Nogomet

Arthur in Shaqiri debitirala z mojstrovinama: Švicar na derbiju z Unitedom zadel s 'škarjicami'!

Singapur, Ann Arbor, Los Angeles, 29. 07. 2018 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Evropski velikani so bili v soboto dejavni na močnem mednarodnem turnirju International Champions Cup. V Singapurju je Arsenal premagal PSG, nekdanje moštvo svojega novega trenerja Unaija Emeryja, s kar 5:1, zgodaj zjutraj po našem času pa je Man. City premagal Bayern, Barcelona pa Tottenham. Veliki angleški derbi z Man. Unitedom dobil Liverpool (4:1).

Angleški derbi med Liverpoolom in Man. Unitedom je pripadel finalistom minule sezone Lige prvakov.
Angleški derbi med Liverpoolom in Man. Unitedom je pripadel finalistom minule sezone Lige prvakov. FOTO: AP

Unai Emery je v Singapurju slavil drugo zmago na klopi Arsenala, po porazu z Atleticom Jana Oblaka (po izvajanju enajstmetrovk) pa se je baskovski strateg pa tokrat razveselil sladke zmage nad Paris Saint-Germainom, svojim donedavnim delodajalcem. Dolgo časa sicer ni kazalo na izdatno zmago topničarjev, ki jih je v vodstvo popeljal Mesut Özil v 13. minuti, s čimer je še malce zabrisal spomin na naporno poletje in slovo od nemške reprezentance.

PSG je s povsem premešano postavo, v kateri še ni brazilskih zvezdnikov (Neymar, Thiago Silva, Marquinhos) in najvidnejših posameznikov minulega svetovnega prvenstva, izenačil v 60. minuti, ko je Christopher Nkunku zadel z enajstih metrov. Gianluigi Buffon je moral še dvakrat po žogo v svojo mrežo, obakrat ga je premagal francoski napadalec Alexandre Lacazette, nato pa je legendarni Italijan zapustil zelenico, kjer je Arsenal prek Roba Holdinga in Edwarda Nketiaha zadel še dvakrat za "petardo".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Juve in Chelsea po enajstmetrovkah
Tudi Juventus še čaka na svoje junake s svetovnega prvenstva, seveda tudi na najdražjo okrepitev v svoji zgodovini, Cristiana Ronalda, varovanci Massimiliana Allegrija pa so tokrat po izvajanju najstrožjih kazni ugnali Benfico. Po rednem delu je bil izid 1:1, orli so povedli v 65. minuti, ko je natančno meril Alex Grimaldo, belo-črne pa je pred porazom rešil Luca Clemenza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Arthur Melo (na fotografiji zgoraj) slavi s soigralci.
Arthur Melo (na fotografiji zgoraj) slavi s soigralci. FOTO: AP

Chelsea je z novim trenerjem Mauriziem Sarrijem prav tako slavil po izvajanju enajstmetrovk proti Sarrijevim starim znancem iz italijanske Serie A. Inter, za katerega je vso tekmo igral Samir Handanović, je v 49. minuti po vodstvu Chelseaja, za katerega je že v osmi minuti poskrbel Pedro Rodriguez, izenačil prek Roberta Gagliardinija. Čeprav Handanović velja za enega največjih specialistov, ko gre z bele točke, pa je bil Chelsea v tokratni "loterijI" uspešnejši in slavil zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagi Liverpoola, Man. Cityja in Barcelone
Najbolj je v tem krogu turnirja odmeval derbi Manchester Uniteda in Liverpoola v Ann Arborju, na stadionu Michigan pa so finalisti minule sezone Lige prvakov zanesljivo ugnali rdeče vrage (4:1). Po tem, ko je Sadio Mane v 28. minuti zadel z bele pike, je z brezhibno izvedenim prostim strelom hitro izenačil Andreas Pereira, nato pa je Liverpool v razmaku manj kot 20 minut sredi drugega polčasa kar trikrat zadel in odločil obračun. Visoko zmago je napovedal Daniel Sturridge, Sheyi Ojo je izkoristil še drugi enajstmetrovko na tekmi, nato pa je novinec Xherdan Shaqiri s "škarjicami" akrobatsko postavil končnih 4:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manchester City je proti Bayernu že zaostajal z 0:2, za ekipo Roberta Kovača sta zadela Meritan Shabani in Arjen Robben, nato pa se vrnil in premagal nekdanje delodajalce trenerja Josepa Guardiole. Dvakrat je zadel Bernardo Silva, prvič tik pred polčasom, drugič pa za zmago v 70. minuti. Vmes je izenačil Lukas Nmecha. Še en bivši Guardiolov klub, Barcelona, je prav tako že vodila z 2:0, a zapravila naskok proti Tottenhamu, ki ga je nato v Los Angelesu na mitskem stadionu Rose Bowl ugnala po izvajanju najstrožjih kazni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barca, prav tako brez številnih zvezdnikov, je povedla v 15. minuti, ko je zadel Munir El Haddadi, na 2:0 pa je v 29. minuti z mojstrskim zadetkom z roba kazenskega prostora povišal novinec in najboljši posameznik v katalonskih vrstah Arthur Melo. Trener Ernesto Valverde je močno premešal ekipo za drugi polčas, v katerem so Londončani izenačili v vsega nekaj napadih med 73. in 75. minuto. Zadela sta Heung-Min Son in Georges N'Koudou, nato pa je imela španska prvakinja več sreče in znanja pri izvajanjih strelov z bele pike, kjer je odločilni gol prispeval še en novinec Malcom, v vratih pa se je izkazal Jasper Cillessen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi turnirja International Champions Cup:

Arsenal ‒ Paris Saint-Germain 5:1 (1:0)
Özil 13., Lacazette 67., 71., Holding 87., Nketiah 90.; Nkunku 60./11-m

Benfica ‒ Juventus 1:1* (0:0) /2:4/
Grimaldo 65.; Clemenza 84.

