Nogomet

Bavarsko klop zavrnil tudi Ragnick

Dunaj, 02. 05. 2024 11.31 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor avstrijske nogometne reprezentance Ralf Rangnick ni sprejel ponudbe Bayerna iz Münchna, da bi po koncu sezone prevzel trenersko palico bavarskega moštva. Najuspešnejšo nemško ekipo sta pred tem zavrnila že Xabi Alonso in Julian Nagelsmann.

Ralf Ragnick in Julian Nagelsmann
Ralf Ragnick in Julian Nagelsmann FOTO: AP

"Z vsem srcem sem del avstrijske ekipe. Resnično uživam v tej vlogi in sem odločen, da bom uspešno nadaljeval našo izbrano pot," je dejal Ralf Rangnick

Ob tem poudarja, da to ni zavrnitev Bayerna: "Odločil sem se za mojo ekipo in naše skupne cilje. Popolnoma smo osredotočeni na evropsko prvenstvo. Naredili bomo vse, da pridemo čim dlje."

"Zelo smo zadovoljni s to odločitvijo Ralfa Rangnicka in jasno zavezanostjo skupni prihodnosti," pa je zadovoljstvo nad selektorjem izkazal predsednik avstrijske nogometne zveze Klaus Mitterdorfer.

Nemški trener bo avstrijsko izbrano vrsto vodil na prihajajočem evropskem prvenstvu, kjer bo nastopila v skupini D skupaj z Nizozemsko, Francijo in Poljsko.

Ralf Ragnick ob pogledu na pokal evropskega prvenstva
Ralf Ragnick ob pogledu na pokal evropskega prvenstva FOTO: AP

Že nekaj časa je jasno, da trenerski položaj na Allianz Areni zapušča Thomas Tuchel, toda njegov naslednik še naprej ostaja neznanka. Bayern je imel željo po trenerju Leverkusna Xabiju Alonsu in nemškemu selektorju Julianu Nagelsmannu, a to ni obrodilo sadov. 

Glavna kandidata za münchensko klop tako ostajata trener Brightona Roberto de Zerbi in Zinedine Zidane, ki je že nekaj časa brez kluba.

Bayern je sicer po 11 letih ostal brez lovorike v državnem prvenstvu, toda Bavarci sezono rešujejo v Ligi prvakov, kjer so na prvi polfinalni tekmi remizirali z madridskim Realom (2:2). Gostovanje v španski prestolnici jih čaka v sredo, seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
02. 05. 2024 17.09
+1
Čim je Bayern začel " cigančit " z trenerji , se hitro obrne vse.
štajerc65
02. 05. 2024 14.00
Zeljkovic bo kmalu fraj.
Koruptilona
02. 05. 2024 13.59
-1
Bojda Bayern v prihodnji sosedi prevzema sosedova Micka pomočnik pa bo sosed Tone.
Dinho8O
02. 05. 2024 13.40
-1
Noben se noce nemsko ucit.
ummax
02. 05. 2024 13.08
+2
Klopov dec bo tole prevzel, je trenutno edini se mi zdi, da gre v koncept nemškega kluba in bi bil takoj uspešen. Bayern je specifika- ni vsak za to...
dinozaver79
02. 05. 2024 13.34
+1
glede na to da je deloval pri dortmundu dvomim da bi zagrabil za bayern.. ga bolj vidim kot nemskega selektorja
viking76
02. 05. 2024 12.45
-5
Zidane ni brez kluba ampak so klubi brez Zidana. Če bi hotel delati bi že delal. Človek uživa sadove dela in prav je tako. Gkede na rezultate, ki jih ima, bi ga bil vesel vsak klub. Mogoče bi še z mojo Barco kaj naredil 😁