Arauja
Xavi na tekmi proti Napoliju verjetno ne bo mogel računati na Ronalda Arauja FOTO: AP

Dembele še vedno del moštva

Xavi bo Pierru-Emericku Aubameyangu mogoče prvič po prestopu iz Arsenala ponudil priložnost, da na tekmi zaigra od prve minute. Proti Napoliju pa zagotovo ne bo zaigral povratnik Dani Alves, ki ga klub ni dodal na seznam igralcev za tekmovanje. Osrednji branilec Ronald Araujo zaradi poškodbe verjetno ne bo nastopil. 

Ousmane Dembele bo ob zaključku sezone klub verjetno zapustil brez odškodnine, kljub temu pa je Xavi potrdil, da nanj do poletja računa: "Odločili smo se, da je on del moštva in ne smemo se ustreliti v nogo. Moramo ga izkoristiti in on nam lahko pomaga."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.Who
18. 02. 2022 13.13
Pa saj niso tako slabi igrali včeraj. Žoga je lepo krožila, samo kaj, ko ni zaključka :(
Kollerik
17. 02. 2022 15.11
-1
Razlog za veliko skrb pri Barci je (domnevna?) odsotnost Arauja in s tem velikanska luknja v obrambi. Kako je E. Garcia nesposoben, se je lepo videlo proti Espanyolu. Pique pa tudi,.. ali ima dan ali ne. Ne vem, morda bo Xavi reskiral Arauja v zadnjih minutah tekme. Bo pa brez dvoma zelo zanimivo.
Kollerik
17. 02. 2022 15.18
+0
spodaj 265 skoraj isto napisal. Iz vesolja se že vidi, kako pomemben je postal Araujo za to ekipo.
User416781
17. 02. 2022 15.47
+1
Araujo je mogoče trenutno celo najboljši igralec Barce, vsaj po mojem mnenju.
Kollerik
17. 02. 2022 16.56
+1
Saj. Po poročanju Diario Sporta naj bi Xavi začel z ter Stegenom na golu, z zadnjimi štirimi Destom, Piquejem, Garcio in Albo. F. de Jong bo sredina z Nicom Gonzalezom in Pedrijem na obeh straneh, medtem ko bo Aubameyang vodil linijo spredaj z Traorejem in Dembelejem. Pričakuje se, da bodo na klopi začeli Torres, Gavi in ​​ Busquets.
samomojemnenje
17. 02. 2022 17.39
+1
Mislim, da je Lenglet kljub svojim pomanjklivostmi boljši od Garsije. Ampak mislim, da je poškodovan. Ali pa bo Garsiji tista tekma z Espanolom malo šole, da se bo vzel v roke.
samomojemnenje
17. 02. 2022 17.51
+1
Na All goals je namesto Dembeleja v postavi Torres in namesto Desta Mingueza. Sicer pa bomo videli čez eno uro.
265004
17. 02. 2022 10.41
-2
berem in ne morem verjet...Sicer verjamem,zaradi tega ker so pod članki vedno eni in isti,prednjači seveda crisp...Namesto da bi kaj pametnega napisal(kako vidi tekmo,taktika,pričakovanja)beremo eno in isto nabijanje vsakič...To je sicer logično ,ker je v svojem razmišljanju omejen,ampak po vseh prebranih postih bi se pa že lahko kaj naučil...še večjega trola(halar),ki je sposoben spacat 5 besed še čakamo...To bo zanimiva tekma,ker Napoli igra lepo,vendar pa se bojim,da bodo igrali enako kot Real včeraj in čakali povratno tekmo,ker ni več upoštevanega gola v gosteh...Manjka jim tudi glavni napadalec...Za razliko od prvenstva je tole za Barco zelo pomembna tekma ,če se želi približati cilju,ki je zelo pomemben.Mene skrbi obramba,sploh zato ker Araujo ne bo igral,vendar pa pričakujem branjenje Napolija,tako da mislim da obramba ne bo toliko na preizkušnji...Verjetno samo protinapadi..Napredovanje bo odločeno v Italiji,ker Barca ni toliko boljša da bi odločila to že na prvi tekmi...
cripstoned
17. 02. 2022 10.51
+1
prednjaci samo resnica ki jo napisem in dejstva kako vas razkrivam..zakaj bi pisal o tekmi ki ni na nivoju najtezjih tekmovanj..za mene je to tekmovanje nepomembno....moral sem pa razkriti resnico o hejterjih ala kollerik in ostali...
User416781
17. 02. 2022 10.57
-2
Mah tukaj vas je res drugače nekaj pacientov, ki se obnašate kot otroci. Dejstvo je, da navijač Barce nikoli ne bo navijal za Real in obratno in to se ne bo spremenilo. Ampak drugo je pa žlehnoba in škodoželjnost, eni se mi zdi, da ste iz tega razvili že obsesijo. V vaših komentarjih pa je z izjemo omenjenega bolj malo resnice oz. realnega pogleda na situacijo.
Jevgenij Suhov
17. 02. 2022 11.18
-1
Kot pišeš, ti ome(n)jeni pacienti pišejo vse drugo, ko pa daš normalen komentar, te pa zasujejo z minusi...
drimtim
17. 02. 2022 11.37
+4
A tebi se zdi da je real na nivoju LP.HAHAHAHA bunker in 3 streli na gol
dark horse
17. 02. 2022 11.40
+0
Kripsl krele sm te že povabil nna soočenje kjer boš lahko dokazal da imaš le en profil 🙈🙈🙈 ampak ti med nogami nimaš nič tako kot v glavi pacient
samomojemnenje
17. 02. 2022 09.40
-4