Chelsea ‒ Internazionale Milano 1:1* (1:0) /5:4/
Rodriguez 8.; Gagliardini 49.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Manchester United ‒ Liverpool 1:4 (1:1)
Pereira 31.; Mane 28./11-m, Sturridge 66., Ojo 74./11-m, Shaqiri 82.

Bayern München ‒ Manchester City 2:3 (2:1)
Shabani 15., Robben 24.; B. Silva 45., 70., Nmecha 51.

Barcelona ‒ Tottenham Hotspur 2:2* (2:0) /5:3/
El Haddadi 15., Arthur 29.; Son 73., N'Koudou 75.
* - po izvajanju enajstmetrovk

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
29. 07. 2018 14.04
-13
Spet bomo brali kako barca lepo igra.... Zeeeehhhh
BBarca
29. 07. 2018 12.43
+6
Eh krasno... Gomes se je poškodoval za dva meseca in po vsej verjetnosti zato ostaja vsaj do zimskega prestopnega roka. Pa se je Arsenal zelo zanimal zanj. No upam da se ga do konca avgusta vseeno nekako znebijo.
dark horse
29. 07. 2018 09.39
+9
Kaj so pa šarjice????
142
29. 07. 2018 09.36
+7
Mi smo rekli škarice, te šarice pa mi ne ležijo ali pa je to kak nov č.fu.ski izraz.
Hachi
29. 07. 2018 08.52
+10
Je pa treba poudariti,da sta od vseh teh ekip res s kar precej mocnimi ekipami odigrala samo Arsenal in Liverpool.vsi ostali pa se vedno vse glavne akterje sparajo,zato so ti rezultati povsem nepomembni.je pa pomembno to,da se mladi predstavijo in pokazejo,da se lahko tudi na njih racuna.
er0nixx
29. 07. 2018 14.24
-1
kaj pa ti govoriš. v celotni postavi liverpoola so bili mogoče trije iz prve postave. pa ena dva iz klopi. nič drugače kot pri unitedu
Hachi
29. 07. 2018 19.12
-3
Arsenal:belerin,mustafi,elneny,ozil,auba,mkhitaryan,kolasinac!redsi:mane,solanke,salah,lallana,milner,moreno,klacan,van dijk!!!no resno me zanima,koliko prvokategornikov pri redaih manjka?!?!
er0nixx
29. 07. 2018 19.44
+1
od vseh kaj si jih naštel so prva postava salah, mane pa van dijk. ostalo je klop. pozabo si pa še: Kamil Grabara, Rafael Camacho, Nathaniel Phillips, Sheyi Ojo, Benjamin Woodburn, Caoimhin Kelleher, Joseph Gomez, Pedro Chirivella, Curtis Jones, Marko Grujic kateri so po večini igrali barem en polčas od vseh pripravljalnih tekem
Hachi
30. 07. 2018 08.25
+1
aja, Klavan igra za koga drugega al kako, glede na to, da je na 16. tekmah lani v premier ligi zacel, sotalo prihajal s klopi oz. na vec tekmah ga ni bilo, ker je bil poskodovan. Moreno na zacetku sezone (torej pred poskodbo) na 13. tekmah v prvi postav 12krat. Milner, kljub svojim letom, lani v zacetni postavi 16 krat. Lallana je bil res da lani vec poskodovan kot pa na zelenici, pa se vedno dalec od nekega postranskega faktorja. Za Salaha, Van Dijka in Maneja pa ne potrebujem dodatne razlage a ne?! nisem pa nikjer napisal, da je Liverpool igral s prvo postavo, ampak da sta Arsenal in Liverpool edina, ki sta igrala z precej mocno postavo, kar pa mislim, da se nisem nic zmotil. medtem, ko pri Chelseaju ne igrajo glavni Hazard, Willian in Kante, pri Unitedu ne igrajo Rashford, Lukaku, Matic, pri PSGju prakticno nihce od glavnih, ..., pri Liverpoolu pa so igrali glavni: Mane, Salah, Van Dijk. od tistih glavnih zvezdnikov je recimo manjkal Firmino. zato pravi, da so ti rezultati popolnoma nepomembni, tako da se ne rabis vzigat brez potrebe. trenerji preizkusajo razne kombinacije, dajejo priloznost mlajsim, tistim, ki se vracajo po poskodbah, itd. bistvo pa je, da si delajo tudi dobro reklamo na tujih trgih.
Hachi
30. 07. 2018 08.51
no, glede Matica sem pravkar izvedel, da njegova poskodba s sv. prvenstva ni tako nedolzna in ga zato tudi ni na pripravljalnih tekmah, ker bo moral na operacijo, tako da ga na zacetku sezone ne bo!
BBarca
29. 07. 2018 08.35
+17
Prvi polčas zelo lep, napadalen nogomet in popolna dominacija Barcelone. Ob polčasu je trener menjal celotno postavo (razen vratarja) in je tekmec prišel do več priložnosti. Pozitivno me je presenetilo kar nekaj igralcev (Rafinha, Miranda, Puig, Marlon, Semedo, Arthur). In pa enajstmetrovke so mladeniči izvajali tako hladnokrvno, da bi se lahko člani prve postave veliko naučili.
Sisli288
29. 07. 2018 08.41
+17
Od mladenicev se še pričakuje veliko in zato se na njih ne izvaja veilega pritiska zato lahka brezskrbno in hladokrvno izvajajo enajsmetrovke
BBarca
29. 07. 2018 08.52
+13
No takšne tekme so redke priložnosti da se dokažejo trenerju. V tem smislu je lahko kar nekaj pritiska tudi na mladincih.