Nogomet

Barcelona želi vrzel v obrambi zakrpati s soigralcem Jana Oblaka

Barcelona, 11. 05. 2019 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Med nogometaši, ki bi lahko poleti okrepili Barcelono, je po zadnjih informacijah tudi brazilski bočni branilec Filipe Luis. Levi bok obrambe španskih prvakov že nekaj časa dela sive lase klubskemu vodstvu, porazna predstava Jordija Albe na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z Liverpoolom (0 : 4) pa je še pospešila iskanje naslednika oziroma vsaj primerne zamenjave za španskega reprezentanta.

Luis (desno) v dvoboju s Christianom Pulišićem na tekmi Lige prvakov.
Luis (desno) v dvoboju s Christianom Pulišićem na tekmi Lige prvakov. FOTO: AP

Po poročanju ESPN FC je brazilski bočni branilec Atletico Madrida in občasni reprezentant Filipe Luis na radarju Barcelone, ki se bo pred začetkom nove sezone poleg vezne vrste in napada očitno krepila tudi v obrambi. Natančneje na boku, kjer Jordi Alba v zadnjih nekaj letih ni imel prave zamenjave in konkurence, na povratni tekmi polfinala Lige prvakov z Liverpoolom pa je sredi tega tedna povsem odpovedal in storil več vidnih napak ob porazu z 0 : 4.

FILIPE

Luis bi lahko v Katalonijo prišel brez odškodnine iz vrst Atletica, kjer igra tudi slovenski reprezentant Jan Oblak. Z Barco spet glasno povezujejo še enega člana rdeče-belih, francoskega napadalca Antoina Griezmanna, ki je Katalonce poleti sicer odmevno zavrnil. Alba je sicer odigral skorajda vse tekme v osebno zelo dobri sezoni, 30-letnik je februarja podpisal tudi novo pogodbo, a bil med najbolj izpostavljenimi ob nedavnem polomu na Anfieldu. Član B-ekipe Barce Juan Miranda zaenkrat ni prepričal vodstva, v Luisu pa po poročanju ESPN FC vidijo zanesljivega nogometaša, ki bi s 33 leti sicer zgolj kratkoročno razbremenil Albo.

Luis se je navijačem Barcelone v zadnjih mesecih prikupil z izjavami o zlati žogi, ki je romala v roke Hrvatu Luku Modriću. Brazilec se je v času igranja za Atletico sicer večkrat ostro pomeril z Messijem in ga pohvalil, ker mu Argentinec tega ni niti malo zameril, nedavno pa je dejal, da je zlata žoga pri njem izgubila vso kredibilnost. "Ko grem na igrišče, je moja naloga ta, da nasprotniku ne dovolim storiti česar koli, pa naj bo to Messi ali kdor koli," je na začetku leta Luisa citiral Globo Esporte. "Po toliko letih vidim tipa, ki se še vedno razvija. Igral je na boku, zdaj je v sredini. Nenadoma slišim, da si ne zasluži zlate žoge, ker je imel slabo sezono leta 2018? Osvojil je La Ligo, španski pokal, bil je prvi strelec v Evropi in prispeval celo kopico podaj. Kdor misli, da si Messi ne zasluži zlate žoge, ne vidi tistega, kar vidim jaz. Ali to ali pa jaz ne vem ničesar o nogometu."

Pred desetimi leti je bilo 20 milijonov preveč
Blizu prihodu na Camp Nou je bil že pred desetimi leti, ko je igral še za Deportivo iz La Corune, a takratni prvi mož kluba, kontroverzni Augusto Cesar Lendoiro, ni želel spustiti cene z 20 milijonov evrov, kolikor je predpisovala Brazilčeva odkupna klavzula, Barcelona pa je na koncu iz Seville pripeljala Adriana Correio. Luis je na Camp Nouu spet aktualen zato, ker bo ob morebitnih prihodih Griezmanna in branilca Ajaxa Matthijsa de Ligta Kataloncem že začelo zmanjkovati denarja za nadaljnje nakupe, Brazilec pa je ob izteku pogodbe z Atleticom na voljo brez odškodnine. De Ligt in Griezmann bi lahko skupaj Barco stala okoli 200 milijonov evrov, zato se obetajo tudi številne prodaje nogometašev.

