Nogomet

Bayer v sijajni kulisi postavil piko na i fantastični sezoni

Berlin, 25. 05. 2024 21.44 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so se hitro pobrali po porazu v finalu Lige Evropa in za naslov nemškega pokalnega prvaka ugnali drugoligaša Kaiserslautern (1:0). Edini zadetek je v 17. minuti dosegel Granit Xhaka. Bayer je sicer celoten drugi polčas igral z igralcem manj, a nogometaši Kaiserslauterna, ki so imeli na tribunah naravnost fantastično podporo, tega niso znali unovčiti.

Varovanci Xabija Alonsa so v finalu nemškega pokala na olimpijskem stadionu v Berlinu prišli do dvojne krone, potem ko so v nemški Bundesligi naslov potrdili že nekaj krogov pred koncem. Z minimalno zmago nad Kaiserslauternom so poskrbeli, da bo visok poraz proti Atalanti (0:3) sredi tedna, njihov edini v tej sezoni, hitro pozabljen. 

Nogometaši Kaiserslauterna, ki so sezono v nemški drugi ligi sklenili na skromnem 13. mestu, so veljali za velike outsiderje, a so bili večji del tekme povsem enakovreden tekmec Bayerju. Edini gol na tekmi je padel v 17. minuti, ko je Granit Xhaka z levico sijajno sprožil z roba kazenskega prostora. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaiserslautern je veter v jadra dobil tik pred koncem polčasa, ko je po veliki neumnosti drugi rumeni karton prejel Odilon Kossounou. A nogometaši z zahoda Nemčije tega v nadaljevanju niso znali izkoristiti. Farmacevti so pokazali vso svojo kvaliteto, stopili na žogo in nasprotniku onemogočili, da bi prihajal do zrelih priložnosti. 

Velja pa omeniti še zares sijajno kuliso, ki so jo pripravili navijači obeh ekip. V Berlin naj bi pripotovalo okoli 40 tisoč navijačev Kaiserslauterna, olimpijski stadion s kapaciteto slabih 75 tisoč pa je bil – kakopak – razprodan. Privrženci obeh klubov so na tribunah kultnega objekta poskrbeli za prizore, ki jih boste v naslednjih dneh na družbenih omrežjih zagotovo zasledili. 

Kaiserslautern - Bayer Leverkusen
Kaiserslautern - Bayer Leverkusen FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Finale nemškega pokala, izid: 

Kaiserslautern – Bayer Leverkusen 0:1 (0:1)
Xhaka 17. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
26. 05. 2024 08.57
-2
Komaj je pa lovorika ostalo sr pozabi