Nogomet

Real v nadaljevanju strl Valencio, baskovski obračun pripadel Alavesu

Vitoria-Gasteiz, 18. 06. 2020 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Alavesa so v 29. krogu španske lige na domačem stadionu pred praznimi tribunami presenetili zasedbo Real Sociedada (2:0). Gostje iz San Sebastiana so tako po 29. krogu izgubili četrto mesto na lestvici španske La Lige, ki še vodi v elitno Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Zdaj je četrti madridski Atletico. Njihovi mestni tekmeci so bili doma uspešni na derbiju proti Valencii (3:0). Real je vse zadetke dosegel v nadaljevanju in se Barceloni vnovič približal na dve točki.

Borja Sainz
Borja Sainz FOTO: Twitter

Alaves je povedel v 56. minuti, ko je hitro akcijo, šah-mat v treh potezah, kronal komaj 19-letni vezist Borja Sainz, za katerega je to bil sploh prvi zadetek v La ligi. Sodniki so sicer njegov zadetek sprva razveljavili, a ob pogledu posnetka ugotovili, da pri podaji Lisandra Magallana prepovedanega položaja ni bilo, tako da je njegov zadetek bil priznan. Alaves bi lahko povedel že z 2:0, saj je imel v 70. minuti domači kolektiv lepo priložnost za povišanje vodstva, a ob hitri reakciji je Lucas Perez z močnim strelom zadel ’le’ vratnico. Nove težave za Real Sociedad so sledile v 81. minuti tekme, ko je bil izključen bočni branilec Joseba Zaldua. Ta je zaradi (sicer strogo dosojenega) drugega rumenega kartona moral predčasno z zelenice. A tudi domači so v 87. minuti ostali brez izključenega Tomasa Pine, tako da se je Real Sociedadu znova ponudilo nekaj več prostora za morebitno izenačenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A na koncu se gostom ni izšlo, gostje iz San Sebastiana namreč ni uspel priti do točke, zmage so se veselili domačini, ki so zadnji žebelj v krsto gostov zabili v sodnikovem podaljšku, natančneje v 96. minuti tekme, ko je odbitek gostujočega vratarja v mrežo pospravil Martin Aguirregabiria. To pomeni, da je Real Sociedad po 29. krogu izgubil četrto mesto na lestvici, ki še vodi v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Četrto mesto po tem krogu tako zaseda madridski Atletico.

Karim Benzema
Karim Benzema FOTO: AP

Galaktiki v nadaljevanju strli netopirje
Gostitelji so začeli podjetneje in so tekmece v uvodnih minutah stisnili na polovico in vse bolj stiskali obroč okoli vrat Jasperja Cillessena, ki je imel najbolj zahtevno delo ob poskusu Belgijca Edena Hazarda. Gostujoči vratar je strel iz bližine uspešno ubranil. Valencia se je hitro prebudila in postajala vse bolj nevarna. Po odlično izpeljanem protinapadu pa je tudi že bila blizu vodstva, a je strel razigranega Rodriga Morena zaustavil okvir vrat. Isti nogometaš je že nekaj trenutkov kasneje tudi zadel, a je po daljšem premisleku in pomoči VAR-a zadetek razveljavljen. Gostje se z odločitvijo nikakor niso sprijaznili. Kljub temu so bili v prvem polčasu celo boljši na travniku, Madridčani si niso ustvarili večjih priložnosti in tudi niso imeli pričakovane terenske iniciative. Še največ dela v domači ekipi je imel celo njihov vratar Thibaut Curtois. Prvih 45 minut se je tako končalo brez golov. 

Nadaljevanje pa je bilo povsem "galaktično". Goste je sredi drugega polčasa po podaji Hazarda le "odprl" Karim Benzema, ki je dosegel tudi najlepši gol na tekmi za končnih 3:0, ko je zadel z lepim volejem z levo nogo. Real je z gladko zmago tako spet -2 od Barcelone. Gotovo pa je najlepša novica za navijače belega baleta sanjska vrnitev dlje poškodovanega Marca Asensia, ki je zadel že po nekaj sekundah po vstopu v igro. Španski reprezentant je vnovič zaigral po skoraj letu dni.

Izida:
Real Madrid - Valencia 3:0 (0:0)
Benzema 61. 86., Asensio 74. 
RK: Lee Kang-Li 89.