Kar je, je. Barca je izpadla iz LP in treba je sezono odigrati do konca. Prihaja neugoden Napoli, ki dobro igra v Serie A. Pričakujem trdo tekmo. Napoli bo verjetno igral bolj zaprto in seveda na kontre. Barca ima ekipo za napredovanje, ampak bo potrebno ponoviti igro, ki so jo prikazaali proti ATM. V nasprotnem primeru se Barci ne piše dobro. Škoda če ne bo Arauha, ki se je izkaazal kot najboljši Barcin branilec. Garsia pa zaenkrat ni na nivoju basrcine B ekipe. V napadu se bo moral prebuditi Torres, ki zaenkrat ni niti malo opravičil 60M nakup. Kakorkoli, držimo pesti za Barco.
cripstoned
17. 02. 2022 09.47
+0
napoli je v seria a v borbi za naslovi in zaenkrat jim lepo kaze...barca je laligi v borbi za evropska mesta...napoli zagotovo ne daje prioritet ligi evropa kot jih daje scudettu v seria a...zato menim da je bolj motivirana barcelona za pokal lige evrope saj je izgubila boj za domac naslov, pokal, superpokal in ligo prvakov...ostane jim samo liga evropa...
dark horse
17. 02. 2022 09.55
-1
Bravo kripsl barca je že out v španski ligi po tvoje tako kot atletico v LP in tvoje podobne neumnosti 😂😂😂 pa včeraj sm te omenil da si naštancal 14 komentarjev iz enega profila in dobil 11 minusov. Kaj to pomeni da imaš vsaj toliko profilov, ker ni razloga da bi drugi dajali minuse če si le ti omenjen in omejen v glavi tudi
User416781
17. 02. 2022 09.55
+2
Barca je še v redu, glede na to, kako je kazalo v začetku sezone. Messiju je lahko žal, saj bi dobil priložnost, da se poteguje za lovoriko, ki je še nima...😉😄
cripstoned
17. 02. 2022 10.27
+1
darkhorse...tebi res ni vec pomoci...kripsiju je vseeno za pluse in minuse...imam samo en profil in vazno je da to sam pri sebi vem....ker pisem pa resnico pa je vedno vec taksnih ki mi stisnejo plus in se strinjajo z mano...kolikor pa vidim pa so tudi plusi na moji strani...hvala vsem ki se strinjajo z mano...plusi namenjeni meni pa vas lepo bolijo...pa ceprav jem eni vseeno za minuse in pluse...pisem resnico in dejstva...to na koncu steje..
cripstoned
17. 02. 2022 10.31
+3
in ja barca je out v laligi...lepo da upas da ima moznosti za naslov ampak kot vedno...realnost je povsem drugacna...
cripstoned
17. 02. 2022 10.35
+3
peropetarda...messi je vedel da bo barca z njim ali brez njega spet delezna blamaze v ligi prvakov in porazov na elkalsiku...zato mu je bilo dosti in odsel je k psgju kjer ima mbappeja za katerim se lahko slepa in vlece placo kot je se ni nikoli...barca pa naj se bori doma za evropska mesta in v evropi v drugorazrednem tekmovanju...
NisteResni
17. 02. 2022 11.11
-1
Kripsi prau da govori resnico in dejstva, a resnica in dejstvo je da Messi ni odsel po svoji zelji, kakor ti vsepovsod vneto izjavljas.... Ti pa koleraba sta Nightyfly nogometa
drimtim
17. 02. 2022 09.13
-4
Tako kot je real igral proti psg igrajo ekipe v kvalifikacijah pokala intertoto.
cripstoned
17. 02. 2022 09.20
+4
no vidis igyyp...tekma se sploh ni bila odigrana pa prvi hejter ze pljuva po realu ceprav nima veze s tem drugorazrednim tekmovanje...hahahaaha to je ta premoc reala..
dark horse
17. 02. 2022 09.56
-8
A prvi hejter je on, kaj pa profili spodaj? Aja spet tvoja resnica😂 res si omejen
User416781
17. 02. 2022 09.58
+10
Kljub temu, da sem sicer navijač Barce, menim, da Real še zdaleč ni za odpisat. Pač so imeli slab dan. Je pa Real v odločilnih trenutkih že velikokrat dokazal, da je zelo samozavestna ekipa in bodo šli na vse ali nič.
cripstoned
17. 02. 2022 08.40
+2
smesni so tukajsnji "navijaci" barcelone... najdes jih v vsaki temi reala in uniteda ter psgja kjer samo lajajo v prazno.. v temah barce pa skrivanje...
Sky85
17. 02. 2022 08.57
-3
igyyp
17. 02. 2022 08.58
+3
Tekma se še ni začela, bodo počakali na razplet. Če zmagajo bo bum, če ne pa vprašanje.😉
cripstoned
17. 02. 2022 09.09
+5
igyyp...ce zmagajo bo bum in pljuvanje po realu...kot vedno.
Lucky
17. 02. 2022 10.38
-6
Sem mogoče včeraj spregledal izjemne analize igyja?
igyyp
17. 02. 2022 17.59
-2
Lucky nisi nič spregledal. Jaz sem to samo v hecu gor cripsu napisal. Ne sovražim nobenega, to je to. 😉
mjda12
17. 02. 2022 08.37
+7
aja Barca je v ligi Europa, no saj drugo leto je upam da nebo v Evropi sploh najzaspan fuzbal
Suna darms
17. 02. 2022 08.10
+3
liga evropa??? pa najboljsi klub na svetu 🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅🤣🤣🤣🤣
glavni Baja
17. 02. 2022 08.07
+5
idemooo Napoli
edenhazard
17. 02. 2022 07.41
+6
Haha skoraj sem ze pozabil da je barca v ligi europa xD
Kollerik
17. 02. 2022 16.58
+2