Nogomet

Bayer na vrhu ujel Bayern

Berlin, 24. 09. 2023 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so se po današnji domači zmagi nad Heidenheimom s 4:1 v 5. krogu nemškega prvenstva po številu točk izenačili z vodilnim Bayernom iz Münchna. Obe ekipi imata na vrhu razpredelnice 13 točk.

Bayer Leverkusen - Heidenheim
Bayer Leverkusen - Heidenheim FOTO: Sofascore.com

Za lekarnarje, ki so sredi tedna na uvodni tekmi evropske lige visoko premagali švedski Häcken s 4:0, je na današnji tekmi bundeslige dva gola dosegel Nigerijec Victor Boniface. Prvega v deveti minuti iz igre, drugega pa v 74. minuti z 11-metrovke.

Za izbrance španskega strokovnjaka Xabija Alonsa sta zadela še Jonas Hofmann v 63. in Maročan Amine Adli v 82. minuti, za novince na prvoligaški sceni iz Heidenheima pa je edini gol dosegel Eren Dinkci v 58. minuti.

Xabi Alonso je eden najbolj cenjenih trenerjev nemške Bundeslige.
Xabi Alonso je eden najbolj cenjenih trenerjev nemške Bundeslige. FOTO: AP

Bayern je v soboto visoko premagal Bochum s 7:0, Leipzig, kjer igrata Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl, pa je v gosteh ugnal Borussio iz Mönchengladbacha z 1:0. Šeško je igral do 70. minute, ko ga je zamenjal Timo Werner, strelec edinega gola v 75. minuti, medtem ko je Kevin Kampl odigral celo tekmo.

Borussia iz Dortmunda je premagala Wolfsburg z 1:0, Augsburg je za prvo zmago v sezoni ugnal Mainz z 2:1, Union Berlin, ki letos nastopa tudi v Ligi prvakov, pa je doživel že tretji poraz in zdrsnil na deveto mesto. Werder je bil boljši od Kölna z 2:1, Stuttgart pa je že na petkovi uvodni tekmi kroga premagal Darmstadt s 3:1.

Ob 17.30 se je začela zadnja tekma 5. kroga med Eintrachtom iz Frankfurta in Freiburgom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.