Nogomet

Koeman še ni obupal: V dveh mesecih se lahko vse spremeni

Barcelona, Madrid, 20. 12. 2020 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Kljub novemu spodrsljaju in remiju na domači tekmi z Valencio (2:2) trener Barcelone Ronald Koeman še ni predal boja za naslov prvaka, v katerem trenutno prepričljivo vodi madridski Atletico. Ekipa Jana Oblaka je na svoji zelenici premagala Elche (3:1) z goloma prvega strelca prvenstva, "novinca" v ekipi, Luisa Suareza, tabor rdeče-belih pa je razveselil tudi zadetek povratnika Diega Coste.

Zaskrbljena trener Barcelone Koeman in kapetan Lionel Messi med dvobojem z Valencio.
Zaskrbljena trener Barcelone Koeman in kapetan Lionel Messi med dvobojem z Valencio. FOTO: AP

Barcelona se je tako kot v prejšnjem krogu proti Real Sociedadu vrnila po zaostanku in po izenačenju, za katerega je takoj po zgrešeni enajstmetrovki poskrbel kapetan Lionel Messi, proti Valencii povedla na začetku drugega polčasa, ko je svoj prvenec za člansko ekipo mojstrsko zabil branilec Ronald Araujo. Toda "netopirji", ki so v prvem polčasu povedli prek Mouctarja Diakhabyja, so po več zapravljenih priložnostih skozi celotno tekmo zasluženo izenačili v 69. minuti, ko je Marc-Andréja ter Stegna premagal Maxi Gomez.

Po zmagi Atletica, ki je bil na svoji zelenici s 3:1 boljši od Elcheja, imajo vodilni Madridčani zdaj osem točk več od Kataloncev, odigrali pa so tudi tekmo manj.

"Tekma je bila težka, obrnili smo rezultat, nato pa bi morali pokazati več zbranosti," je po tekmi na Camp Nouu dejal Koeman, sicer tudi nekdanji trener Valencie, kjer pa se je njegova vladavina zaradi slabih rezultatov in sporov znotraj moštva hitro končala. "Imeli smo nekaj priložnosti, a nismo bili dovolj zbrani v ključnih trenutkih. Šli smo po zmago v drugem polčasu, a nismo si ustvarili toliko priložnosti, kot bi si jih želeli," je nadaljeval nekdanji branilec Barce.

Statistika tekme Barcelona – Valencia.
Statistika tekme Barcelona – Valencia. FOTO: Sofascore.com

Podpora (začasnega) vodstva
Temu je v izjavah za televizijo Cuatro sicer po tekmi v bran stopil vršilec dolžnosti predsednika pri Barceloni, Carles Tusquets, ki je dejal, da s sodelavci ne razmišlja o zamenjavi na trenerskem stolčku, saj da Nizozemec opravlja "zelo dobro delo". Koeman se je v analizi tekme obregnil predvsem ob prvi gol Valencie, ko je eden najnevarnejših posameznikov ob predložkih pred vrata, Diakhaby, po podaji iz kota ostal povsem sam na bližnji vratnici, kjer ga je pokrival eden najnižjih na zelenici, francoski napadalec Antoine Griezmann.

"Moramo vedeti, koliko visokih igralcev imamo, da se lahko branimo proti visokim igralcem. On (Diakhaby, op. a.) je bil povsem sam, ko je skočil za strel. Moramo se bolje braniti in bolj pokrivati naše tekmece. Smo manjši od večine ekip, zato imamo težave pri standardnih situacijah. A naša predstava ni bila stanovitna. Napadali smo, ko smo vodili z 2:1, a ne smemo pozabiti niti na branjenje. Žogo smo izgubljali na nevarnih položajih," je nadaljeval Koeman, ki svojih varovancev še ni povsem odpisal iz boja za naslov:

"Starost igralcev tudi vpliva, včasih lahko začneš dvomiti. Mladi igralci morajo dozoreti. Nismo se še poslovili od naslova, še veliko točk je v igri. Sezona je zelo naporna, a v dveh mesecih se lahko vse spremeni. Moramo se boriti, da bi te točke spet dobili nazaj."

Pele Messijev dosežek pospremil z besedami: Zelo te občudujem
Messi je ob remiju z Valencio dosegel 643. zadetek v dresu "blaugrane" in tako izenačil rekord Peleja po številu doseženih golov za en klub. Sloviti Brazilec je izenačitev tega mejnika pospremil z besedami: "Zelo te občudujem, Messi." 

