Nogomet

Barišić: Derbi za Olimpijo prihaja v pravem času

Ljubljana, 26. 10. 2018 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni slovenski nogometni prvaki iz Ljubljane se zadnjega gostovanja v Ljudskem vrtu dobro spominjajo, saj so z zmago, do katere so prišli v izdihljajih tekme ob koncu lanske sezone, naredili velik korak k osvojitvi naslova državnih prvakov.

Zoran Barišić
Zoran Barišić FOTO: Damjan Žibert
Trener Olimpije Zoran Barišić ima jasen cilj, in sicer zmagati proti največjemu rivalu. Avstrijec na klopi slovenskih državnih in pokalnih prvakov se zaveda, da njegovo moštvo čaka težka naloga, a hkrati dodaja, da so fantje zmožni velikih stvari.
Ljubljančani bi se z zmago Mariboru približali na dve točki, v nasprotnem primeru bi se vijolice oddaljile za osem točk. Remi bi ohranil pet točk prednosti vijoličastim.
"Gremo v pozitivno smer. Težko je reči, a možno, da derbi prihaja v pravem trenutku. Dvignili smo formo, zmagujemo, tako da se nikogar ne bojimo," za uradno spletno stran kluba pravi Barišić, ki na klopi Olimpije še ni izgubil, po reprezentančnem premoru pa je prišel do dveh zmag na prav toliko tekmah: "Med premorom smo se regenerirali, nato se še bolje spoznali in začeli delati na podrobnostih, za katere prej nismo imeli časa. Vidim veliko pozitivnega, veliko želje in zagnanosti." V Maribor se bo Barišić odpravil tudi z nekaterimi nogometaši, ki v zadnjih tednih zaradi poškodb niso igrali. "Admir Suljić že trenira na polno, danes sta se moštvu pridružila tudi Branko Ilić in Matic Črnic," je zdravstveni karton na hitro opisal trener zmajev.

Darko Milanič
Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert
V taboru podprvakov iz Maribora so optimistični, a tudi previdni. "Derbi bomo dočakali v dobrem stanju. Ozračje je podobno vremenu, odlično. Smo pripravljeni in zelo, zelo motivirani. Priprave smo izpeljali po načrtu, dobro izkoristili vmesno pokalno preizkušnjo. Smo v dobrem trenutku, igramo pa proti kakovostnemu nasprotniku, to je treba upoštevati. Slediti moramo določeni strategiji, morali se bomo držati dogovora in sem prepričan, da nam lahko uspe," je za klubsko uradno spletno stran povedal trener vijoličastih Darko Milanič
Olimpija pod Barišićem še ni izgubila, zmaji pa zadnji poraz v ligi beležijo prav v spopadu z Mariborom. Na Barišićevi strani je tudi statistika medsebojnih dvobojev z zdajšnjim trenerjem Maribora Milaničem. Stratega sta se v preteklosti merila že v avstrijski ligi.

Olimpija pod Barišićem še ni izgubila, zmaji pa zadnji poraz v ligi beležijo prav v spopadu z Mariborom. Na Barišićevi strani je tudi statistika medsebojnih dvobojev z zdajšnjim trenerjem Maribora Milaničem. Stratega sta se v preteklosti merila že v avstrijski ligi. Dunajski Rapid in graški Sturm sta v času Milaničevega dela v Avstriji odigrala pet dvobojev, Primorec je slavil le enkrat, dve tekmi sta se končali brez zmagovalca. A to Milaniča ne moti. "Saj sva še mlada, časa imava še dovolj, da se to spremeni," pravi Milanič, ki se sicer ne ozira na preteklost in spomin na zadnji poraz v Ljudskem vrtu v prejšnji sezoni.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rudar
27. 10. 2018 17.56
+2
Milanić spet pritiska na sodnike. Spet bo penal.
degenos
27. 10. 2018 07.47
-3
hehehe..zmagalo bo vreme
robert hrovat
26. 10. 2018 19.24
-5
slovenski klubski nogomet v 1 ligi je poden, kar je za nas derbi je to v drugih državah navadna tekma v 3 ligi...
kameltrajbar
27. 10. 2018 10.46
+2
Viola
26. 10. 2018 19.17
+5
Naj zmaga boljši....... Maribor šampion!!!!!!
Mungos2
26. 10. 2018 19.05
+5
Zgleda, da je Barišić, s tem šalom, navijač NkBežigrada05 !🤣🤣🤣🤣🤣
User513426
26. 10. 2018 19.16
+5
mogoče pa celitca al pa betisa, pa še kakšen bi se verjetno našel hahaha
SIKATOR 1
26. 10. 2018 18.47
-1
OLIMPIJA ŠAMPIJON