Nogomet

Barcelona spet tarča hekerjev: Neymar se vrača!

Barcelona, 16. 02. 2020 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Računalniški hekerji so se ponovno 'ponorčevali' iz Barcelone in s tem opozorili na luknjičasti spletni varnostni sistem katalonskega ponosa. V svojih objavah so tako napovedali vrnitev Neymarja, subtilno pa zahtevali tudi odstop trenutnega predsednika Josepa Marie Bartolomeua.

Vse navijače blaugrane je presenetila objava na katalonskem Twitterjevem profilu Barcelone, s fotografijo Neymarja v rdeče-modrem dresu in serijo vprašajev. 

Objava OurMine, s katero so vzbudili veliko pozornosti.
Objava OurMine, s katero so vzbudili veliko pozornosti. FOTO: Twitter

V sporočilu, ki so ga objavili na turškem profilu kluba, so pojasnili svojo pravo identiteto in razkrili namen: "Že drugič nam je uspelo vdreti v sistem Barcelone, bilo je malce zahtevnejše, vendar varnost še zdaleč ni zadovoljiva." 

Hitro je sledilo drugo sporočilo: "Pozdravljeni, mi smo OurMine. Prebrali smo nekaj zasebnih sporočil in videti je, da se Neymar vrača v Barcelono." 

Na turškem profilu so hekerji razkrili svojo identiteto.
Na turškem profilu so hekerji razkrili svojo identiteto. FOTO: Twitter

Na ta način so se lotili različnih Barceloninih spletnih profilov, na arabskem so svojo objavo začinili še s ključnikom: "#Bartomeuout."

To ni prvič, da je podjetje OurMine pritegnilo pozornost v nogometnem svetu, vendar hekerji zatrjujejo, da želijo le dvigniti ozaveščenost na področju spletne varnosti. Istočasno so vdrli tudi v profil Mednarodnega olimpijskega komiteja. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
17. 02. 2020 16.04
+1
Zal je zadnje case v Barci vse luknjicasto, ne le varnostni spletni sistem...
ehjaehja
16. 02. 2020 19.13
+5
saj zlagali se pa niso nič?!