Alaves - Real Sociedad 2:0 (0:0)
Sainz 56., Aguirregabiria 96.
RK: Pina 87.; Zaldua 81.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
19. 06. 2020 14.23
+4
Kakor koli se obračam in razmišljam ampak ne morem se znebiti občutka, da Real igra bistveno bolje in predvsem učinkoviteje kot Barca. Z igro, ki jo kaže Barca bo zelo težko - po moje nemogoče ostat na vrhu lestvice do zaključka prvenstva. Lahko me sedaj pljuvate in dajete minuse ampak (žal) sem prepričan, da je tako. Vseeno v sebi še "upam", da se motim...
samomojemnenje
19. 06. 2020 20.26
-1
To se tudi jaz bojim. Bo danes trenutek resnice. Tudi meni žerejo živce s tistimi neskončnimi podajami in poigravanje pred svojim golom. žal je Real v zadnjih letih veliko pametneje kadroval kot Barca. Dragi nakupi, ki ne prinesejo nič, samo finančno breme.
265004
19. 06. 2020 08.59
+0
Logično da nisem navijal za Real,ampak po videnem v 2 polčasu je zasluženo zmagal....
igyyp
19. 06. 2020 09.41
+6
265004
19. 06. 2020 12.59
+4
to je pa res...eden redkih res fer komentatorjev si tule gor z Realove strani...še trend,pa dany,pa še ene par,pol pa tema...No tud na Barcini strani je nekaj hejterjev,sam z Realovimi navijači ala hala,crisp,zapirač in predvsem messininikoli....se pa res ne morejo-mo primerjat...to so pa pacienti posebne vrste...aja pa frel,sam to je zapirač z drugim imenom...razumeste?
samomojemnenje
19. 06. 2020 14.18
+1
265004...res je igyyp v redu. Glede Frela, pa sem jaz siguren, da je Cripstoned. Primerjaj njegov slog s slogom Cripsa in iste neumnosti piše od 15 igralcev barce na terenu, pa zadnjič v razmaku pol ure oddala komentar iz obeh profilov in v obeh napisal, da so umazani Barcelonarji snubili Coutinha že februarja, je pa bil januarja že v Barci. No potem se/sta se skrila. Skratka ista naivnost pisanja, iste napake. Zapirač je pametnejši od njega in ima drug slog.
265004
19. 06. 2020 14.50
+1
možno,ampak frel je enkrat napisal razumeste,to pa pišejo primorci in zapirač je iz Primorske..in noben drug iz Primorske ni tolk kresnen kot zapirač....samomojemnenje ti zud pišeš zlo objektivno ko berem...jaz pa imam čist drug slog...s pajaci kot so zgoraj omenjeni drugač z iggypom ,trendom in takimi kot ti se pa da normalno pogovarjat...
samomojemnenje
19. 06. 2020 20.37
Tako po slogu mislim, da je Cripsi. Mogoče je v svoji žlehtnobi napisal razumeste, drugače pa iste fore kot Cripsi. Je pa tudi on pacient Messinikolisvetovni... enkrat napisal nimaste. Kakor koli, meni je to bedno, da pišejo iz več profilov, saj smo že tako vsi skriti in anonimni. In potem še druge obsoja, da imamo več profilov. Škoda, ker ni možno videti IP-jev. Sem že iskal v codi, pa ne najdem. Ja, tudi s tabo je lepo debatirati, pa seveda 12345fcb je objektiven in seveda Trend, igyyp, Dany in še nekaj ljudi. So pa tudi provokatorji iz obeh strani, pa kaj čemo, sto ljudi, sto čudi.
cripstoned
19. 06. 2020 21.38
-1
hahahah koliko casa porabite za kripsija...jaz vam obljubljam da nisem frel in tudi frel verjetno to ve...vi pa se vedno pridno porabljajte minute, ure, dni, mesece in celo leta za navijace reala, klub in ronalda....heteri boste hejtali...
P21K
19. 06. 2020 08.14
-1
Ni mi do reala, sam pa vesel za asensia da se je po poškodbi tk vrnu na zelenice....
Fuzbaler
19. 06. 2020 08.13
+11
Prvi polcas izenačen,v drugem Real boljši. Ne razumem Obreza, ki je celo tekmo razlagal kako so Spanci dobro pripravljeni. Meni se to ni zdelo, glede na to da je Valencia v drugem polcasu povsem padla. Samo še stali so. Potem se še čudi zakaj menja Pareja...saj se človek ni mogel več premakniti za dva metra. Enak padec v igi je imela Osasuna proti Atleticu in Mallorca proti Barci. Slišalo se bo smešno, a zmago Reala so prinesla tako menjave Reala kot Valencie. Zanimivo, da je Zidane tako malo menjal. Kar se tiče zadetka Valencie,to govorim kot navijač Barce, je treba priznati da je Maxi vplival na igro Varana, tako, da tu je mislim, da vse čisto.