V Barceloni je Messi Pelejev rekord izenačil v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je najprej streljal z bele pike, vratar Jaume Domenech je žogo odbil, to pa je nato Argentinec le poslal v mrežo po predložku Jordija Albe. Potem ko je Messi izenačil Pelejev rekord, je brazilska nogometna legenda izrazila občudovanje nad argentinskim zvezdnikom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Takšne zgodbe so, žal, vse redkejše
"Zgodbe, kot je najina, o ljubezni do istega kluba že tako dolgo, so v nogometu žal vse redkejše. Zelo te občudujem, Messi," je Pele, ki je oktobra praznoval 80. rojstni dan, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zapisal na Instagramu ob fotografiji Messija. "O Rei" te fotografije ni izbral naključno, saj je tista, ki močno spominja na njegovo zimzeleno fotografijo s SP 1970. Brazilski "Kralj" je toliko golov, kot jih ima zdaj na svojem računu Argentinec, dosegel med letoma 1957 in 1974 v dresu svojega matičnega kluba, brazilskega Santosa, v klubski karieri pa je nato oblekel le še dres ameriške ekipe New York Cosmos.

"Ko ti srce prekipeva od ljubezni, je težko spremeniti smer. Tako kot ti vem, kako je vsak dan nositi isti dres. Tako kot ti vem, da ni nič takega kot kraj, kjer se počutiš kot doma," je še zapisal Pele.

Atletico nadaljuje v (skoraj) brezhibnem ritmu
Bolj veselo je bilo v Madridu, kjer je Atletico v zaključku prvega polčasa prek nekdanjega člana Barce Luisa Suareza zlomil odpor gostov, ki jim je nato v nadaljevanju obračuna Suarez zabil še en zadetek ter se prebil povsem na vrh lestvice strelcev Primere Division. Jan Oblak mreže tokrat ni ohranil nedotaknjene, v 64. minuti ga je premagal Lucas Boye in napovedal dramatičen zaključek obračuna, ki pa ga je z zadetkom z enajstih metrov preprečil povratnik v ekipo Diego Costa. Ta je nekaj minut prej zamenjal Joaa Felixa, ki je kazal vidne znake nelagodja, a je po zadnjih informacijah Portugalec utrpel zgolj udarec.

"Zelo sem vesel, ker sem bil lahko zraven, zelo sem bil zadovoljen že, ko sem bil uvrščen v ekipo, da sem videl soigralce in treniral," je bil v pogovoru za televizijo Movistar+ navdušen Costa, ki je moral v zadnjih tednih počivati zaradi venske tromboze v nogi. Začetek sezone mu je pokvarila tudi okužba z novim koronavirusom.

Statistika tekme Atletico Madrid – Elche.
Statistika tekme Atletico Madrid – Elche. FOTO: Sofascore.com

'Suarez? Kakšen prasec!'
"Življenje me tepe, a vedno se dvignem. Imam družino, soigralce, fizioterapevte, zdravnike ... Ko nisem na igrišču, poskušam prispevati čim več od zunaj. Ni lahko, od mojega povratka se vedno kaj zgodi, a sem dovolj močan, da se borim in dvignem," je bil izčrpen Costa. "Vrnil sem se z golom, zato sem zelo zadovoljen. Dva gola Suareza? Ni me bilo, pa ni zadeval, zdaj se vrnem, pa doseže dva ... Kakšen prasec!" je še v šali nadaljeval španski Brazilec.

"Upajmo, da nadaljuje tako. Zelo sem vesel, več golov, kot bo dosegel, bolje bo za Atletico. Če želimo osvojiti kaj velikega, potem mora biti tako, tako kot takrat, ko smo osvojili La Ligo: eden je šel ven, prišel je drugi in bil na primerni ravni, to je bila izjemna ekipa. Da se bojimo sanjati o novem naslovu? Ne, ne, ne! Sem borec, zmagovalec. Zelo sem se moral potruditi, da sem prišel k Atletom, ni bilo lahko, a kdor ne sanja o velikih stvareh, je bolje, da sploh ne živi. Imamo zelo urejen klub, imamo vse, da se borimo z velikimi," je dodal Costa, eden izmed junakov Atleticovega šampionskega pohoda do naslova leta 2014.

