Nogomet

Batista na argentinski klopi naslednik Maradone

Buenos Aires, 02. 11. 2010 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sergio Batista se je v ponedeljek sestal z izbirno komisijo argentinske nogometne zveze, kot vse kaže, so pogovori potekali dobro, tako da bo na selektorskem stolčku ene najboljših reprezentanc sveta nasledil Diega Maradono.

Sergio Batista
Sergio Batista FOTO: Reuters

Iz argentinske zveze so še sporočili, da je Sergio Batista uspešno odgovarjal na vprašanja izbirne komisije – ta je sestavljena iz lastnikov prvoligaških klubov, zato naj bi ga še danes imenovali na selektorski položaj. Predsednik zveze Julio Grondona, ki je pred dvema letoma na selektorskem stolčku "ustoličil" Diega Maradono, bo imel pri izboru njegovega naslednika zadnjo besedo.

Batista je začasni selektor Argentine že vse, odkar se je sodelovanje med zvezo in Maradono na minulem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki po četrtfinalnem porazu Argentine proti Nemčiji (0:4) nepreklicno končalo.

Vse kaže, da bo imenovanje Batiste, ki je argentinsko reprezentanco na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 popeljal do zlate kolajne, le še formalnost.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.