Lanske izjave Luisa, ki odmevajo še danes: "(Fifina nagrada The Best) je namenjena najboljšemu igralcu na svetu, to pa je Messi. Danes, v preteklosti, pred dvema letoma in pred tremi leti. Od trenutka, ko Messi ne osvoji nagrade z vsem, kar počne, izgubijo nekaj kredibilnosti." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri De Ligtu se sicer zapleta zaradi zahtev njegovega agenta Mina Raiole, ki želi iztržiti še nekaj več denarja, a ga Katalonci zaenkrat niso uslišali, medtem ko je slovitega Italijana zaradi prestopa Gianluce Scamacce iz mladinske ekipe Rome v PSV Eindhoven nedavno poleg italijanske nogometne zveze (Figc) za tri mesece suspendirala tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Ajax in Barcelona sta bojda že dogovorjena glede odškodnine, tudi De Ligt pa je že večkrat dejal, da si želi le na Camp Nou. Griezmannova odkupna klavzula se bo 1. julija spustila na 120 milijonov evrov, Katalonci pa o možnostih njegovega prihoda do takrat ne želijo govoriti, da ne bi še dodatno ujezili njegovih delodajalcev, ki so se pri Fifi zaradi nedovoljenih pogovorov z njihovim nogometašem predlani že uradno pritožili.

'Absolutna tišina in podobe zaskrbljenosti'
Nogometaši članske ekipe Barcelone so v petek sicer prvič trenirali po povratku iz Liverpoola, vzdušje pa je bilo po poročanju madridskega dnevnika AS podobno turobno kot v gostujoči slačilnici stadiona Anfield po zgodovinskem polomu v Ligi prvakov.

"Skozi dan je prevladovala najbolj absolutna tišina in podobe zaskrbljenosti ter utrujenosti," je na svoji spletni strani zapisal madridski časnik, ki prek neimenovanega vira iz slačilnice trdi, da ni bilo nobenega sestanka oziroma analize dogodkov z Otoka, povsem vase naj bi se zaprl tudi trener Ernesto Valverde, ki je bil leto po podobnem debaklu v Rimu spet na udaru hudih kritik.

Trenerjeva usoda v rokah Messija
"Dvomi se o tem, če še ima moč in dovolj želje, da bi dvignil moralo in nadaljeval še eno leto. V vsakem primeru pa se zaveda, da lahko računa na podporo ključnih članov ekipe," še piše AS. "Če želi kdo videti, kaj točno pomeni beseda depresija, mora samo obiskati slačilnico prve ekipe v klubskem centru Ciudad Deportiva," še dodajajo.