Simeone: Z različnimi karakterji se spopadamo tako kot z otroki
Tri leta prej je klub sredi sezone prevzel Diego Simeone, ki v teh dneh proslavlja deveto obletnico svojega povratka v klub, čigar barve je kot nepopustljivi vezist na španskih zelenicah dolga leta tudi branil. Ekipa mu je za darilo poklonila novo zmago. 

"V prvem polčasu smo imeli priložnosti, prišel je gol, priložnost (Marcosa) Llorenteja, ki je streljal prek vrat, še ena priložnost po standardni situaciji in v drugem polčasu smo držali enako raven. Oni so nam zadali udarec z golom za 2:1, ki je vnesel nemir, na koncu pa se je tekma odločila z golom za 3:1. Dobra tekma, a z elementi, ki jih lahko izboljšamo. Moramo pa nadaljevati v tej smeri," je dejal Simeone.

"Gre za skupno delo igralcev in trenerjev, ne gre le za taktiko in koncepte ali čustva v igri, vse skupaj se porazdeli med nogometaše in skupino trenerjev, ki vodimo klub. Razumemo, da vsi nogometaši potrebujejo osebni pristop, saj je karakter vsakega posameznika drugačen. Z vsakim posamičnim karakterjem poskušamo ravnati tako, kot poskušamo ravnati z različnimi karakterji otrok, jaz jih imam pet in tako je. Glede Luisa (Suareza) nisem dejal nič, česar ne bi čutil, prejšnji teden je odigral tri zaporedne tekme, potem ko je moral mirovati 20 dni (okužba z novim koronavirusom, op. a.). Danes sem vesel predvsem drugega gola, ko je čakal, da ni bil v prepovedanem položaju, na koncu pa so ga našli po dobri akciji (Yannicka) Carrasca," je še dodal argentinski trener na klopi Atletica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
20. 12. 2020 15.15
-1
Torej odhaja februarja ?
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 15.19
-2
Ja lepo bi bilo...tolko mladega kadra pa nisi v stanju kaj uigrat....kot revni miljonar...
Met4llic4
20. 12. 2020 13.50
+2
Mogoce nov trener haha.... Se kaj ve kako bo z messijom, bo zdaj ostal v klubu? Neglede na leta se zmeraj svetlobna leta pred vsemi v barceloni. Pa če kdo kaj ve kdaj se vrne Fati? Upam da cimprej, ker se mi zdi da ima res potencial :D
Iniesta
20. 12. 2020 13.33
-1
Kuman je dokoncno unicil Barco ... dosezeno je dno, popolni remont kluba je potreben ...
manucao
20. 12. 2020 13.01
+3
Spodaj sem prebral, da bi Koeman moral sam odstopiti a to se ne bo zgodilo. Namreč Nizozemci sami po sebi en zelo čuden narod tako, da ni čudno, da Nemci za njih govorijo, da so dobri sam za "kase machen". Pač je pa vsekakor veliko resnice v tem.
samomojemnenje
20. 12. 2020 13.26
+4
To sklepaš po tem kar si prebral, kaj pravijo Nemci? Si že bil na Nizozemskem? Pa ne samo Amsterdam. Se pa da marsikaj prebrati, kaj pa Nizozemci mislijo o Nemcih.
Kollerik
20. 12. 2020 11.49
+4
Slaba novica za Barco: njen mladi up na izposoji, 22 letni kamerunec Moussa Wague, ki igra za Paok, je v Grčiji svoj klub rešil pred zadetkom nasprotnega Arisa, toda ob tem si je ob trčenju z vratnico zelo hudo poškodoval koleno. Poškodba je tako močna, da je pod velikim vprašanjem tudi njegova nadaljnja kariera. Mladeniča so že operirali, toda čaka ga kar enoletni počitek, tako Katalonski sport..
igyyp
20. 12. 2020 11.54
+7
Čimprejšnje okrevanje. Nekaj sem videl, sam nisem tolk podrobno še pogledal.
samomojemnenje
20. 12. 2020 12.19
+5