Dany75
19. 06. 2020 08.11
+10
No tako ravno ni bilo,ker smo v prvem polcasu 30 min igrali v krcu,z kar nekaj napakami..je pa drugi polcas bil povsem drugacen in v znamenju Reala... morda bi bilo drugace ce bi mi moral Real lovit zaostanek...pa vseeno mislim da bi na koncu tudi zmagali...sodnika nebom niti komentiral...je pa Real v drugem polcasu pokazal tisti pravi stari obraz..hiter tempo in veliko bolj natancne podaje...skratka zmaga je bila zasluzena,dobro formo pa sta pokazala predvsem Ramos in Mendy !
cripstoned
19. 06. 2020 08.04
+0
Kaksna tekma reala... asensio se je vrnil v svojem slogu... hazard vrhunsko... pravtako ramos in casemiro oba zasluzena za 2 gola reala... potem pa evrogol benza... to je najboljsa ekipa v spaniji ki igra dalec najlepsi nogomet.... valencia je od 60 minute bila povsem nemocna in nebogljena... vaaamooos reaaaal maaaadrid
HalaCr77
19. 06. 2020 08.15
-2
dobro prvi polačas tako tako,pol pa prižgali turbo,sploh pa za asensia sem vesel,....prvi dotik z žogo po 9 mesecev in pravo v gol..danes čakamo kix barcelone do konca ga bodo sigurno naredili,samo da ga Real ne. HALA MADRID
Fuzbaler
19. 06. 2020 08.22
+7
Do konca bosta tako Real kot Barca naredila kaksen kiks. Vprasanje je le koliko jih bo.
cripstoned
19. 06. 2020 08.34
-4
dans barca gostuje pri sevilli... po videnem v tej sezoni mislim da bo kar neodloceno... moja napoved 2:2
Frel
19. 06. 2020 10.38
-11
verjemi ob vsej pomoči tej umazani UEFALONI bo danes gladko barca zmagala, saj ni variante da bodo sodniki pustili Sevilli zmagati. že vrsto let se barco drži umetno na vrhu Evrope, ker ob vseh umazanijah katere so naredili na čelu z vrhunskim Kjessijem, prvovrstnim utajevalcem davkov, kateri je potem obtožil svojega očeta za njegove umazane posle. če pa začnemo z umazanijami barce in vsej pomoči katere so deležni since 2009 dalje se točno vidi kdo je lahko prvak Španije. lahko enim ko pa igrajo vsako tekmo z 15 in več igralci, od kadar je Var soba še 3 dodatni. tako da sramota vseh sramot. vse navijače barce je lahko kar sram da navijajo za najbolj umazan klub vseh časov, ker realno real je s svojo dominanco v Španiji naredil Laligo precej nezanimivo in zato je bilo potrebno ustvariti umeten klub, kateri krade, podkupuje vse po vrsti. brez sodniških pomoči ter pomoči španske zveze ter Uefe bi ta barca končala v 2 ligi z Messijem ali brez. ker denar je sveta vladar in pri Barci je to več kot le očitno. letos bodo verjetno prvaki, ampak samo in izključno zaradi VArcelone ter Laligalone ter Uefalone, saj si naziva Barcelona letos ne zaslužijo!!!!!!
Kolosej6
19. 06. 2020 12.07
+3
Po tvoje še je statistika messija lažna... on sploh ni dal tlko golov pa tlko asistenc to sigurno lazejo... vse je korupcija kar ne gre v tvoj prid ne?...
stoj?kov
19. 06. 2020 12.19
+2
rabiš kakšen robček?priporočam paloma robčke
Frel
19. 06. 2020 14.08
-4
Messi s takšno sodniško pomočjo kot jo ima barca bi garant imel recimo 100 golov manj v svoji karieri, ampak ker je Uefalona pač uefalona so rezultati vidni. saj se vidi kaj je v Argentiski reprezentanci ta vaš Messi. z res znamimi imeni v nogometu (Dybala, Aguero, Martinez, Lo celso, Otamendi, Mascherano, Icardi) ni sposoben narediti ničesar, nič od nič. in kaj je po odhodu Inieste in Xavia iz Barce? tako da nekje mora biti razlaga iz kje messiju takšna statistika, ko pa v Argentini ne pokaže skoraj nič.
Roglič šampion
19. 06. 2020 14.43
+0
Ja samo najbolsi strelec argentine je pa bil je tako najbolsi igralec spja kot cope ze. Res slabo ane:)
Kolosej6
19. 06. 2020 17.06
Tudi ce bi mu 100golov kar tak po tvoje vzeli bi se bil pri vrhu z goli
samomojemnenje
19. 06. 2020 20.40
Eni pač ne morejo brez skrivanja za drugimi profili in brez žaljenja ne morejo živeti.