Nogomet

Bayern dobil tekmeca v polfinalu klubskega SP

Zürich, 19. 01. 2021 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropski nogometni prvak Bayern se bo v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva, ki bo od 4. februarja naprej potekalo v Katarju, pomeril z zmagovalcem četrtfinalnega obračuna med katarskim prvakom Al Duhailom in afriškim prvakom Al Ahlijem iz Egipta, je določil današnji žreb parov na sedežu Mednarodne nogometne zveze v Zürichu.

Bayern je v prejšnji sezoni osvajal lovorike kot po tekočem traku, kronski dragulj sezone 2019/20 je seveda zmaga v Ligi prvakov na finalnem turnirju v Lizboni.
Bayern je v prejšnji sezoni osvajal lovorike kot po tekočem traku, kronski dragulj sezone 2019/20 je seveda zmaga v Ligi prvakov na finalnem turnirju v Lizboni. FOTO: AP

Turnir bosta 4. februarja sicer odprla prvak Severne in Srednje Amerike ter Karibov, Tigres iz Mehike ter azijski prvak Ulsan Hyundai iz Južne Koreje. Zmagovalec tega dvoboja bo v polfinalu igral proti južnoameriškemu prvaku, ki pa bo znan šele konec tega meseca, ko se bosta v finalu pokala Libertadores merila brazilska kluba Santos in Palmeiras.

Polfinale bo 7. in 8. februarja, finale in tekma za tretje mesto pa bosta 11. februarja. Na tekmah bo dovoljeno omejeno število gledalcev. Al Duhail bi sicer moral 1. februarja igrati še kvalifikacijsko tekmo za četrtfinale proti oceanijskemu predstavniku Auckland Cityju, ki pa je nastop zaradi "koronskih" omejitev odpovedal.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
19. 01. 2021 19.12
+0
Lagano, sportski do svetovnega naslova....
jodr
19. 01. 2021 18.43
+0
Lažji trening za Bayern.