Veliko besede pri tem, če je to zadnja sezona Valverdeja na čelu ekipe, sredi sezone je sicer podaljšal pogodbo do junija 2020, naj bi imel prvi zvezdnik in kapetan moštva Lionel Messi, ki je s Špancem v zelo dobrih odnosih, primerljivih s tistimi, ki so med Argentincem in trenerjem članskega moštva vladali v sezoni 2012/13, ko je ekipo vodil pokojni Tito Vilanova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
12. 05. 2019 09.29
+3
Tudi , če je Barce izgubila proti Liverpoolu in ne bo igrala v finali , se njena kakovost in renome v svetu nogometa, ni nič spremenil. Še vedno je enanajbljših ekip nasvetu in tega ne more izgubiti ssamo po eni slabi tekmni. Real je lansko leto zaostajal za Barco , kar za 17 točk in so ga v španski ligi premagovale ekipe z dna lestvice , pa je osvojil naslov Lige prevakov.
apodgra
12. 05. 2019 09.32
+3
Tudi , če je Barce izgubila proti Liverpoolu in ne bo igrala v finali , se njena kakovost in renome v svetu nogometa, ni nič spremenil. Še vedno je ena najboljših ekip na svetu in tega ne more čez noč izgubiti ,samo po eni slabi tekmni. Real je lansko leto zaostajal za Barco , kar za 17 točk in so ga v španski ligi premagovale ekipe z dna lestvice , pa je osvojil naslov Lige prevakov.
apodgra
12. 05. 2019 09.19
+2
Da so na prvem treningu po porazu nili zaskrbljeni , ne vem pa zakaj bi bili utrijeni. Če bi igrali na polno bi lahko verjeli .
šumar
12. 05. 2019 08.36
-1
ronaldo bi bil idealen za v barco ker samo stoji pred golom in bi messi njega cilov in bi se zoge od njega odbijale v gol haha
šumar
12. 05. 2019 08.37
+0
tko kot se je slepou dosedaj v treh razlicnih klubih ki so tudi brez njega bli prvaki haha
derek angelus
12. 05. 2019 07.33
+0
boa farcelona a nocejo kvalitetni igralci prit v barco pa isce skart robo haha
Opazovalec2020
11. 05. 2019 18.02
+4
Novinarji pa kaj to pišete.. Sama natolcevanja...
FAUSTOS1
11. 05. 2019 15.52
+4
Messi ima nesrečo ,da ima barca tako nesposobno vodstvo ki kupuje stare odslužene nogometaše-vidal-prav tako v obrambi tretje razredne nogometaše ,ki v svojih klubih niso mogli v prvo postavo.upamo samo da bo barcelona vsaj zamenjala trenerja.
eskil
11. 05. 2019 15.38
+3
Samo eno vprašanje vodstvu Barce, predvsem pa tukajšnjimi privrženci tega kluba. Kaj mislite, kje bi bila Barca, če bi kljub zapustil Messi? Tudi miliarda EUR ne bi prinesla naslova v La Ligi, V LP pa izpad v skupinskem delu. Poglejte samo Real, kje je, ko ga je zapustil Ronaldo.
šumar
12. 05. 2019 08.33
-1
haha real je tam ker je prisel gospod var haha ronaldo pa je juve popeljal v manj lovorik v ligi kot je slovenska haha pa se naj strelec lige nebo haha res je dober
+6
da ne bo kej res...da bodo pripeljali 34letnga igralca ki je odsluzul v atmju?!!potem so res nori!!in griezmann?!vi to resno...za 100mio se dobi kvalitetnejsega igralca ..predvsem pa mlajsega!!
saturnsky23 saturnsky23
11. 05. 2019 14.49
+8
Barcelona mora nekaj postoriti, tako ne gre več. Ne more Messi nadomeščat manko v kvaliteti igralcev, posebno nesposobnosti trenerjev.Pravzaprav se je Mesiju dogodila trenutno degradacija vsled naštetih slabosti. Se je pa bati potez nesposobnega vodstva.
Lessihinav?ek
11. 05. 2019 14.01
-14
Pridno vsako leto vlaganje 200milijonov.čestitke za copa del ray in laligo.samo to lahko še osvojite.v zadnjih 8 let le ena liga prvakov.bravo za tako velik klub in za GOATa.
Sisli288
11. 05. 2019 14.58
+7
Nepozabi da je juve z prihodom ronalda osvojil samo eno lovoriko, lani do dve tako da je bilo dobro nalozenih 100miljonov, da o ligi prvakov ne govorim
+7
zadnjih 11let..8x spansko prvenstvo..med tem casom je real oz njihov prepotentnez osvojil 2x prvenstvo...in ponavadi so celo koncali za atletico madridom!!
+8
Lessihinav?ek
11. 05. 2019 15.22
-6
zato je messi obljubil lige prvakov,na stadionu,v liverpoolu je pa gledal v travo in jokal na wcju,naj se drzi svojih besed kot crj7,je rekel premagati sam atletico in premagal
Sisli288
11. 05. 2019 15.34
+3
Rekel isce nov iziv sel v juve, osvojili lovoriko majn ko lani
cripstoned
11. 05. 2019 16.52
-7
