Nogomet

Barcelona vrgla lovke na izgubljenega sina Erica Garcio

Garcia, 01. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nogometnem gigantu FC Barcelona naj bi se ogreli za člana Manchester Cityja Erica Garcio. Gre za komaj 19-letnega fanta, ki je leta 2017 zapustil Barcelonino akademijo in se preselil na Otok. Zdaj naj bi bil katalonski branilec glavna Barcina želja v poletnem prestopnem roku.

Eric Garcia (desno) je na radarju Barcelone.
Eric Garcia (desno) je na radarju Barcelone. FOTO: AP
Eric Garcia se je v Manchester iz Barcelonine šole preselil leta 2017. Za sinjemodre je v članski karieri 19-letnik zbral 22 nastopov.

A težava pri željah Barcelone utegne biti pogodba, ki jo ima Eric Garcia s sinjemodrimi, saj je Cityju zavezan do konca junija 2022. Vse to bi lahko predstavljalo visoko odškodnino za Katalonca. Toda Barcelona si po poročanju portala goal.com mladeniča močno želi, prav tako City, ki bi rad podaljšal pogodbo z branilcem. "Nimam novosti. Ima še enoletno pogodbo. Skušali ga bomo prepričati, da ostane tukaj še mnogo, mnogo let," je pred slabim mesecem razlagal trener Manchester Cityja Pep Guardiola. "Prepričan sem, da bo ostal, toda na koncu je to njegova odločitev. Ve, da si ga želimo, toda tako je bilo tudi s Sanejem (odhod v Bayern, op. p.)," je v juliju vlekel vzporednice trener Cityja.

Barcelona naj bi v Garcii, produktu slovite La Masie, videla dolgoročnega naslednika za osrednjega branilca Gerarda Piqueja, čigar kariera je pri 33 letih že v jeseni. "Želimo si ga, toda če si on ne želi ostati, ne moremo prav veliko storiti," je potarnal Guardiola. Ta že išče okrepitve na mestu osrednjega branilca, prestopu v Manchester City je zelo blizu branilec Bournemoutha Nathan Ake

Niti za Barcelono niti za Manchester City sicer sezona še ni končana. Oba se bosta namreč merila v avgustovskem nadaljevanju Lige prvakov. Sinjemodre čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov proti Realu, Barcelona pa bo na Camp Nouu gostila zasedbo Napolija. Obe tekmi bomo prenašali na Kanalu A in VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
01. 08. 2020 17.55
+7
In zakaj je zapustil La Masio in odšel na Otok?? Ejej, Bartomeu, sedaj pa boš zelo drago kupoval nekoč produkte slovite Barcien šole spet nazaj in to za drag denar.... biznis, da te kap...
Kollerik
01. 08. 2020 17.53
-1
Človk ofne člank od Barce in že sta spodaj nalimana dva glavna bela serat*orja. Pa dobro...zob za zob in tako naprej.,... beli koruptivneži.
Paštašutar
01. 08. 2020 12.58
-3
Kdo je tale Kekec?
cripstoned
01. 08. 2020 12.14
+0
city ze ima prevec talentov upam da barceloni uspe pripeljati mladega garcio...v kolikor ga pripeljejo je pa pred fantom se kar veliko dokazovanja da bo obveljal kot okrepitev...kakorkoli upam da se izkaze in da pride k barceloni ki nujno potrebuje mlado perspektivo za prihodnost..
HALAcR7
01. 08. 2020 09.08
-17
Upamo da bo vsaj tako slab koz pique in da da,veliko avtogolov
samomojemnenje
01. 08. 2020 09.53
+8
Kateri štil si zlomil? Od lopate ali krampa, da imaš čas pisati neumnosti? .......HALAcR7 Slovenija največja mafijska država ...... Halar, dvigni rit, pa se preseli na jug, kamor spadaš, vsaj ne boš Slovencem kruh zažiral.
HALAcR7
01. 08. 2020 10.19
-5
A mogoče ni???povej,katere politike so zaprli,kot hrvati,kateremu kriminalcu so zasegli lastnino kot to počnejo v srbiji,črni gori,kateri kriminalec je res za zapahi,...mafijska ti to bilo všeč al ni...i ne bodi mali hinavček,misliš manipulirati z komentarji,ki ne spadajo pod to rubriko
samomojemnenje
01. 08. 2020 11.48
+5
Halar, ne gre za manipulacijo. V bistvu mi je vseeno, če pljuvaš po Barci in Messiju, to me sploh ne gane. Mi je pa že večkrat padlo v oči, da si pljuval po Slovencih in po krščanski veri. Tu sem pa občutljiv. Pa nisem veren, ampak me moti, da nekdo, ki se je priselil v Slovenijo, pljuva po Slovencih in nekdo, ki je priseljen pljuva po veri države, ki te gosti. Sem prepotoval že pol sveta in nisem še nikjer imel težav, ker spoštujem državo, v katero pridem in spoštujem vero te države in ljudi. Še najmanj me moti to, da nekdo napiše, da je Slovenija mafijska država, ampak ker si to napisal ti, ki pljuvaš tudi moj narod, me je zmotilo. Ja, Halar, tudi pri nas se je zapiralo in se še bo. Upam. Šrot, Bavčar, Janša, Zidar, Tovšak in še več, da ne naštevam. Tema tukaj je nogomet, sva pač malo zašla off-topic. Ni prvič in zadnjič.
fihner
01. 08. 2020 13.12
-2
Ljigo, spet brca, saj veš kam...lepo ti je sisniti, kar ti pripada, meni hladna...
HALAcR7
02. 08. 2020 13.36
+1
samomojemnenje
01. 08. 2020 08.31
+5
Po pisanju katalonskega Sporta, si City želi Sergija Roberta. Če je to res, lahko naredijo zamenjavo za Garsio.