V bistvu ima tako hudo poškodovano koleno, da so nekateri zdravniki rekli, da je pod velikim vprašanjem celo nadaljevanje kariere in se bojijo, da je kariera nogometaša zanj končana. Iz Grčije so ge prepeljali v Barcelono, kjer se bodo začele operacije in zdravljenje.
Konan
20. 12. 2020 17.49
+2
Messi danes prejel nagrado peace of the year, v glavnem vzor mladim po celem svetu, res največji, the goat
Kollerik
21. 12. 2020 09.14
+1
motorist_mb
20. 12. 2020 11.46
+4
Sem gledal tekmo včeraj in komentator zakon,hehehe kake je vun meto 👍
Kollerik
20. 12. 2020 11.27
+1
Vztrajnost je lepa kvalitata. Upam, da se Koemanu & co. nekako izide vsaj La Liga.
ulix
20. 12. 2020 11.23
+5
Simeone kot vedno zadovoljen z izidom.... da igras cel drugi polcas bunker proti Elcheju je bolj zalost. Do konce sezone je se dolga in s tako igro bo spet brez lovorik v vseh tekmovanjih. Real in Barca gladko pred njimi na koncu.
Iniesta
20. 12. 2020 13.35
+0
Dijego je prisel do spoznanja, da ce zeli osvajati lovorike, bo moral ubrati Murijevo taktiko ... bunker s protinapadi ...
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 17.43
+1
Muriju danes niti doma ni uspelo....glatko...
alien8potnik
20. 12. 2020 11.18
+4
se bo, ja. nova uprava. in verjetno tudi novi trener.
hirajem
20. 12. 2020 11.16
+4
hahahaha s tabo se spremenit nic ne more ker si neznalica!!! Smeh v kaj se je Barcenona spremenila in kaj so si dovolili...
Quercus
20. 12. 2020 11.00
+9
Mogoče bi si pa v Barci zdaj želeli vrniti Griezmana Atleticu ter od tam nazaj vzeti Suareza ... Ampak iz te moke ne bo kruha.
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 11.00
+1
Čez 2 meseca si lahko že bivši...niti ene linije mu ni uspelo uigrati...poleg trincaa sedaj še dest popušča...
drimtim
20. 12. 2020 10.43
+2
Nekateri komentarji pa lepo pokažejo kaj se zgodi če popiješ preveč kravjega mleka.
-10
Messi je zal zanic brez najvecje nogometne lovorike vosiljujejo ga osmorazredne ekipe zato nikoli ni med top 60 vseh casov nikoli
samomojemnenje
20. 12. 2020 10.42
+7
Če bi Koeman bil kaj človeka in imel kaj časti v sebi, bi že včeraj po tekmi odstopil. Pa verjetno ne bo, ker čaka, da ga klub odpusti, da bo lahko še plačo vlekel. Sam pa iz dneva v dan preseneča z neumnimi izjavami. In smeši sam sebe. In skrbi, da Barca še bolj tone. Pravi naslednik Satiena.
alien8potnik
20. 12. 2020 11.19
+4
Kollerik
20. 12. 2020 11.28
+4
Valverde je bil car tako za Setiena, kot za Koemana. Toda tedaj tisti, ki smo bili proti Valverdeju (tudi jaz), tega nismo mogli vedeti.
samomojemnenje
20. 12. 2020 12.39
+4
Kollerik, takrat smo bili jezni, ker je Barca po dveh tekmah v CL iz zmag doma, ki bi morale zadostovati za napredek, potem izgubili na povratnih tekmah. V LaLigi pa je tudi Valverde imel rezultate. Je pa res, da je takrat še imel boljšo zvezno linijo, Bousqets in Rakitić sta še delovala solidno in tudi Suareza.
Kollerik
20. 12. 2020 13.26
+4
-10
Klub sodniski pomoci ker je pac to uefalona ne more mali messi premagat osmorazredne ekipe😂😂😂😂😂😂
Kollerik
20. 12. 2020 11.59
+4
-10
Kere bruke messija gonijo ga osmorazredne ekipe😂😂😂😂😂
-11
Mali messi nikoli ni med top 60 vseh casov nikoli
samosamo7026
20. 12. 2020 10.51
+3
-10
Ne zmoremo vec teh vosilstev nad messijem res ne zmoremo
derek angelus
20. 12. 2020 10.34
-7
tale pajac lessi bi bil stokrat boljsi ce bi mel ob sebi igralca kot je ronaldo.ne bi on gledo setanja