Nogomet

Bayer iz Leverkusna zapravil nemogoče, tudi Borussia Dortmund le remizirala

Leverkusen, 13. 02. 2021 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayer iz Leverkusna je v 21. krogu nemške lige po vodstvu z 2:0 na koncu le remiziral z Mainzem 2:2, Borussia iz Dortmunda pa se je z identičnim izidom na domačem igrišču razšla s Hoffenheimom.

Statistika tekme Borussia Dortmund – Hoffenheim
Statistika tekme Borussia Dortmund – Hoffenheim FOTO: Sofascore.com

V Leverkusnu je sprva kazalo na zmago farmacevtov. Argentinec Lucas Alario v 14. in Čeh Patrik Schick v 84. minuti sta gostitelje povedla v vodstvo z 2:0, gosti iz Mainza pa so v končnici tekme uprizorili prvovrsten preobrat. V 89. minuti je Robert-Nesta Glatzel znižal zaostanek na 1:2, izenačujoči gol pa je v tretji minuti sodnikovega dodatka dosegel Kevin Stoger.

Borussia iz Dortmunda v tej sezoni ne blesti, zavoljo slabih izidov je decembra lani delo izgubil švicarski trener Lucien Favre, pred kratkim je sloviti klub iz Porurja obelodanil tudi slabo finančno stanje, ki ga je povzročila pandemija novega koronavirusa. Rumeno-črnim nič bolje ne gre na igrišču, novo malo zaušnico so prejeli na tekmi proti Hoffenheimu, ki je na slovitem stadionu Westfalen iztržil neodločen izid.

Borussia je povedla z golom Jadona Sancha v 24. minuti, za gostujočo zasedbo pa sta zadela Munas Dabbur v 31. in Ihlas Bebou v 51. minuti. Norveški stroj za gole Erling Haaland je v 58. minuti dosegel izenačujoči gol, a je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, "svojo napako" pa je popravil v 81. minuti in postavil končni izid na dvoboju.

Stuttgart je na domačem stadionu remiziral s Hertho iz Berlina 1:1. Gostitelji so povedli v podaljšku prvega polčasa, ko je zadel Saša Kalajdžić, izenačil pa je komaj 17-letni Luca Netz v 82. minuti. Werder iz Bremna in Freiburg sta se razšla brez golov. Tokrat sta bili na sporedu še dve tekmi: Werder iz Bremna in Freiburg ter berlinski Union in zadnjeuvrščeni Schalke iz Gelsenkirchna so se razšli brez golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Biki slavili v petek, Bayern na delu v ponedeljek
Leipzig je že v petek premagal Augsburg z 2:1 in se vodilnemu Bayernu približal na štiri točke. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je igral do 63. minute, ko ga je zamenjal Američan Tyler Adams. Za Leipzig sta že v prvem polčasu zadela Španec Dani Olmo in Francoz Christopher Nkunku, za bavarsko zasedbo pa je v drugem polčasu po uspešno izvedeni enajstmetrovki znižal Daniel Caligiuri.

Vodilni Bayern, ki je v četrtek v Katarju v finalu klubskega svetovnega prvenstva ukanil mehiški Tigres z 1:0 in osvojil šesto lovoriko za leto 2020, bo v ponedeljek gostil Arminio iz Bielefelda. V nedeljo bosta na sporedu dve tekmi: Eintracht iz Frankfurta bo gostil Köln, Wolfsburg pa Borussio iz Mönchengladbacha.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
14. 02. 2021 09.06
+1
Po Bayernovi še zadnji lovoriki, ki so jo lahko osvojili za prejšnjo sezono, jutri spet domače prvenstvo. Mislim da nove tri točke, če smo povsem realni. Potem bi morala biti prednost pred Leipzigom sedem točk. In mislim, da ne resnost ekipe pod Flickom, dovolj za novo " TACNO ". Pokalni izpad je bil boleč, priznam. Ampak potrebno je iti naprej. CL je pred vrati. MIA SAN MIA.