ronaldo je uspesen v svoji 1.sezoni...kako vas to boli...ce ne bi bil prvak pa vemo kaj bi pisali....sicer pa zakaj kritizirate ronalda...on je prvak v 3 razlicnih ligah, je najbooljsi strelec lige prvakov, 3x zaporedni aktualni evropski prvak in aktualni evropski prvak z portugalsko...o taksnih uspehih lahko messi samo sanja...da o vlogi vodje niti ne zacnem...hahahahaha...
Sisli288
11. 05. 2019 16.59
+2
Uspesen v klubu ki je osmic zapored osvojil drzavni naslov velik uspeh, lani so osvojili se pokal ki ga letos niso, pripeljan za ligo prvakov izpadli v cetrt finalu kot lani... kje se vidi vpliv ronalda? 3x zapored prvak lige prvakov, vendar na kak nacin? Evropski prvak, ki je finale spremljal z klopi
cripstoned
11. 05. 2019 17.32
-8
sisli...lepo te boli....dejstvo je da je ronaldo dalec najbolj uspesen igralec moderne ere in da messi o njegovih uspehih lahko samo sanja....jokaj drugega ti ne preostane....
Sisli288
11. 05. 2019 17.45
+3
Glede na to da nisem navijac ne reala ne barce nerabim jokat... glede pa da ima messi vec lovorik ko ronaldo pa nevem kdo je bolj uspesen... jokate pa lahka navijaci so vas letos unicili mladinci
Carrasco
11. 05. 2019 13.04
+6
24 ur o tem prestopu so pisali že pred porazom Liverpoola 3-0 proti Barceloni . Zamenjave za Albo ni veliki klubi potrebujejo tudi rezerve
Fuzbaler
11. 05. 2019 13.03
+12
To je pa ze prevec. Kaj naj Luis pocne v Barci?? Kaj se dogaja z vodstvom kluba?? Potrebni so mladi igralci in moznost dokazovanja igralcem iz La Masije.
samomojemnenje
11. 05. 2019 12.49
+11
Ne verjamem, da bi bil Luiz kaj boljša "okrepitev" kot je trenutno Boateng. Mi gre že pošteno na živce to kupovanje odsluženih igralcev. Toliko kot zdaj zmore Luiz, bi ziher zmogel tudi Miranda.
Inred
11. 05. 2019 12.49
+2
Daj bo pomlajena s tremi iz ajaxa.
Simoni?
11. 05. 2019 12.28
-19
Amir Karić bi bil precej boljša rešitev kot Felipe Luis....Alba je čisto v redu... Čas je za odhod Suareza, Coutinha, Piqueja, Rakitića, Umtitija, Vidala in seveda Messija... Če skrajšamo, razen Ter Stegna - metla!
šumar
11. 05. 2019 12.54
+5
haha to je tvoja zelja ki se ti nebo izpolnila haha
Uporabnik1524563
11. 05. 2019 18.33
+2
Ti bi zamenjal 3/4 ekupe z ihralci iz la Masje! A mislis, da bi Puig, Aleña in ostali lahko nadomestili tvoje omenjene 'starcke'? Tudi Perez je mislil, da bo z Asensem, Vasqezom, Viniciusom, Reguilonom na domestil CR7! In kje je Real sedaj. Povozil ga je Ajax v LP in Barca ter ATM v LaLigi. Ne gre cez noc. 2-3 leta se mostvo gradi in dodaja se samo kamencek v mozaik.!!
Sisli288
11. 05. 2019 12.14
+10
Zakaj se navijaci reala vtikujejo kaj barca kupuje? Velja seveda tudi obratno za navijace barce... brigite se za svoj klub in naj vam nebo najvecji uspeh nurspeh nadsprotnega kluba
samomojemnenje
11. 05. 2019 12.53
-5
Zato ker je veliko mularije tu gor in še tista slovenska, če jaz nimam, sem tudi sosedu fouš...pa še ogromno je takih, ki bodo ob odhodu Messija zamenjali klub...kot so ga nekateri, ko je Ronaldo zapustil Real...
tv1206802
11. 05. 2019 12.02
+10
Barca samo nabavlja samo a niso neka pravila o financnem fair-playu? Ce ne bodo kaj konkretnega prodali ne bodo mogli kupit tudi ce imajo denar. To kar zelijo prodat vse skup ni vredno 150M. Najbolj smesno pa je bilo k sem prebral, da bo Barca precrtala 10 igralcev... razen Coutinha ostalih 9 tako ali tako ni igralo...
Nimasmisla
11. 05. 2019 11.32
+10
a barca ima luknjo v obrambi nisem vedel se je pa videlo
nebel
11. 05. 2019 11.41
+8
Piše se tudi Pique, ne le Alba. Ni ti približno ni naslednik Pujola. Je pa to tam tabu.
cripstoned
11. 05. 2019 11.27
+23
bodimo realni...kaj lahko luis pri svojih 33 letih ponudi barceloni? 0....barcelona potrebuje mlado svezino skoraj na vseh polozajih...neverjetno da tega sami ne vidijo...
PPrevc
11. 05. 2019 11.45
+2
Saj jasno piše da bi pomagal albi ker tudi ni rosno mlad... In ni odkupne klavzule....
Drago Kugler
11. 05. 2019 12.44
+6
SESTRINJAM Z KRIPSIJEM TREBA JE EKIPO POMLADIT
šumar
11. 05. 2019 12.56
-3
več kot tvoj ronaldo lahko ponudi haha pr istih letih z ronaldom so izpadli na vseh frontah razen domace prvenstvo tam pa itak ni tesko ker je liga kot slovenska haha